F650GS için Yan Çanta Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murgurkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,187
Ynt: F650GS için Yan Çanta Tavsiyesi

mrtvural' Alıntı:
Hocam, s,ze akıl vermek bize düşmez ama ben ara sıra balataları söküp düz ve sert bir zemin üzerinde balataları hafifçe zımparalıyorum. Balatadaki bazı parçacıklar ve yoldan balatanın arasına sızan toz parçaları, diskin çizilmesine neden oluyor. Araba diski gibi değil ki tak tornaya düzelttir. Bu tür ince bir balata bakımı hem diskin ömrünü uzatıyor, hemde iyi bir frenaj sağlıyor.

Ben motosikletim'e pek uygun değil bu çantalar zaten tek egzost çıkışı olduğu için arka taraf orantılı değil. Fafat en azında uyku tulumu, çadır gibi malzemelerimi koyabilecek bir alüminyum çanta yapabilirm kendim. Fotoğrafardaki gib geniş hacimli olmaz ama malzeme konabilir şekilde kendim yapmayı düşünüyorum. Kafamda birkaç malzeme var. Bu projeyi bitirince de ben sizinle paylaşırım ama bahara..

Selamlar
Murat VURAL
Rica ederim, olur mu öyle şey! Balatalar iyice bitmişti artık. 20.000 km iyi bile dayanmış. İhmalkârlıktan başka birşey değil.
Sizin motorun eksozu hangi tarafta?

Etiketler

Egzost sağ tarafta.. ağırlık denge açısından sol taraftaki çanta ayağını biraz uzatabilirm. Henüz tasarı aşamasında. Bilgisayarda çizimlerini yapmak lazım önceden. Ön çalışmaları gönderirim size. Estetik o kadar önemli değil benim için. Biri tekir, biri bekir olmuş hiç önemli değil. Yolculuklarda bana kolaylık sağlasın, malzemelerini taşısın yeter. Yarın gündüz motorun arkadan fotoğraflarını çekerim.
Balata diye birşey kalmamış orda orda sıcaktan morarmışlar bile, inşallah diske zarar vermemiştir. Ara sıra kontrol etmekte fayda var. Kışın balatalar çok cabuk yıpranıyor. Bunun nedeni hava soğuk olduğu için çok soğuyan balata ile fren yapılınca ısı aniden artıyor fren bırakılınca tekrar soğuyor. Fren yapıp ısıtıyorsunuz sora suya girip soğutuyorsunuz gitti balataların yarı ömrü.

Allah kaza bela vermesin...

Egzost.jpg

Bunların uyacağını sanmıyorum çünkü egzostunuz çok yukarıda. En iyisi iki tarafı da aynılarından sipariş olur ve egzostun bittiği yerden montaj yapmak. Tabi düşünürseniz...

Üstad, çantalar için ayrıca kafa çalıştıracam hatta çantaları kendim yapıcam dediğim gibi önce ölçülendirip projelendirmem lazım. Ortaya nasıl bişe çıkacak bilemiyorum.
Parkur fena değil, benim kıçırık atlaya zıplaya gider oralardan ;D

mrtvural' Alıntı:
Üstad, çantalar için ayrıca kafa çalıştıracam hatta çantaları kendim yapıcam dediğim gibi önce ölçülendirip projelendirmem lazım. Ortaya nasıl bişe çıkacak bilemiyorum.
Parkur fena değil, benim kıçırık atlaya zıplaya gider oralardan ;D
Evet resimde fena gözükmüyormuş. Uzaktasınız; şanslısınız. Yoksa size güzel ter döktürürdüm.

Arkadaşlar öncelikle cevap verip fikir oluşturmamda yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Tez canlı biri olarak daha fazla bekleyemedim ve motorturk.com.tr den (http://www.motorturk.com.tr/givi_hard_yan_canta.html) Givin E36NJ modelini sipariş verdim. Sanırım yarın veya öbür gün gelir. Montesini yaptıktan sonra resimlerini burada paylaşırım. Tekrar herkese fikirleri için çok teşekkür.
MG

Valla ufuk hocam ankarada havalar öyle güzel gittiki şimdiye kadar hiç bahar havasından çıkmadım :smiley:

UFUKK' Alıntı:
öyle deme be hocam doğu bölgesi perişan halde kardan bizi istanbulu teğet geçtti, ;D ;)

Haklısınız esasta ama İstanbul-Ege taraflarında da oralara göre daha çok motor var bence. Bahar havalarını kaçırmamak gerek :smiley:

''Hayırlı olsun'' diyelim o zaman. Kazasız belâsız, hayırlı sürüşler diliyoruz size.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,867
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Geri