Ermenistan Gezisi İçin Yardım İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CAMPANELLA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,939

CAMPANELLA

Yeni Üye
Yer
İSTANBUL
Kara yolu ile erivana gitmek istiyorum bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan var mı?
geçen yıl batum üzeri tiflise gitmiş idim oaradan işimin aceleliğinden geçemedim ve geri döndüm.
gürbulakdan irana geçip oradan'da erivan diyorlar ama nasıl olur bilemiyorum.

Etiketler
Ynt: Ermenistan Gezisi İçin Yardım İstiyorum

İran'ı bilmiyorum ama 2 sene önce ben de zaman olmadığı için Gürcistan'dan Ermenistan'a geçememiştim. Ermenilerle Gürcüler arasında problem olduğunu, geçişin (Gürcüler için) pek kolay olmadığını söylemişlerdi. Diğer taraftan Ermenistan'a giden Türk arkadaşlarımın söylediklerine göre de, Türk olduğunuzu duyunca herkes daha ilgili davranıyormuş... Kısaca eğer geçiş varsa İran'dan geçmek daha kolay olur gibime geliyor.

En kolayi Iran uzerinden gitmektir. Ne var ki bu sefer de Iran vizesi almaniz gerekecektir. Kisa sure once o bolgenin yakinlarinda dolastim ve bu kez de ayni seyehati biraz daha genisletilmis olarak yapmak istiyorum. Isterseniz paslasabiliriz. Engin

selamlar

sanırım iran bizden vize istemiyor
ayrıca ermenistan ile ilgili taraf gazetesinde çıkan http://taraf.com.tr/haber.asp?id=16191 linkindeki yazıya bir bakarsanız en azından erivanla ilgili ön bilgiye sahip olursunuz diye düşünüyorum.

Sanirim kisa sure sonra Erivan seyehatini gerceklestirecegim. Katilmak isteyen olursa yazabilir.
Engin

herkese çok teşekkür ederim.
İrana gittim.sınırda sadece mühür vurdular.
ama açıkça söyleyeyem kapıları açan görevliye 1 usd ile mührü vuran görevliye 1 usd verdim.

karanlik01' Alıntı:
En kolayi Iran uzerinden gitmektir. Ne var ki bu sefer de Iran vizesi almaniz gerekecektir. Kisa sure once o bolgenin yakinlarinda dolastim ve bu kez de ayni seyehati biraz daha genisletilmis olarak yapmak istiyorum. Isterseniz paslasabiliriz. Engin
İran bizden vize istemeyen ender ülkelerden biri.

bilgiler tukiyedende geçe bilrsin ermenistana karsın ayakapı ilçesi sınır kapısı var. 3 gunluk ve 3 aylık vize var50 $vize alman için bir belge dolduruyorsun geçen yıl bu kapıdan 50 bin kısının geştıgı solenıyor nekadar doru bilemem istatislik enstütüsünün verisi turkiyeden giden tırlarda bu kapıdan gıdıyor. ama arabanla gidiginde ona nekadar alırla bilemem şuan için gurcistanla bir sorun falan yok gurcustanda cok falza ermeni yasıyor ama ermenıstanda fazl gurcu yok. iran vize almiyor ama araban için bir şey var mi bilmiyorum. azerbaycan ve gurcistana kıyasla ermeni kırsal kesımi yolla ve halkı daha duzgun guler yulu ve durus. ermenilrei gidince sende goreceksin heryerde turk oldugunu soleme ozellıkle tekken cok sıcak bakmıyorlar cun bizdeki gibi bir dusunce tarzları yok. egitim sistemleri ve milli marslari turkluk alehine hep bole buyuyorlar. gidince goreceksin aratla yatıp arartlla kalkıyor insanlar. bankalar yolla isimler hep ararat. ama guzel ağrı dagımızın manzarası neyazıkkı ermnistanda daha guzel ve heybetli duruyor kutsallaştırdıkarı kadar var. dip not? istanbuldaki ERMENİ VATANDAŞLARİMİZ ortodoks. ermenistanin dini kimligi ise buyuk çogunluk. gregoryen . biraz farklı hırıstıyanlastırlmıs bir dın. erivanda dil sorunu yasamazsın :smiley:
herkez turkçe ve rusça biliyor:smiley: ikinci diller ingilizce ve fransızca gıtmeyı karar verırısın sana daha ayrıntılı tiyolar yazarım kalacak yer soleye bılrım dip not : bir kola turk parasıyla 500ml 55ykr metro 15ykr taksimetre yok ama asya tarafındaki eski sovyet ulkelerinde standart tarıfe ugulmıyan ulkeler harıcınde tek kazık yemıcegın ulkedir genelde.bu ardan benden tavsiye taksının ucuzluguyla daha rahat edersin benzin biraz pahalı. tabi bizdekiden ucuz

Ben de Ermenistan'a bir gezi yapmayı planlıyorum. Mayıs ayındaki hava durumu ve sırt çantası ile gitme konusunda bilgiye gerek duyuyorum. Daha fazla bilgi verebilir misiniz.

Burak'ın doğadaki mineraller konusunda dipnotu ile de ilgi istiyorum. :smiley:

ermenistan konusunda genel bilgilerin cogunu yazdım . daha net ayrıntılı bılgı ıstersenız konuyu solemenız yeterli.
15$ uygun iki hostelde var. emenistanın erivandan sonra ikinci onemli şehri ecmiazin ermenistanın vatikanı.yunesko tarafından tescıllene sanayı kentın ismi bu ve bircok 12 13 y.y tecilli kiliseler fansız ve erkmenlerın ılgı alanları abartılı anlatıolar ama ılgınız yoksa gıtıgınızde hayal kırılıgna uraya bılrısınız. erivandaki ulusal muze 3 katlı ermenıstandaki imitasyon olmıyan verilerin sergilendigi tek muze:smiley: gıttıgnızde nedemek istedigimi anlarsınız ulke kucuk olunca her yerden her yere otobus var . ermnistana giripte sonra azerbaycana sınırda 3 saatlik beklemeden sonra gırebılısnız :smiley: ama karabağa gitmek istiyosanız azerbaycana artık yenı bır pasaportla gırmelısınız.
genelde taksiciler cok fazla ve halk sız taksiye teşvik etmeye calısıyor ama fazla onlara inanmayıp gıtıgınız bolgedeki otobus termınalını mutlaka orenın. sorun soleyım .
bu arada dogal mineallerden olusan bir kollek sıyonum var. genelde kucuk parçalar. geliştiremiyorum. cunku cok pahalı bır zevk :smiley: ama 8 yıldır yaptıgım bir tutku. belki sizde bana o konuda yardımcı olusunuz.

pek cok genç turistvar ermeniler fransiz ve amerikan bu aralarda gelmeye baslıyan italyan misyonerler sayesınde baya sırt cantalı turistealişiş vazıyette. mayıs ayı bahar ayıdır ve guzel bır zaman lkenın ozellıkle kuze şeridi yeşil ve vadilerden olusuyor. guneyde ise arart şehri agrıdagıgnın en guzel manzaasına sahıp gumru . kucuk br şehir ama adı var. turk sınır kapısada gumruden 20 25 km.

Düşündüğüm tur; Kars- Tuzluca -Iğdır- Erivan - Dilizhan - Kirovakan - Spitak - Kars. Benim çizdiğim rotaya göre iki yerden geçip yapacağım. Uygun mu? Bisiklet olabilir. Yanıma arkadaş ta arıyorum. HNosteller nerede. Yolumunu üzerinde bildiğin arkeolojik, doğal güzelliği olan ve görülmeye değere yerler var mı?

Doğal taşlar konusunda doğada nasıl taşları ayrıtedebiliyorsun. Bunun bir pratik yöntemi var mı? Ben senden çok daha acemiyim.

iğdirda ayastana (ermenistan) bildigim kadarıyla sınır yok. sen erivandan ermenistanın kuzeyine gidiyorsun . rakımın en yuksek odugu bölge ve sulak yeşilbir dogası var. bazen ucsuz bucasız duz dag etekleri ve orlarda kurulmus koyler senı buleyecek.erivandan kotayk rayonu hırazdan kentinden geçeceksin sevan buda gegharkunik rayonu olur sonra dilijan dan buda tavus rayonu ordan vanadzora buda lori rayonuna takabul eder spitak shiak rayonuna geçip gumriden turkiyeye gırış yapacaksin . anladıgım kadarıyla .rayon eyalet gıbı bır sistem. gumri vahramaberd de antik kalıntılar var ama asıl kalıntı kars ani harabeleri. yolboyunca vadiler ve irmaklardan geçeceksin yani biiklet inçik viraj yokuş bilemiyorumç o konudan anlamam bide erivanda sadece hostel var.diyer şehirlerde dom addiha (misafirhana)ve oteller var fiyatlarını bılmıyorum hic. klamadım.otelde. yol boyunca kaleler ve manstırlar var erivanda turis informasyondan hakında bilgi alabılrsın bizim bi turizim hizmet sistemleri yok israrla ayrıntılı ve ucretsiz harita iste var . kikılları sıra para kazanmakiçin paalı satıyorlar. parasızda var . israr et . dunyaı onek goster. bide dogada taşlar gizlidir. içlerindeki hazıneyı ancak ustalar kırmadan anlar . neyın ne taşı oldugunu anlamk ıcın ya kıracaksın yada camurunu yıkayacaksın cok zor bir ustalık ben gnelde anlamdan yanından geçip gidiyorum. malesef.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR