Erikli Yaylası

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan _bukalemun_ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,851

_bukalemun_

Yeni Üye
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
0
Merhabalar.

Erikli Yaylasına daha önce sonbahar döneminde gitmiştik bu sıralarda orada kar var mıdır acaba kamp ve yürüyüş açısından sorun teşkil eder mi veya araç ile çıkış açısından bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.
 

Etiketler


Ynt: Erikli Yaylası

Yalova Erikli Yaylası'na kar koşullarında yürüyerek çıkmak mümkün, basit/orta zorlukta çok çok zevkli bir parkur. Toplam 6 kilometre kadar bir patikadan çıkılıyor. Bisikletle gitmek mümkün değil. Ayrıca asfalt araç yolu da mevcut ancak kış şartlarında yollar kaygan olur mu bilemem. Zirveye doğru çıkıldığı için sık dönemeçli bir yol, yanlış hatırlamıyorsam 11 km tırmanmak gerekiyor Teşvikiye Köyü'nden. Araçla gidilecekse Erikli Yaylası yerine Delmece veya Karlık yaylalarında kamp yapmak da düşünülebilir. Erikli Yaylası biraz küçük kalıyor. Delmece Yaylası'nda bir sürü ahşap kulube olması doğal yapıyı bozuyor. Karlık Yaylası ise olağanüstü fakat son 5-6 kilometrelik kısma araç giremez, toprak yol yağışlı havada çamura dönüşüyor.
 

Ynt: Erikli Yaylası

Sevgili Bukalemun bu tarihte rahatça erikli yaylasına çıkabilirsin araçlı veya araçsız bence 1 2 hafta daha bekle tüm doğa uyansın tadına doyamazsın.
 



Ynt: Erikli Yaylası

kaptan' Alıntı:
Sevgili Bukalemun bu tarihte rahatça erikli yaylasına çıkabilirsin araçlı veya araçsız bence 1 2 hafta daha bekle tüm doğa uyansın tadına doyamazsın.
e be abicim akıl veriyorsunda biz niye beklıyozzz yokmu daha bir plan şu sunnet gecer gecmez kacalım bak GucluPehlivanRallide (bas harflere bak:smiley: )sabırsızlanıyor:smiley:))))
 

Ynt: Erikli Yaylası

Merhaba, İşyerindeki arkadaşlarımal gitmeyi planlıyoruz. Daha önceden bir kez gittim ama şimdi tek ben cesaret edemiyorum. Bize yardımcı olacak birisi varmıdır Bu konuda yardım istiyorum. Teşekkür ediyorum.
 

Ynt: Erikli Yaylası

cesaret edemiyecek bir şey yok hiç abartısız 10 dan fazla gitmişimdir. Bu tarihlerde biraz yağmur yağabilir çadırlarınız su geçirmesin yeter yağmurda çadırda uyumak hem de erikli de işte keyfin zevkin kralı
 

Ynt: Erikli Yaylası

:smiley: kaptan teşekkür ederim cesaret verici sözleriniz için. ancak bir kaç kişi olsak sorun değil. işyerine söz veridm program yaparım diye. sorumluluk bildiğin gibi değil. Ormanda dağıtmayım ekibi:smiley:
 

Ynt: Erikli Yaylası

feronia' Alıntı:
:smiley: kaptan teşekkür ederim cesaret verici sözleriniz için. ancak bir kaç kişi olsak sorun değil. işyerine söz veridm program yaparım diye. sorumluluk bildiğin gibi değil. Ormanda dağıtmayım ekibi:smiley:


bence mukemmel bir yer kaybolucak bir yer yok ama şelaleye giremessiniz şuanda hava soguktur fakat orman manzarası ve yuruyus yolu cok guzel
 



Ynt: Erikli Yaylası

teşekkür ederim Erenbaba arkadaşlarabir rota çizip onlara trekingte yaptırabilirim o zaman öylemi?
 

Ynt: Erikli Yaylası

evet yorucu ama güzel bir yolculuk olur biz kaptanlarla gittigimizde haziran ayıydı ve şelaleye girmiştik ama şimdi girilmez fakat fotografçılar için güzel bir mekan
 

Ynt: Erikli Yaylası

Sn ahali erikliyi abartmaya gerek yok ha oraya ha çamlıca tepesine çıktınız fark etmez.erikliye yol asfaltlandıktan sonra hiç gitmek bana keyif vermiyor.sadece biracıların ve piknikcilerin gidip pislettikleri bir yer oldu.oraya yaklaşık 16 sene önce bisiklet ile tam şelalenin dibine kadar gitmiştik.ayrıca ben ve benim kafamdaki arkadaşlar mart nisan fark etmez şelaleye cumburlop girerler.sene 98 bir kuruluşun elemanlarını nisan ayının başında geziye götürmüştüm ve şelaleye girmiştim.Ama su buz gibi blinsin.Ayrıca bu mevsimde daha kayınlar yaprak acmadı.Kar falan da olmaz.bu mevsimde Delmece ve karlık çok soğuk olur ,keza erikli de öyle ama erikli en azından daha korunaklı ve az rüzgar alan yerler var.Eyer ekipman ve malzemeniz sağlam değilse bu günlerde gitmeyin.günü birlk her mevsim ve hergün gidilebilinir.her yerini en az evim ve ofisim kadar bildiğim bir yer. Akademideyken neredeyse her hafta bir faaliyetimiz vardı.asıl keyifli yolu patikadan çıkmaktır.hala eski haliyle duruyor.Yeterli bir grup yada küçük bir grup ilede günü birlik veya kamplı olarak çıkabiiliriz.selamlar ve iyi paylaşımlar.
 


Ynt: Erikli Yaylası

BU YIL MART AYINDA GİTMİŞTİK ERİKLİ YAYLASINA YÜKSEK YERLERDE KAR VARDI KAMP KURDUĞUMUZ YERDE TAHMİNEN 35 CM KAR VARDI AMA ÇOK SOĞUK DEĞİLDİ
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,491
Mesajlar
1,518,783
Kayıtlı Üye Sayımız
172,150
Kaydolan Son Üyemiz
namso

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst