ESP ve ASR şart mı??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sial Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,495
Ynt: ESP ve ASR şart mı??

Hassey' Alıntı:
Bu arada arkadaşlar siyah duster 4x2,yani esp zaten yok. İsteğe bağlı bile yok.

Naçizane kendi tecrübelerimi aktarayım.Bilen bilir mersin-alanya sahil yolu,bol viraj,olabildiğince kötü yol koşulları ve yapım hataları,yüksek ağırlık merkezine rağmen yol tutuşu kesinlikle beni çok şaşırtacak düzeyde iyi.Tabi aracı limitlerine zorlarsanız ki bu hangi araç olursa olsun (buna ferrari-porche gibi süper spor araçlar da dahil) fizik yasalarına karşı gelemez.

Dusterle ilk uzun yolculuğumu bu sahil yolunda gerçekleştirdiğimde, önümdeki çoğu aracı rahatlıkla solladığımı ''otomobilleri'' söyleyebilirim.

Bunun sebebi aracın oldukça geniş aks aralığı ve tekerleklerin adeta bir go-kart gibi köşelere çok yakın yerleştirilmesidir. Zaten aracı yaklaşma ve uzaklaşma açılarının çok başarılı olmasının altında da lastiklerın bu konumu yatmaktadır.

Saygılarımla...

Ben de ceratodan sonra Dusterı ilk kullandığımda yol tutuşuna çok şaşırmıştım. Cidden beklentilerin üzerinde bir yol tutuşu var. Ama ani yön deişikliklerinde değil. Nomal virajlı yollarda güzel.

Etiketler

Ben duster kullanmadım hiç ama esp başlığını görünce cevap yazasım geldi. :smiley: Eğer hızlı araç kullanıyorsanız esp şart. Şahsen bugün ESP hayatımı kurtardı diyebilirim. 110 km hızla -çiğ yağmış ve donmuş yolda- siste giderken refüjden şeridime çıkan traktörü son anda farkedip fren + manevra ile sağ şeride geçmeyi başardım. :smiley: Ne zaman ne olacağı belli olmaz.

hocam bu iki özellik bence artık tüm araçlarda standart olmalı eğer opsiyon olarak konulmuşsa bile uzak durulmalı, bunlar gerçekten hayat kurtarıyor.

Kesinlikle Şart konuyla ilgili bilgi amaçlı siteyi duster cılar için paylaşıyorum.

http://veemel.blogcu.com/esp-ve-abs-fren-sistemleri/3444080

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,841
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
senol52

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.