Eski Lastikleri Atmayın !!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,049

mogzilla

Toys4BigBoys
Yer
Istanbul
Web
www.canpeyzaj.com
637298.jpg

637301.jpg

637304.jpg

637305.jpg

637308.jpg

Etiketler
Ynt: Eski Lastikleri Atmayın !!!!

Hollanda'da yaşayan Brezilyalı bir arkadaşım, tüm Avrupa'dan kullanılmış lastikleri toplayıp, tekrar kullanılmak(!) üzere ülkesi Brezilya'ya ihraç ediyordu... Aklıma o geldi şimdi :smiley:

BU KONU BENİM DE HEP KAFAMI KURCALAMIŞTIR,ESKİYEN LASTİKLER,ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ PİLLER, VS. TEKRAR NASIL DEĞERLENDİRİLEBİLİR? BİLGİSİ OLAN VARSA BİZİMLE DE PAYLAŞIR MI?
HAŞMET KALKANCI

Yoktan, var edilen sanat eserleri. Yetenek ve yatatıcılık birleşince ne güzel eserler meydana çıkmış. Paylaşımın için teşekkürler.

Bizde böyle eski lastikleri değerlendirme diye bir şey yok .Adamlar sanatsal eserler yapıp sergiliyprlar biz yamaya kalksak deli diye iyi gözle bakmazlar onun içinde sanatta ve bir çok olayda çok gerideyiz.

çok ilginç demekki eski lastikleri bunun için topluyorlarmış değerlendiren birileri varmış :smiley:

bizde eski lastikler Avrupadaki kadar boşta kalmıyordur.. bana göre bunun benim aklıma gelen birkaç nedenide var (herkes için geçerli olduğunu tabiiki düşünüyorum ) :
*üreticinin tavsiye ettiği normal emniyetli ömründen km ve yıl olarak cok daha fazla kullanılıyor
*doğru tahmin etmek zor ama heralde %30-40 ı tekrar tekrar kaplama yaptırılıp kulllanılıyor (özellikle ağır taşıtlar için olanlar )
*özel dubalar yerine teknelere gemilere bağlanırlar...
*hiç bir işe yaramazsa dama çatıya ağırlık yapmak için kullanılır...
eklerdeki fotoğraflarda görülen türden sanatsal çalışma sayısı yok denecek kadar az olduğuna göre... eminim daha nice uygulama yerleri bulmuşuzdur... :smiley:

drares' Alıntı:
BU KONU BENİM DE HEP KAFAMI KURCALAMIŞTIR,ESKİYEN LASTİKLER,ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ PİLLER, VS. TEKRAR NASIL DEĞERLENDİRİLEBİLİR? BİLGİSİ OLAN VARSA BİZİMLE DE PAYLAŞIR MI?
HAŞMET KALKANCI

eskimis lastiklerden benzin uretilebilen bir sistem var ama yatirimi pahali, verimliligi cok yuksek degil o yuzden an itibariyle tercih edilmiyor.

omrunu tamamlamis piller icin istanbulda okullarda ve bazi elektrik direklerinde kirmizi renkte toplama kutulari var..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,113
Kayıtlı Üye Sayımız
167,019
Kaydolan Son Üyemiz
Nilay Gündüz

Çevrimiçi üyeler