Ynt: Engelliler - Özürlüler Günü (03 Aralık 2008)
Arkadaşlar,benimde ailemden(ANNEM) engelli.Sizden ricam lütfen ENGELLİ ,kelimesinin yanında ÖZÜRLÜ kelimesini kullanmayalım.Özürlü kişiler bana göre çok farklı kişiler,yani gündelik hayatımızda ,umursamaz hareketlerle,kendinden başkasını düşünmeyen,hertürlü konuda etrafına aşırı saygısız şekilde davranan canlılar bence.Bu canlılarla,doğuşdan veya sonradan yaşanılan bir olaydan ötürü,bizler gibi hareket kabiliyeti olmayan kişileri lütfen bir tutmıyalım.
Bu canlılara sıkça yaşadığım bir olayla örnek vermek istiyorum.
Alışveriş merkezlerindeki ENGELLİ otoparklarına parkeden,kendilerini insan sınıfına sokan ve hiçbir ENGELİ olmayan ÖZÜRLÜ (BEYİN olarak) 2 ayaklı, konuşma kabiliyeti olan canlıları herkez az çok görmüştür.Aslında nekadar tuhaftır ki bu canlıların toplumda hiçbir sınıfı veya vasfı olmamasına karşın,herseferinde kendilerine İNSAN muamelesi yapıp;Buraya neden park ettiniz? sorusuna,kendi türlerinin ortak lisanı olan konuşma şekliyle; Bende ÖZÜRLÜYÜM,hemde kafadan(çok doğru),cevabını vereren bu canlı türüyle;Neden aynı havayı soluyorum diye,kendime defalarca sormuşumdur.
İşte yukarıda örneğini verdiğim,canlı türüyle,ENGELLİ vatandaşlara,ÖZÜRLÜ denmesine tahammül edemiyorum.
Eminim bu ve buna benzer birçok olayla hayatımızda sıkca karşılaşıyoruz.
Saygılarımla
Tuğsan Moral.
Not: Lütfen yukarıdaki CANLI TÜRÜ ile 4 ayaklı hayvan dostlarımız bir tutmayalım.Onlar en azından Allah tarafından hayvan olarak yaratılmışlar ve bu canlı türünden kat kat insancıllar,ama bu canlıları Allahın yarattığına şahsım adına inanmıyorum.