Eski Dodge Yeni Macera - Off Road Karavan

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Karademir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 196
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,395

Etiketler


Bi süredir bilgisayar açamadığım için güncelleme yapamadım.

Öncelikle geçen sefer yükleyemediğim fotoğrafı tekrar atayım. İnşallah bu sefer olur.

Neayslv


Oğlum arabayı test etti. Uyunurmuş burda. Gerçi baktığı yer mutfak tezgahı ama olsun.

Np3z702


Yan açılan kısma böyle bi kapitone yaptırdım arkadaşa. Altına izocam koyup yerine taktım.

Lfme2w1


Buix9zj


Bir yandanda açılıp kapanan kısımlara fitil yapıştırdım.

Ouh8tky


12V kamyonlarda kullanılan bi lamba buldum. İç aydınlatma için onu kullandım. Hemde mutfak tezgahının üstüne denkgeliyor. Akşamları kapağı açıp araç yanında otururkende işe yarar.

Peludr7
 
Son düzenleme:

Fotoğrafları ara ara atıyorum ama aslında araç bitti.

Geçen hafta TSE onayı için servise bıraktım. Ocak yüzünden muayeneden geçmedi. Projeyi çizen suçu kontrol edene atıyor. Kontrol eden ben anlamam proje eksik diyor vs vs.

Hala nasıl bir yol izleyeceğim bile belli değil. Projeyi çizen ile konuştum bugün. Bişeyler ayarlayacakmış bakalım.

Tabi bazı bilinmeyen şeyleride öğrendim. Mesela karavan içinde kullanılan elektirikli aletler aracın aküsünden beslenmeyecekmiş. Gerçi TSE'den bu yüzden kalmadı. Hatta araç içinde lamba ve çakmaklık olduğunu farketmemiş bile mühendis. Onu ben laf arasında öğrendim.

İnşallah kısa sürede bu işi hallederim. LPG içinde proje çizdirdim ve bir ay süresi var. İki haftası geçti. Muayeneye girmem lazım iki hafta içinde.
 




Uzun zaman sonra yazmaya vakit bulabildim.

Marangoz arkadaşı bayağı yordum. Sağolsun bıkmadan usanmadan yardımcı oldu. Onca iş yoğunluğunun içinde bikaç gün ayırdı. Parça parça yaptık.

Açılır taraf önceden böyleydi.

8q5ouno


Oraya kapitoneli parça yaptırmıştım. Araya izocam koyacağım. Pencere kısmında boşluk kalıyordu. 4cm çerçeve yaptı oraya.

Rpqs8v6


Montaj sonrası böyle gözüküyor.

4tf60ny


Aynı işlemi arka taraf içinde yaptım.

Npdr8n4


Vida attığım yerler kötü duruyordu o yüzden böyle bişey buldum. Vidayı gizliyor güzel oluyor.

Bjgrbyx


Tepe açılıyor ferah ferah çalışabiliyorum. :D

7nh5ow4
 

Dışarıda kilit var ama ne olur ne olmaz diye içeride böyle birşey yaptım.

Exorf3j


Çatıya daha hafif bi izolasyon malzemesi buldum. 2cm idi kalınlığı. İki tane üst üste koyarak kapattım.

9uaeado


Kalan kısımlarıda mdf ile kapattım.

40g508q


Oralarada kilit taktım.

Ntsv40a


İç aydınlatma akşamüstü böyle gözüküyor.

M74goxm


9v5u0id
 

Motokaravan ruhsatı için proje çizildikten sonra TSE onayına girilecek. Araçta masa olması mecburiymiş. Benim işim yok ama mecburiyetten bişeyler yaptım. Aslında hiç kullanılmayacak yerde ama işte böyle saçmalıklar var.


Qk24883


Rqy3dnz


Kayseri'de mobilya imalatı yapan arkadaşa yatak kısmının ölçüsünü verip kılıf diktirmiştim mobilyada kullandıkları kumaştan.

Aksaray'da yatak imalatı yapan arkadaşa ise içini yaptırdım. Yumuşak ve sert süngeri üst üste yaptırdım. Yatılacak yere göre çevrilebilir. Yumuşak veya sert yatak olur.

6zvow3y


Denemesini yaptım tabi hemen.

F5xt0dg


TSE Aksaray'da önceden tanıdığım İVECO servisindeymiş. Aracı oraya bıraktım mühendis gelince incelesin diye.

Mt4dkjz


Projeyi çizen mühendis bi tane elektirikli ocak koyup elektiriği dışardan aldığımı söylememi istedi. Motokaravan için ocakta mecburi. Ama tüplü vs yapınca teferruatı uzunmuş.

İnceleyen mühendis onay vermemiş. Ocağı beğenmemiş sanırım.

Orayı arıyorum projeyi çizene sor diyor. Ona soruyorum niye geçirmemiş inceleyene sor diyor. Bi süre bunlarla uğraştım.

Araç bi hafta filan kaldı orda. Bir diğer problem ise karavan kısmı elektiriği araç aküsünden almayacakmış. Aslında bunu ilk incelemede farketmemiş bile. Ben niye geçmediğini öğrenmeye çalışırken söyledim elektirik var kasada diye. Ben iç aydınlatma için lamba ve çakmaklık girişi taktırmıştım telefon şarjı buzdolabı vs için. Onuda öğrenince sorun etti onla geçmez dedi. Ya sökecekmişim yada güneş enerjisi vs takacakmışım ordan beslenecekmiş.

Kendimde Kayseri'deydim gidip ilgilenemiyorumda. O servisteki tanıdık elektirikçi vardı onu aradım elektirikle alakalı şeyleri sök dedim. O kısım halloldu.

İnceleyen mühendis ise elektirikli ocağa dışardan elektirik alarak kullanılıp kullanılmayacağını sormuş. Prosedürde böyle birşey olduğunu öğrenmiş. Ve sıkıntılı bi süreç sonunda TSE onayını hallettik. Eksoz muayenesinide aynı yerde yaptırıp aracı ordan aldım.
 





Aracı ordan almaya oğlumla gittik. Buda zafer pozumuz.

9mwlal1


Vakit olmadığı için muayeneye gidemiyordum. Arkadaştan rica ettim sağolsun aracı ona bıraktım diğer gün götürdü muayeneye.

Pnd3b9h


Aracın yürüründe vs hiç birşeyde sorun çıkmadan muayene işi bitiyormuş. Son anda ordaki müdür bu araçta ocak yok diye bırakmış. Ocağı emanet almıştım ve TSE sonrası geri vermiştim. Normalde Tüvün işi değil ocağa filan bakmak. TSE bakıyor o işlere. Araç kısmı tüvde.

Tamda o gün Kayseri'deydim. Başka bi arkadaşa rica ettim ocağı alıp geri muayene yerine götürdü ama yine sorun çıktı.

Diğer gün kendimde gittim. Aracı sanayiye götürüp ocağı hızlı yapıştırıcı ile sabitledim. O arada dışardan elektirik alma işini sormuşlar merkeze. Ordanda onay gelince aracı geçirdiler muayeneden.

Gyq8vpd


Ordan geri sanayiye götürdüm aracı.

Diferansiyelleri kontrol ettirmek istedim. Ayna mahruti filan. İyi kide öyle düşünmüşüm. Çamur gibi yağ çıktı içinden.

Önceki ustaya bütün yağları değiştir diyip yağı bile alıp vermiştim. Değiştirmemiş. Yeniden yağ değiştirdik. Arka diferansiyelin ayna mahruti pek iyi çıkmadı. Muayeneye gidip gelirken sanayi dışında uzun yoldada kullandım malum. Diferansiyelden ötme seside geliyordu.

Yeni ayna mahruti siparişi verdim orjinal. Bu hafta içi onlar gelince takılacak inşallah. Ayrıca bobin ve taş rezistans aldım. Ateşleme sisteminde değişmeyen sadece ikisi kalmıştı. Onlarda değişsin.

M8x7akb


Sonrasında elektirikçiye gittim. Karavan kısmının elektiriğini yeniden bağlattım. Araç içinede lamba bağlattım. Şimdi aklıma geldi çakmaklık yok araç içinde. Onuda şu ara gidip halledeceğim inşallah.

Nh9415v


Sonunda aracı evin önüne getirdim.

Buda ordaki pozum olsun. Artık plakalı ruhsatlı motokaravan.

7777rgg


Tabi daha işlemler bitmedi. Bu hafta sonuna kadar daha işleri var. Sonrasında inşallah bayramda uzun bi tura çıkmayı planlıyorum.
 


Tabi aracı iyice kullanmaya başladım. Hem uzun tur öncesi eksikliklerini görüyorum. Onları yaptırıyorum. Bayramda dokuz gün tatil var malum.

Araç çok fazla ilgi çekiyor. Muayeneye götüren abi bile demişti resim çekinenler oldu diye. Benim gittiğim yerlerdede çok soru soran oluyor. Caddede bakan oluyor.

Birde büyüklüğü var. Kamyon gibi birşey. Güven veriyor. Kalın U demirinden tamponlar var. Direk şaseye bağlı. Bi araca vursam bana bişey olmaz diye güveniyorum. Sıkışık trafikte filan yol veriyorlar. Korkuda veriyor karşıya.

Motosikletle gezerken umursanmıyoruz malum. Kamyonla trafikteyken kaçıyorlardı. Doçla da aynı şey oluyor. :D

Onr3wlj


Uzun yolda farkettiğim şeylerden biri lastikti. Malum yıllarca yatmış araç. Lastik inik halde yattığı için yamulmuş. Sekme yapıyor yolda giderken.

Birde kendi lastikleri çok küçük duruyordu araçta. Orjinali 750 16 imiş. Bu araca 650 16 takmışlar.

Cg4do9p


Malum arazi aracı. O yüzden dişli lastik taktırdım.

Jt433wy



Ön ve arka lastiğin farkı burda belli oluyor.


Q7crjy0



Eski yeni farkı buda.

2o7seh7


Lastik işide tamam.

Hl28m1a


Aracı sonrasında ustaya bıraktım.

Üst kapağı söküp sibopları kontrol edecek. Bi sıkıntı var mı bakalım. Yolda kalmayalım.
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,440
Mesajlar
1,517,974
Kayıtlı Üye Sayımız
172,097
Kaydolan Son Üyemiz
R.K. o.oğlu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst