Engelliler - Özürlüler Günü (03 Aralık 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan REMZİ YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,155

REMZİ YOL

Gezenbilir Fotoğraf Grubu
Yer
istanbul - kağıthane

canım tâlha'cığım ve kıymetli engelli kardeşlerim ..
sizi yılın sadece bir günü hatırlamak değil elbette ama ne yapalım bu güne de sizin için özel olsun diye bu ismi vermişler.
yüreğimizde size ait ne büyüklükte sevgi ve muhabbet olduğu yüce RABBİM'ce malumdur ama yine de buradan gününüzü tebrik eder ve yarınınızın bu günden daha aydınlık ve müreffeh olmasını dilerim.

RABBİMİZİN EMANETİ OLAN SİZLERE ÖMRÜMÜZ YETTİĞİNCE YÜREĞİMİZ, BENLİĞİMİZ, HAYATIMIZ, HERŞEYLERİMİZ FEDA OLSUN. :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Etiketler
Ynt: Engelliler - Özürlüler Günü (03 Aralık 2008)

Her insan potansiyel engellidir..

Bu sözü ilk duyduğumdan beri engelli dostlarıma bakışım çok farklı..
yarın onlardan biri olmayacağımızın garantisini hiç kimse veremez.

98 de sol ayak bileğimdeki tüm kemikleri kırdığımda 2 ay kadar engelliydim. Ve engelli biri olarak yolda yürümenin bile ne kadar zor olduğunu gördüm.
Buna göre yaşayıp sağlığımız yerindeyken elimizden geldiğince hayatı onlar için daha kolay hale getirmenin yollarını bulmalıyız diye düşünüyorum.

Pek çok engelli arkadaşımın hayata bakışı da yaşam sevgisi de benden fazla :D onlara imrenmiyor değilim aslında. Hiç de polyannacılık oynamadan gayet realist şekilde durumlarını kabullenip,hayatı maksimumda yaşıyorlar.

Bedeni engellerin,özürlerin pek de önemi yok yani.
Allah beyni,yüreği engellilerden (mecaz anlamda,sağlık değil) korusun :D

Gününüz kutlu olsun..

REMZİ YOL' Alıntı:
...buradan gününüzü tebrik eder ve yarınınızın bu günden daha aydınlık ve müreffeh olmasını dilerim.
eftaLYa' Alıntı:
Allah beyni,yüreği engellilerden (mecaz anlamda,sağlık değil) korusun :D

Gününüz kutlu olsun..

Her iki duaya da amin demek kalmış bana... Tüm kalbimle AMİN!

Arkadaşlar...Niçin engelli dostlarımıza bir off-road aktivitesi yapmıyoruz..?.Dernekler ile temas kurulup bir organizasyon yapılabilir..

eftaLYa' Alıntı:
Pek çok engelli arkadaşımın hayata bakışı da yaşam sevgisi de benden fazla :D

Evet, benim de tanıdıklarım hayatı benden çok seviyorlar, hayattan zevk alabiliyorlar. Bizler ise, sağlığın kıymetini hala anlamış değiliz.

Aslında onlarda değil sorun, onları engelli olarak gören bizdedir. Bununla ilgili geçen sene bir yazı yazmıştım, bulabilirsem paylaşırım.

Gününüz kutlu olsun !

ALALAH(c.c)'IN TAKDİRİ..
kimi doğuştan, kimi hastalık yada kaza sonucu fiziksel yada zihinsel engelli milyonlarca insan var türkiyede.
benim de ilk göz ağrım, bebeğim, canım oğlum TÂLHA'am doğuştan engelli.
hem eğitim, hem tedavi, hemde sosyal aktiviteler esnasında tanıdığım yüzlerce engelli var.
ve hem engellilerin hemde engelli ailesinin kendilerine ait çooook farklı dünyaları var. yaşamayan bilemez, anlayamaz (yaşayan bilir)
tabii ki engellilerin sadece senede tek bir gün hatırlanması doğru değil.
engelin utanç duyulacak bir mesele olmaktan çıkıp hayatımızın bir parçası olduğunu kabul sürecini toplumumuz çok ağır bir süreçten geçerek atlatmaya çalışıyor.
aile olarak, toplum olarak RABBİMİZİN BİZLERE EMANETİ engellilerimize karşı daha duyarlı olmamız gerekiyor.
artık eğitim, kültür seviyemizle eşdeğer olarak mı düzelir nasıl olur bilmem ama..
neyse yaa. hayırlısı diyelim.
mutlu yarınlar.. herkes için..

Arkadaşlar,benimde ailemden(ANNEM) engelli.Sizden ricam lütfen ENGELLİ ,kelimesinin yanında ÖZÜRLÜ kelimesini kullanmayalım.Özürlü kişiler bana göre çok farklı kişiler,yani gündelik hayatımızda ,umursamaz hareketlerle,kendinden başkasını düşünmeyen,hertürlü konuda etrafına aşırı saygısız şekilde davranan canlılar bence.Bu canlılarla,doğuşdan veya sonradan yaşanılan bir olaydan ötürü,bizler gibi hareket kabiliyeti olmayan kişileri lütfen bir tutmıyalım.

Bu canlılara sıkça yaşadığım bir olayla örnek vermek istiyorum.

Alışveriş merkezlerindeki ENGELLİ otoparklarına parkeden,kendilerini insan sınıfına sokan ve hiçbir ENGELİ olmayan ÖZÜRLÜ (BEYİN olarak) 2 ayaklı, konuşma kabiliyeti olan canlıları herkez az çok görmüştür.Aslında nekadar tuhaftır ki bu canlıların toplumda hiçbir sınıfı veya vasfı olmamasına karşın,herseferinde kendilerine İNSAN muamelesi yapıp;Buraya neden park ettiniz? sorusuna,kendi türlerinin ortak lisanı olan konuşma şekliyle; Bende ÖZÜRLÜYÜM,hemde kafadan(çok doğru),cevabını vereren bu canlı türüyle;Neden aynı havayı soluyorum diye,kendime defalarca sormuşumdur.

İşte yukarıda örneğini verdiğim,canlı türüyle,ENGELLİ vatandaşlara,ÖZÜRLÜ denmesine tahammül edemiyorum.

Eminim bu ve buna benzer birçok olayla hayatımızda sıkca karşılaşıyoruz.

Saygılarımla
Tuğsan Moral.

Not: Lütfen yukarıdaki CANLI TÜRÜ ile 4 ayaklı hayvan dostlarımız bir tutmayalım.Onlar en azından Allah tarafından hayvan olarak yaratılmışlar ve bu canlı türünden kat kat insancıllar,ama bu canlıları Allahın yarattığına şahsım adına inanmıyorum.

Tuğsan çok güzel özetlemişsin, Allah insanı yaratırken ona birçok lütuftada bulunuyor. Ancak bunlar Allahın sunduğu iyiliklerden, lütuflardan nasip almamış kendini insan zanneden (bana göre sadece şekil olarak insana benzeyen) yaratıklardır.Tabiki böyle biriyle karşılaştığında insan birşeyler söylemek, davranışının yanlış olduğunu anlatmak istiyor ama nafile anlatamazsın.Çünkü bu yaratıkların dilide farklıdır, onların dilinide biz konuşamadığımız için sadece senin dediğin gibi neden bunlarla aynı havayı soluyoruz neden aynı dünyayı paylaşıyoruz diye kendi kendimizi yemekten öteye gidemiyoruz.Bunları eğitmekte zor Tuğsan, adamda vicdan muhasebesi denen şey yokki sen ne verirsen ver o kendi kıt beyninin içindekine göre hareket edecektir.Maalesef bu toplumda bu tiplerin sayısı oldukça fazla sonuç olarak Allah ıslah etsin diyorum.Sevgiler kardeşim..

Saol abicim,ilgine bunlara ben AMİP diyorum,bölünerek kendikendine çoğalan canlı var,başka bişeye yaramazlar zaten toplumda.Dediğiniz gibi insan kostümü giymiş yaratık bunlar.Saygılar abicim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR