Etik Araç Satışı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vadili Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,153
Ynt: Etik Araç Satışı

sertem41' Alıntı:
En güzeli DEFENDER alıp satmak, KM korkusu yok, HASARSIZLIK korkusu yok, hemen hemen herşeyi belli zaten, MOTOR ve YÜRÜYEN AKSAM sağlamsa, diğerleri sana kalmış.

Dikkat edilecek şeylerde belli zaten, fiyatlarına baktığınzda her ne kadar aksesuar o kadar para.

Yanılıyormuyum? :D :D

Kesinlikle katılıyorum. Ama sadece defender için değil, tüm Off Road araçları için geçerli bu.
KM kaç umrunda değil, kaza, değişen, expertiz, kaç parça boyalı vs derdi yok.
Bak araca içine sindi mi?
Tek soru? TÜBLÜ mü?
Hadi hayırlı olsun :D :D :D

Etiketler

ict3055' Alıntı:
Kesinlikle katılıyorum. Ama sadece defender için değil, tüm Off Road araçları için geçerli bu.
KM kaç umrunda değil, kaza, değişen, expertiz, kaç parça boyalı vs derdi yok.
Bak araca içine sindi mi?
Tek soru? TÜBLÜ mü?
Hadi hayırlı olsun :D :D :D

Katılıyorum sonuna kadar.

2jf0ltv.gif

Evet dürüst insanlar var hala garip ama gerçek sanırım benim büyüğüm kendisi araç alma sürecinde bana özel mesaj attı kendisi aracının nesi var nesi yok söyledi fiyatınıda söyledi nasip değilmiş aradığım model değildi. umarım birgün yüzyüze de görüşürüz minnettarım kendisine dürüstlüğüne.

Birde şu lafa sinir oluyorum 'araçta üç parça boya var ama değişen yok' nasıl beceriyorlarsa değişmeden boya yapmayı tamam çok iyi ustalarımız var ama piyasadaki hangi arabayı sorsan değişen yok sadece lokal boya var diyorlar ::smiley: ::smiley:helal olsun böyle ustalara ;D ;D

Büyük şehirleri bilmem ama bizim buralarda hala değişmeden yavan saçına kadar düzeltip çekipleyip boya atabiliyorlar. gayette iyi işçilikleri
var. o değişen zamanın getirisi servise gidin az çekiçlik iş varsa hemen değiştiriler ki ustalar liftler vs boşa çıksınbaşka iş alabilsinler .

TUĞRUL' Alıntı:
Birde şu lafa sinir oluyorum 'araçta üç parça boya var ama değişen yok' nasıl beceriyorlarsa değişmeden boya yapmayı tamam çok iyi ustalarımız var ama piyasadaki hangi arabayı sorsan değişen yok sadece lokal boya var diyorlar ::smiley: ::smiley:helal olsun böyle ustalara ;D ;D

o normal bişey az bi çizik oluyor yada tampon sürtmesi fazla göçük yoksa az bi çekiç yada vakum sonrası lokal boya yada o parçanın komplesi boyanabilir... ama bu değişeni saklamadıkları yada değişen olduğu halde değişim yok demedikleri anlamına gelmiyor...

At sahibine gore kisnermis. Biz o kadar .oktan bir toplumuz ki arac saticilari da buna gore davranmak zorunda. Adama tek tek aracin boyali (ufak rukusler) yerlerinin fotosunu gosteriyorum , tum bakimlari yetkili servisde yapilmis 6 yasinda km'si 93 bin (ooooo cok fazlaymis diyor) ama %100 orjinal ve full bakimli en ufak hasar eksik yok fazla var silecek lastigine kadar yenilenmis.
Ama adam neyapiyor gidiyor km'si defalarca sifirlanmis sahibinin kazasiz diye sattigi beli kirilmis araci 3kurus ucuza aliyor. Suc burada galerici de mi. Alicida mi? galerici durust olsa ac kalacak. Alici da zaten gidip bi baskasindan alacak.
Arkadaslar
Biz toplum olarak kotusune layigiz. Bakingecenlerde annemin arabasi sanziman bozuldu. Daha 40 binde ilk sahibiyiz Honda HRV otomatik vites. Servise goturduk acmadan bisey soyliyemeyiz ama 3 milyardan 9 milyara kadar cikabilir dediler. Arabanin fiyati 28-30'den basliyor 22'ye kadar var. Ben dedim ki bunu yaptirsak 25-26'ya satanayiz iyisimi bu sekilde satalim. Cekiciye yukledim eve getirirken cekici talip oldu 17 vereyim hemen dedi. Vermedim ilan verdim durumunu yazdim 2.gun 20.5'a satildi. Neden cunku benden alan adam ekmek yiyecek. 1-1.5'a cikma uydurma calinti parcalar ile yaptirip 25-26'ya ilan yazip 24e satacak 2-3 milyar kar. alicinin da elinde patlayacak. Peki ben yaptirsam 26'ya benden kimse almazdi. Neden cunku ben durustce history'i anlatacaktim.......
Yani suc saticilarda degil bence alicilar.....

bberksan' Alıntı:
At sahibine gore kisnermis. Biz o kadar .oktan bir toplumuz ki arac saticilari da buna gore davranmak zorunda. Adama tek tek aracin boyali (ufak rukusler) yerlerinin fotosunu gosteriyorum , tum bakimlari yetkili servisde yapilmis 6 yasinda km'si 93 bin (ooooo cok fazlaymis diyor) ama %100 orjinal ve full bakimli en ufak hasar eksik yok fazla var silecek lastigine kadar yenilenmis.
Ama adam neyapiyor gidiyor km'si defalarca sifirlanmis sahibinin kazasiz diye sattigi beli kirilmis araci 3kurus ucuza aliyor. Suc burada galerici de mi. Alicida mi? galerici durust olsa ac kalacak. Alici da zaten gidip bi baskasindan alacak.
Arkadaslar
Biz toplum olarak kotusune layigiz. Bakingecenlerde annemin arabasi sanziman bozuldu. Daha 40 binde ilk sahibiyiz Honda HRV otomatik vites. Servise goturduk acmadan bisey soyliyemeyiz ama 3 milyardan 9 milyara kadar cikabilir dediler. Arabanin fiyati 28-30'den basliyor 22'ye kadar var. Ben dedim ki bunu yaptirsak 25-26'ya satanayiz iyisimi bu sekilde satalim. Cekiciye yukledim eve getirirken cekici talip oldu 17 vereyim hemen dedi. Vermedim ilan verdim durumunu yazdim 2.gun 20.5'a satildi. Neden cunku benden alan adam ekmek yiyecek. 1-1.5'a cikma uydurma calinti parcalar ile yaptirip 25-26'ya ilan yazip 24e satacak 2-3 milyar kar. alicinin da elinde patlayacak. Peki ben yaptirsam 26'ya benden kimse almazdi. Neden cunku ben durustce history'i anlatacaktim.......
Yani suc saticilarda degil bence alicilar.....
[/quot

Ne farkeder, sonuç olarak 3 kağıtçı milletiz

Evet ne yazik ki aynen oyle alicilar uckaatci yaramaz olunca saticilar da oyle oluyor. Yani tavukmu yumurtadan yumurtami tavuktan dersen? bence alicilar yaramaz ondan saticlar da boyle oluyor. Dusunun olum doseginde babasinin emekli maasi devam etsin diye kagit uzerinde karisini bosayip babasi ile nikahlamayi icad etmis bir milletiz biz. Sanayide aleni kilometreci tabelasi asilan bir ulke burasi. Suc asanda mi yoksa asanin suratina tukurmeyenlerde mi?
.

