Endurocu Nerede Ben Orada

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endurocu58 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,774
Ynt: Endurocu Nerede Ben Orada

Sizi çok iyi anlıyorum dostlar..

Benim motosikletimde ilk aldığımda bu lastikler vardı yani Cross lastikleri. Motosiklet lastiklerinde bir "YANAK" unsuru vardır. Bu yanaklar motosikletin asvaltta yatma açısını belirler. Bayram arkadaşımın lastiklerine yakından bakarsak yanak kısmı yok gibi çünkü bu lastikler taş-toprak arazi lastikleridir, toprağı iyice kavrayacak bir yapısı vardır fakat aynı lastiği asvaltta kullanmaya kalktığımız zaman hele virajda, lastiklerin en dış dişler üzerinde yol aldığını görürüz. Motosikleti durduğu yerde viraj açısı kadar yatırıp lastiklerin temas noktalarına baktığımızda bu durumu daha iyi görürüz. Merkezkaç'ın arttığı sürat+sert virajlarda bu dişler yeterli tutunmayı sağlamayabilir. Aynı durum frenler için de geçerlidir. Motosikler lastik dişleri üzerinde hareket etmekte, ön dişlerin alanı 1cm2, arka dişlerin alanı ise 2cm2 kadardır. Elimizi bir elmayı tutuyor haline getiripşeklini hiç bozmadan masanın üzerine koyduğumuzda, lastiğin ne kadar kısmının yola temas ettiğini kolaylıkla görebiliriz. Motosikletle vaktini daha çok araji şartlarında, toprakta geçiren dostlar için güzel bir lastik ama buna benzer başka bir desen var o tercihimdir ( toprakta müthiş yol tutuyor ) fakat hem şehirde, hem otobanda, asvatta ve toprak yollarda yol alanlar için pek uygun olmadığını düşünüyorum. Bu kanıya nerden vardın diye sorarsanız. Cross lastiklerini kullandım, şimdi fotoğraflarını gönderdiğim enduro lastiklerini kullanıyorum ikisinin arasındaki farkı en iyi bilenlerdeniz. Racingçiler gibi virajda da yatabiliyorum, sert fren de yapabiliyorum.
Motosiklette bizi yere ve hayata bağlayan tek şey 2 tekerdir. O yüzden seçimi iyi yapmak gerekir.

Ufum abüm bizim motorlara dublex lastik takamıyos.. Çelik canta geçince ancak..

Murat VURAL
KOCAELI

Etiketler

ben asfalt motoru kullanıyorum zaten o yüzden arazi,ye çeviriyorum içim gidiyor yahu çamura toprağa,yakında bayram ile çamurlara dalacağım.

UFUKK' Alıntı:
ben asfalt motoru kullanıyorum zaten o yüzden arazi,ye çeviriyorum içim gidiyor yahu çamura toprağa,yakında bayram ile çamurlara dalacağım.

gel her zaman gel bekliyorum :smiley:bu hafta araziye nerdeyse chopur motor olarak gittim asfaltta arka amatisörün yayı yerinden fırladı aşagıdaki gergisi çıktı bende kemerburgazdan çiftalana arkası yerde gittim
18102009442.jpg
18102009443.jpg
orda söküp yaptık saglam yaptık motor bozulsada arzide yapıyoruz gel sen ;D

mrtvural' Alıntı:
Çamurla boğuşmak ayrı bir zevk.. Sonuna kadar katılıyorum size.

Ufuk abüm cross yapacam diye kırmayasın motoru oralarda..

:p
mrb yok bu kanuni olan kırılsada önemli değil acımadan dalacam araziye eksiklerini bir tamamlasam işten vakit bulup. :D

mrtvural' Alıntı:
Ufuk abi.. Kurosçu arkadaş diyor ki. Fakat sizlerin de motor sahibi olmanı gerekiyor diyor... Bizim motorlarla oralara gidilmiyor mu acep :p

Murat VURAL
KOCAELI
murat senin bu motorla bayramın kuros yaptığı arazide enduro yapılmaz tam bataklık yani.ondan lastikleri dişli.

Benim kıratın giremediği yer yok Ufuk abim ama ben sürekli cross yapmadığım için ve üzerindeki lastiklere müşteri çıktığı için sattım, mevcut Enduro lastiklerini aldım. Benim makina 19bg ve müthiş bir tork var... Lütfen böyle şetler söylemeyin kızım, kıratım üzülüyor...

Murat VURAL

mrtvural' Alıntı:
Benim kıratın giremediği yer yok Ufuk abim ama ben sürekli cross yapmadığım için ve üzerindeki lastiklere müşteri çıktığı için sattım, mevcut Enduro lastiklerini aldım. Benim makina 19bg ve müthiş bir tork var... Lütfen böyle şetler söylemeyin kızım, kıratım üzülüyor...

Murat VURAL
mrb 19 beygir vav süper,haklısın çok yönlü olarakda kullanacağını düşünmelisin. ;)

Kuroscu bayram kardeşim,29 ekim Cumhuriyet bayramından sen ve kızın bu yılkinde beraber olmak dileğim ile.

1.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR