Etik Araç Satışı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vadili Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,186
Ynt: Etik Araç Satışı

tyt.fan' Alıntı:
burda site üyeleri araç koyuyor ilan bölümünw vasıta başlığında
bakanların ilk tepkisi 'alanada satanada hayırlı olsun' araç mükemmel görünüyo,nerden anladın dostum alttarafı resmini gördün
son günlerde yaşanan bi olay var sitenin efsane aracı 'bir operasyon var' ilanlı meşhur unimog.klasik; süper araç, alana satana hayırlı olsun yazışmaları.alıcı aracı alıyor anlatıldığı kadarıyla.satıcı motorda küçük onarım ihtiyacı var kondisyonu iyi diyor.araç muğlaya gidiyor.alıcı memnun efsane yi satın almış.muğlada araç bakıma giriyor sonuç UNİMORT.aracın motor bitik.alana satana hayırlı olsuncular bizin filancanın arabası şu kadar yükseltme var bu kadar genişletme ama motor bitikti ben biliyodum yazıyo alıcının şikayet için açtığı başlığın altına.ben araç sahibi değilim.buradakiler kadar araçlar konusunda bilgili değilim.bi iki camia insanını tanıma şansım oldu.bi kaç serviste bi miktar vaktim geçti.izinleri olmadan burda ismini veremiyeceğim bi kaç üyeninde anlattıkları ve şahit olduğum bi ikli olay var.adamın servise bıraktığı aracın motorunu hafta sonu indirip yarıştırdığı araçta kullanan,serviste uzun süre kalan aracın manuel poyra kilitlerini söküp yakın arkadaşının aracına takan,aynı şekilde araç sahibinin taktırdığı diferansiyel kilidini söküp kendi aracına takan,sattığı aracın motor ve şasi numarası muayenede denk olmayınca arandığında size söylemeyi unuttum motor atmıştık biz o araca diyen,bu insanlar konuşsa bazı servislere selamı kesersiniz yada bazı satıcının ilanına bakmazsınız bile.ama nedense bana dokunmayan yılan bin yaşasın tavrı var camiada.84 model araç herkes biliyor. en az iki motor değişimini çok kişi biliyor adam 55 binde diye malum siteye koymuş.böyle bi ton olay.ve ağzı yanan offroad meraklısı insanlar.ilk hevesle başına bela alanlar.dürüstlük normal bi davranış değilde erdem olarak kabul edildiği sürece bu aldatmacalar devam edecek.
maalesef cok haklisiniz ,bazi arkadaslar bunu sik yapiyor,bir fotodan,bir yazidan araca not veriyor vede insanlari tesvik ediyorlar bu araci almalari icin,bir de mseaj sayisini arttirmak icinmidir nedir,her arac ortaya ciktiginda cok guzel sahane,vs vs,bazanda bir gruptan birisi arac satmaya kalktiginda kimse bu aracin eksigi vardir demez herkes pohpohlar arac satilsin diye,ben kendi adima cok yakin arkadasimin aracini soran hictanimadigim birsine o raci unut diye mesaj yazdigimi bilirim.
bir de arac almak icin buraya yazanlari da ayrica tartismak lazim,onlar da da bir suru yalan olmuyormu ,adam yazyior soruyor abi yarin geliyorum ses seda yok,insan bir haber verir gelmiyorum diye degilmi,
benim dusuncem bu gibi konularda araya pek girmemek en hayirlisi ben bunu yapiyorum artik
arac alma isi sanal ortamda zor ve maliyetli onun icin bildik arabaya uc kurus fazla vericen ama onu da yetkili servise baktirip oyle alican
selamlar

Etiketler

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir yemekte karısı (medeni kanunda karı ve koca geçer o nedenle böyle yazdım hata yaptımsa af diliyorum) Fransız olan bir büyükelçinin sürekli olarak, varmı Türk kadınları içinde benim karımdan güzeli, biraz sonra tekrar varmı Türk kadınlarının içinde benim karımdan cesuru gibi şeyler söyleyip, ki dünyada ilk defa TÜRK KADININA nasip olan seçme ve seçilme hakkını vermiş olan kişinin karşısında Türk Kadınını aşağılıyor kendince.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büykelçi olan kişiye diyorki "bey efendi" hemen büyükelçi atılıyor "efendim bana bey efendi demeyiniz"
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, soruyor "öyleyse size ne diyeyim?".Büyükelçi diyorki "bana sadece adam deyiniz"
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ÖNDERİMİZ, KURUCUMUZ yanıt veriyor "İŞTE ONU DİYEMEDİĞİM İÇİN BUNU DİYORUM" büyükelçi sessizce yerine oturuyor ve sonra nazikce kapı dışarı ediliyor.
İşte arkadaşlar, ADAM GİBİ ADAM olan şahıslar çoğalınca bizlerde gönül rahatlığıyla gözümüzü kırpmadan hertürlü ticaretimizi taparız.
Bence o sahtekarları ismen ifşa edelim ve satmak istedikleri araçların plakalarını varsa fotoğraflarını patlaşalım.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

en son araçlar konusunda artık uzmanlaşmış kürşay beyin başına bir olay geldi.aldığı araçları hem kullanıp hemde a dan z ye toparlayan kürşad ergan bey siteden arkadaşlarının biz baktık çok bakımlı dediği,satıcısının kaporta düzgün biraz küf kabarması vs var dediği aracı alıyor,arac istanbul dışında arkadaşları onayladığından görmeden ödemeyi yapıyor,araca istanbulda lastik montajında şasinin çok bakımsız olduğunu görüyor.artık kimseye güvenmez tahmin ederim,bir başka olayda eski offroadçılardan işin epeyce uzmanı kemal sarıgül aracını tavan sepeti takılsın diye sitede övgüyle bahsedilen bir dükkana bırakıyor.aracı aldığında gözü gibi baktığı aracının nerdeyse kaza geçirmiş hale getirildiğini görüyor ayrıca vaadedilen işin yarısı yapılmamış,yarı para alınmış 1 ay oyalanılmış ve araç harap.konu başlıklarında bulabilirsiniz kemal sarıgül ve kürşat beyin mağduriyetlerini.ama bazı site yöneticileri; falan abimiz esnaf adamdır bi yanlışlık vardır vs bu tür olayların üstü kapanıyo.ben kemal beyi şahsen de tanıyorum beyefendi bir insan ama sineye çekeceğini zannetmiyorum,kürşat bey olayı çok büyütmez bir araba satın aldım ama birkaç dost sandığım adamın ciğersiz olduğunu gördüm der bi araç parası harcar aracını adam gibi toplar.
bugün arman tungeri gördüm.suzuki grand oto sadece suzuki satar,güzel bir aracı vardı.istanbul dışından orta yaşlı birine satmış.diyorki adam merak salmış bu işe banka kredisi kullanmış aracı almak için.bu işe meraklı herkes aşırı zengin, bu ciğersiz insanlara para batırıp canım saolsun diyecek maddi güçte değil.dişinden tırnağından arttıran var.araçla kendini özdeşleştiren var.bu mikropları burda, gittiğiniz tamirhanelerde ,gezilerde yarış vs buluşmalarında ifşa edinki bu kansızlar GEZENBİLİR adını kullanıp can yakmasın.offroad sevgisine zarar veremesinler.bu camiadan uzak olsunlar

Ben 2 yıl kadar önce modellerine göre fiyatı uygun, düşük km'li bir de üzerine fazladan vinç, demir tampon, MT lastik gibi ekstraları olan bir araç görmüştüm. Aslında araç değiştirme niyetim olmadığı halde uygun fiyata yapılı bir araç diye ilgilenmiştim. Bir yandan da "ucuzdur vardır illeti - pahalıdır vardır hikmeti lafı aklıma gelip kıllanmadan da edemedim. Ama sonuçta araç sitede bilindik, off-roada camiasında tanınan birinde idi.
Neyse, satıcıya telefon açtım, aracın durumunu sordum. Araca sonradan elektronik bir parça monte edildiğini ve hatalı montaj sonucu yolcu airbag'ının patlak olduğunu bir de aracın dal çizikleri nedeni ile kendileri tarafından komple boyandığını söyledi. Bu davranış da bana güven verdi. Adam kötü niyetli olsa air-bag'in patlak olduğunu niye söylesin ki diye düşündüm.
Fakat siteden arkadaşların bilgisi var mı diye bir kaç kişiye sorunca bir arkadaş kendisinin de araca baktığını aracın takla attığını bu nedenle fiyatının uygun olduğunu söyledi.
Ben aracı almaktan vazgeçtim. Geçenlerde aynı araç başka bir satıcı tarafından yine uygun fiyata sahiibinden com'da satılıktı.

Sadece alım satımlarda değilki bu camia da ilginç tavırlar hiç duymadığınız cümleleri duyabiliyorsunuz şöyle ki ;

Bostancı sanayi sitesinde amerikancı aksesuar temin eden saygı değer bir Abimiz sorsan yıllarını vermiştir yanında biz hiç kalırız büyük ihtimal hatta bir ton savunucusu çıkar şimdi ama vız gelir tırıs gider beni bilen bilir. Kendisinden bir çift Xenon projektör aldık , hatta sağolsun denedik aldık, Ben takarım demedi aracım komple elektrik aksam bakımındaydı orada takıldı, tabii ki istanbul trafiğinde yakılmadı Sinop a döndüm bir gün araziye gittim akşam vakitleriydi yaktık 20 dakika bilemedin yarım saat toplam parkur 49 km zaten :D geri döndüm çalışanlarım xenon projektörün birinin yanmadığını araç yıkanırken görmüşler her yakıp söndürmede biri yanmıyor bazen ikiside yanmıyordu.
ertesi gün söktürdük kargoya verdim gönderdim İstanbulda Cemafer kardeşim e beraber gidelim dedim , daha 5 yada 6. gün dü İstanbulda gittiğimde en azından 1 haftası dolmadan gideyim dedim. Projektörleri aldık beraber gittik daha kapıdan defansla girdik iade almıyoruz şeklinde sonra ikinci laf geldi aynısı bizim arabada da var yapmıyor dendi. ardından bizde takılmadı ondandır dendi. en son bomba geldi.

Bu yılların esnaf ve bilgiliabisine yakışır bir laftı " BEN RAFA KOYAMACAĞIM MALI GERİ ALMAM. " OLDU gülermisin ağlarmısın.

Yapmaz etmez demeyin ya da diyebilirsiniz fark etmez. Ben bu konuyu boş koyalı bayağı bir zaman oldu . Hatta Kürşad a aktardım orası öyle bir arkadaşıma toplamda 10- 15 bin dolar zarar verdi siteye yaz bunu demişti üzerinde durmadım çünkü hayatımın hiçbir döneminde 750 Tl gibi bir bedele muhatap olmadım. Neyse yolu açık olsun. Çok kazanır böyle olunca bana kalırsa bir daha önünden geçmem.

yok 10-15 bin zarar vermedi, ama 10-15 binlik alışveriş yapmış bir müşterisine alenen kilit denerken aksını kesip sonra aks sorunluymuş zaten filan diyerek masrafı ödemedi. Yani sadece satarken esnaf sorun olduğunda banane diyen güzel bir tür

selam arkadaşlar,
insanları kandırmak gerçekten basit;ama asıl yüreklilik doğruyu söyleyebilmek,delikanlılık ve adamlık dürüst alabilmekte.

şöyle bir ayet okudum,
"kim zerre kadar hayır işlerse karşılığını,
kim zerre kadar kötülük yaparsa karşılığını bulur"

Biz buna inandık.

Tempus' Alıntı:
yok 10-15 bin zarar vermedi, ama 10-15 binlik alışveriş yapmış bir müşterisine alenen kilit denerken aksını kesip sonra aks sorunluymuş zaten filan diyerek masrafı ödemedi. Yani sadece satarken esnaf sorun olduğunda banane diyen güzel bir tür

Geçmiş zaman Kürşad cığım unutmuşum düzelttiğin için teşekkür ederim. :D

valla bızım camıa ufak kım yaparsa ozelıkle kendıne yapar ben bana serefsızlık yapanı ısım soy ısımle verdım kı herkes ole yapmalı kımse ılerde magdur olmasın ben kendı aracımı da bu sıteden bır arkadasıma verdım elemanla devamlı arasır sohbet ederız cok sukur yuzumu kara cıkarmadı

Bizim en büyük hatalarımızdan biriside beğendiğimiz aracın sahibine ,anlattıklarına,dürüstlüğüne,güleryüzüne hemen güvenmemmiz.Yapılacak şey çok basit.Beğendiğiniz aracı marka model ne olursa olsun işin ehli bir servise sokmak inceletmek.Bu serviside haftalar öncesinden ayarlamak tanışmak ve ekspertiz ücretinide fazla fazla vermek.Fakat özellikle otomatik şanzımanlı araç alıyorsanız işte ozamanda ayrı bir dikkat gerektiren durum çıkıyor ortaya.Şanzımanıda sadece otomatikle ilgilenen başka bir servise sokmanızda fayda var.200-300 liradan kaçıp sonrasında 2000-7000 tl ödemek var.

ilk arazi aracımı bir tanıdıktan araç iyi dedikleri için aldım sonra araca verdiğim kadar para harcayıp aldığım fiyata sattım. ikinci aracımı malum siteden buldum bir iki tanıdığa sordum sonra istanbulda suzuki grand otodaki battal ve ahmet ustalar dürüst adamlardır yalan söylemezler dediler expertize gönderdim. ustalar araç temiz al dediler aracı görmeden aldım. 3 sene ve 55 000 km'de rutin bakımlar dışında 45 tl masraf çıkardı hala taş gibi hala 10 000 km yola çıkacak olsam sadece yağını ve filtrelerini değiştirir çıkarım.

dürüst esnafla çalışınca sorun yaşanmıyor. herkes araba eksperi olmak zorunda değil ama sanayide yalan söylemeyecek birilerini bulmak zorunda.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,099
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
kal9090t

Çevrimiçi üyeler

Geri