bugün yaşadığım 2 konu ben yorum yapmak istemiyoum

1-denizliden birisi aradı bazı parcaların fiyatını sordu bende o parcaların fiyatını verdim bana dediki yahu yürüsün toplayıp satacağız daha ucuzu yokmu dedi bende daha ucuza tabiki var ama bende yok bu parcalarda sadece orjinalini kullanıp satıyorum dedim ..aldığım cevap şu idi sen varsa bana cin min bişe yolla ucuzundan boşver gerisini dedi hatta filanca sitede filanca bak şu paraya veriyor dedi ..bende biliyorum öyle olduğunu ordan alabilirsiniz dedim kibarca aldığım cevap şu idi sen bu kafa ile cok aç kalırsın dedi ve telefonu kapadı :smiley:)))

2-bugün bir arkadaşımın cliosunu satmam için bana bıraktı birkaç saat sonra birisi geldi araçda s atılık yazısını görmüş araca bakabilirmiyim dedi sağına soluna baktı aynen şunu dedi .... bu araç pertten cıkma galiba bu parayı etmez sana şu kadar para vereyim dedi ben bişe demedim sonra d evam etti sol arkayı sürtmüşler burdanda 300 düşerim verdiğim paradan sonra aracın kontağını açıp baktı dediki bunun km sıfırlamışlar neyse dedi cok sorun değil kabul edersen arabayı alıp gideyim dedi ...şimdi araç 2008 den beri benim arkadaşımda cok nadir kullanır km orjinal değil km sıfırlamayı arabadan anlamaz tampondaki vurukda garajda komşusu vurmuşdu adama sadece abi yaramaz bu araba sana dedim yolladım :smiley:)) şimdi işin özü ölürmüsün bunları öldürürmüsün :smiley:)

yalanlar bir yana birde kavramlarda bir karmaşa var,benim masrafsızımla satıcının masrafsızı farklı son 1 haftada 3 adet niva baktım,masrafsız denilen arabalarda bana göre min. 1500 tl masraf var ve bu parçası ucuz diye bilinen nivalarda...valla gözüm diğer araçlara bakmaya gitmiyor,kimbilir onların masrafsızı kaç lira?

Satıcı ilan açıklamalarına aracında hasar olmadığını yazıyor ama plaka bilgisini 5664 ' e mesaj attığınızda şayet plaka değişikliği olmamışsa tüm kaza vs gibi bilgiler geliyor ve bunu satıcıya söylediğinizde genelde ne söylüyorlar biliyormusunuz bir hata olabileceği çünkü aracın ilk günden beri kendisinde olduğu ve kaza olsa bileceği gibi saçma ve abes cevaplar veriyorlar yada evet kazası var ama çok ufak bir kaza olduğundan belirtmedim gibi bir cevap veriliyor.

Dürüst, aklı başında ve gerçekten malına sahip çıkıp, malının arkasında durabilen
ve ona göre gerçekçi bir fiyat isteyen temiz insanlar ile alışveriş yapmak bence en önemlisi..
Bu inanın araçlar konusunda değil sadece, bence manavdan bir kilo elma alırken bile geçerli..

PatrolCat' Alıntı:
Dürüst, aklı başında ve gerçekten malına sahip çıkıp, malının arkasında durabilen
ve ona göre gerçekçi bir fiyat isteyen temiz insanlar ile alışveriş yapmak bence en önemlisi..
Bu inanın araçlar konusunda değil sadece, bence manavdan bir kilo elma alırken bile geçerli..

Haklısınız

Otomobil alma satma işi birazda şans işi, en temiz diye bilip aldığınız yada sattiğiniz arabayla eve giderken motor gidebilir, şanzıman gidebilir örneklerini gördüm defalarca. Ama önemli olan satanın hakkaten araçla ilgili yaptığı ve bildiği herşeyi açıkça söylemesidir. Araç satarken hep böyle yaptım banada böyle yapanı severim , o tip adamlardan araç almaya çalışırım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR