ESP ve ASR şart mı??

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sial Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,133

Etiketler
Ynt: ESP ve ASR şart mı??

araç nisan sonu gelecek bi aksilik olmazsa haftasonuna tam tarih verecekler... bödö artık yaza beraber tur atarız :smiley:)
 

Ynt: ESP ve ASR şart mı??

Of be, nisana kadar çatlar insan :smiley: neyse katlanacaksın artık :smiley:
tamamdır yaza tur atarız, sen bi bursa yaparsın artık nede olsa az yakıyor dimi :smiley:
 

Ynt: ESP ve ASR şart mı??

Varsayalım durup dururken yolun ortasında önünüze bir hayvan çıktı (kedi köpek vs).

1) Direksiyonu aninen kırarsanız sizin hayatınız tehlikeye girecek, belki öleceksiniz.
2) Kırmazsanız o hayvan büyük bir ihtimalle ölecek

Bu durumu atlatabilecek sinir sisteminiz varsa esp gerekli değil. Özellikle bayan şöförlerin bir kısmında yok, yeterince soğuk kanlı değiller, ama bu gruptakiler otomatik vites seçeneği olmadığı için büyük olasılıkla duster da kullanamazlar. Yeterince soğukkanlı olamayan hiçkimse bence aslında araba direksiyonunu eline almamalı, o da ayrı konu.

ESP olsa ne olurdu? O durumda ESP ye güvenip direksiyon kırılır mı? Bence hayır, ama böyle birşeyi yapmaya mecbur kalırsanız bir ihtimalle hayatınızı kurtarabilir, belki de kurtaramaz. O yüzden en güzeli böyle şeylere fazla güvenmeyip yavaş gitmek. Aşırı hız hemen hemen her zaman felakettir, ESP de bir emniyet tedbiri olarak araca konuyor, "varlığını bilerek kullanasınız" diye değil.
 

Ynt: ESP ve ASR şart mı??

Bu arada konuyla ilgili olarak bunları izlemek yeterli;

http://www.youtube.com/watch?v=L7oqIPj1QEc

http://www.youtube.com/watch?v=NiZjeeMExY4
 



Ynt: ESP ve ASR şart mı??

KanyaK' Alıntı:
Bu arada konuyla ilgili olarak bunları izlemek yeterli;

Bu videolar gerçekten de herşeyi özetliyor. Gördüğünüz gibi marka ne olursa olsun ESP kapalı ise durum hiç iç açıcı değil maalesef
 

Ynt: ESP ve ASR şart mı??

paylaşımlar çok güzel anlatıyor. siparişi iptal ettiğim için daha da mutlu oldum :smiley:) olsun nisana fazla bişey kalmadı. kaan bi ara kaçar gelirim bursaya :smiley: nede olsa az yakıyor :smiley: site kurucularına çok teşekkür ediyorum böyle bi site kurdukları için çok faydalı oldu adıma.. saygılar
 

Ynt: ESP ve ASR şart mı??

Sende aracı alıp kenara çekilme :smiley: deneyimlerini paylaşırsın sitede. Ne de olsa gezenbilirde hard offroad tutkunları çoğunlukta ve Duster'a karşı çok katılar :smiley: Duster'cılar birlik oldu sayılır. Giderek büyüyen bu organizasyona sende katıl :smiley:
 

Ynt: ESP ve ASR şart mı??

merak etme alınca çekilmem bi kenara. zaten şantiye şartları malum ağır ve neredeyse hergün test etme şansım olacak :smiley: bu arada almadığım araba satılmış :smiley:
 

Ynt: ESP ve ASR şart mı??

800 tl gibi bir fiyata sunulan esp&asr donanımları kaçırılmaz bence. çünkü aynen abs nin standartlar arasına günümüzde girmiş olduğu gibi ilerde de esp asr gibi donanımlar standart olacaktır. bence kaçmaz. eğer imkan varsa 46-47 gibi bir fiyata 1.5 dci 110 bg 4x4 Duster Laurate full ekstralısı alınır. Güle güle sorunuszca binilir. Keşke imkanım olsada alabilsem... :'(
 



Ynt: ESP ve ASR şart mı??

bu zamana kadar 5 farklı araç kullandım , son 3 ünde ESP vardı ve gerçek bir yardımcı , birkaç kez cidii yoldan savrulma TEHLİKESİ atlatım ama ESP işini çok iyi yaptı araba yolda ucuyormuş gibi hissediyorsunuz fakat yoldan çıkmadan sizin istediğiniz istikamette gidiyor. ESP gerçekten çok iyi bir icat ,biliyorsunuz ki ESP ABS sisteminin parçası yani ayrı bir makina fala değil , gelişmiş ABS lerde var , ESP İSTEDİĞİNİZDE,, ESASINDA ARACINIZA DAHA GELİŞMİŞ BİR ABS DE ALMIŞ OLUYORSUNUZ. saygılarımla.
 

Ynt: ESP ve ASR şart mı??

Hep ESP-ASR özelliğinin faydasından bahsettik. Şöyle bir durum da var. ASR özelliğini bazı durumlarda düğmeye basarak kapatmak gerekebiliyor. :smiley:

Bahsi geçen durumlardan bazıları:

1-Bol çamurlu yerden aracın patinaj yaparak çıkmasını sağlamak için
2-Kara saplanılmış bir yerden aracın patinaj yaparak çıkmasını sağlamak için
3-Araca zincir takılıyken

Saygılar
 

Ynt: ESP ve ASR şart mı??

en sonunda bayi aradı ve mart sonu nisan başı gibi aracımın geleceğini söylediği. çıktığı günden beri hayalini kurup, ekonomimi düzeltmeye çalışıp en sonunda duster sahibi olabilecem :smiley:) syn moderatör yakında benide duster kullananlar listesine alırsanız çok sevinirim :smiley: Saygılar...
 

Ynt: ESP ve ASR şart mı??

-Bol çamurlu yerden aracın patinaj yaparak çıkmasını sağlamak için

Sürekli 4x4 aletlere kolay kolay patinaj yaptıramıyorsun geçen benim arka tekerlekler üzerinde çamurdan bir tekerlek daha oluştu ona rağmen patinaj yapmadı. Kolay kolay çamura batmıyorlar. Asıl sorun direksiyon hakimiyetinin zayıflaması şeklinde ortaya çıkıyor.
 




Ynt: ESP ve ASR şart mı??


Ümit patinajla çamurdan araba çıkarmaktan bahsetmiş te - gereksiz olduğunu söyledim.. Zaten muhtemelen o aşamaya gelindiyse patinaj daha çok batırır arabayı çamura, çıkarmaz. Diferansiyel kilidi varsa bir ihtimal kurtulursunuz ama o aşamaya gelip batabilmek için tabiri caizse baya bir "kaşınmak" gerekiyor. (Özel off road parkurunda olabilecek bir durum, hafta sonu gittiğiniz gezintilerdeki çamurlu yollarda kolay kolay olmaz. Yolun tamamı çamur olsa bile olduğunu görmedim.)
Sürekli 4x4 araç asfalt lastiği ile bile çamura kolay kolay batmıyor, ama tekerleklere çamur dolanınca direksiyon hakimiyeti ciddi bir şekilde zayıflıyor. Uçurum kenarı falan ise çok tehlikeli...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,451
Mesajlar
1,518,106
Kayıtlı Üye Sayımız
172,104
Kaydolan Son Üyemiz
onur57

SON KONULAR



Geri
Üst