Far-rölanti Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdemkestep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,559

erdemkestep

Ana Kamp
Yer
Fethiye
Merhabalar;
93 model 3k vitaramın rölantisi düşük olduğu için arife günü sanayiye ayarlatmaya gittim. Usta rölantiyi ayarlayarak 200 devirlerden 1000 devire çıkardı. Gündüz bir sorun yoktu ancak gece olup da farları açtığımda araba kendi kendine gaz vermeye başladı. Far açıldığı anda araç 2500 devirlere çıktı. Gece gece bir oto-elektrikçi çağırdık. Elektrikçi araca baya bir baktı ancak sorunun ne olduğunu çözemedi, bayramdan sonra getirin ayrıntılı bakalım dedi. Rölanti müşirini çekerek sorunu geçici olarak çözdük ancak ben rölanti ile far arasındaki ilişkiyi çözemedim. Bu konu hakkında bir fikri olan ya da daha önce başına böyle bir şey gelmiş olan var mı?

Teşekkür ederim, iyi akşamlar dilerim. :smiley:

Etiketler
Ynt: Far-rölanti Sorunu

Genelde cok hiz yapacak araclar farlarini kapatip oyle yaris yapar,bu farlarin atesleme bobinine giden elektrigi azalttigi icindir.benzinli arac icin rolanti devri 650 civari olmalidir diye biliyorum.ancak sizin sikintiniz bence far acma dugmesi ile ilgili degil.yanlis bir elektrik baglanti olabilir diye dusunuyorum.fari actiginda rolantisi dusen araci duydum bu anlattigim olay buna sebep olur fakat far acinca tolantinin arttigini ilk defa duydum :smiley: buyuk ihtimal elektrik arizasi gibi geliyor bana.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler