FETHİYE-KABAK KOYU

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tuncabaran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,163

tuncabaran

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Web
500px.com
Merhaba,

Ağustos ayının ortasında motorsikletimle Akçay'dan Fethiye Kabak yoluna bir yolculuk yapacağım. Yol üzerinde çeşitli bölgelerde kamp kurmayı planlıyorum.

Bir kaç güzel kamp alanı buldum ve bunlarla irtibata geçtim. Ancak benim sormak istediğim Faralya köyünden kabak koyuna inerken kullanılan toprak bozuk yol Motorsiklet ile geçilebilecek bir yol mudur? Giden arkadaşlar var mı? İnternetten uzun süredir araştırdıysam da sağlıklı bir bilgi alamadım. Motorsikletim Off-Road kullanımlara uygun bir motorsiket ama söylenene göre uzun bir kum yokuş olduğu.Mıcır ve kumlu bir yokuş güvenli bir sürüş için sıkıntı yaratabilir.

Lütfen bilen,gören arkadaşlar varsa bilgilendirmelerini rica ederim.

Şimdiden çok teşekkürler.

IMG_0034.jpg

Etiketler

Ynt: FETHİYE-KABAK KOYU

Teşekkürler Fatih içimi rahatlattın. İşletmeciler aşağıya araç girişini haklı olarak istemiyorlar ancak ben de motorsikletimi yukarıda gözden uzak bir yerde bırakmak istemiyorum.İşletme sahibi yolun çok tehlikeli olduğunu söyledi. Bende burda yazarak daha önceden gitmiş görmüş arkadaşlardan yardım almak istedim.

özel mülkiyet de çokmuş orada. hem işletmeciler, hem de mülk sahipleri doğal olarak istemiyorlar. yolun başına bekçi de koymuşlar :smiley: ben arabamı yukarıda bırakmak zorunda kalmıştım. bizi gelip bir pikapla aldılar ama pikabı görmeliydin. külüstür iki çeker bi pikap. o inebiliyorsa senin sekerek geçmen gerek :smiley:

selamlar..

Arkadaşa katılıyorum,

Yol şehir içi arablar için uygun değil ancak motorunuz için sorun olmayacaktır, ve mesafe de öyle çok uzun değil.

Kabak koyuna gittim gördüm aşağıya özel araç girişine izin vermiyorlar.Onların aracı ile inerseniz iniş 30 tl-çıkış 30 tl .toplam 60 tl ye mal oluyor.Güzel bir yer fakat rant olayı işi kötüye doğru götürüyor.Üstelik bana gidiş dönüş 30 tl dediler,aşağıya inince çıkışta paralı dediler.En başta söyleseler gitmezdim.1 gün için 60 tl fazla.Bende kızdım o yokuşu küçük çocuklarımla yürümek zorunda kaldım.Yukarıda arabama kavuşunca mutlu oldum.İnsanları adam gibi aydınlatan kişiler lazım.Dürüst olmak lazım.Bu arada 4x4 aracın bile zorlandığı ama çıktığı bölüm var .Ona göre...

:( Dediğiniz gibi 60 TL çok yüksek bir rakam.O ücrete zaten orada kamp yapıyoruz.Ben kalacağım işletmeye rezervasyon yaptırırken bu konuda özellikle bilgi ve söz aldım.Motorsikletimle aşağıya inebilceğim konusunda bir sıkıntı olmayacağını söylemişlerdi.İnsanları enayi yerine koyup kazıklama isteği maalesef Türkiye'nin tüm turistik merkezlerinde mevcut.Hele bir de İstanbul'dan geldiğini duydular mı hiç acımıyorlar. 4x4 aracın zorlandığı bölüm var derken bölge taşlık mı kum mu? Taşlık ise sorun değil ancak kum ve mıcır problem yaratabilir?

selamlar...
ben devamlı gidiyorum kabak koyuna sahip olduğun motorsiklet ile çok rahat inersin merak etme,tek sorun bekçiyi geçmek :smiley:))
bazen servis olarak kartal araba bile iniyordu.
Göz boyamak için birazda eğer biraz off-road dan anlıyorsam pikap veya 4x4 kullanma sebepleri sadece parasal ,milletin gözünü korkutmak.2 sene önce oranın yerlisi ford fiesta ile indi.

iyi tatiller.

Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için:smiley: Şimdiden bekçiyi nasıl geçerim planları yapmaktayım:smiley:) Yaratıcı fikirleri olan arkadaşlar varsa dinlemek isterim:smiley:

Saygılar..

Arkadaşlar işletme sahibine patika hakkında sorduğum soruya verdiği cevap aşağıdadır...

Üçüncü ve en önemli sorunuza gelince evet inişin başında bir bekçimiz var ve dışarıdan araç sokmuyoruz içeri ama sizin için bir ayrıcalık yapılacak aşağıya motorla inmenize izin alabileceğiz.Ancak oldukça ama oldukça zor bir parkur olduğunu ve zeminin şu andan itibaren un gibi olduğunu ve kaydığını bir eski motorcu olarak bildirmek istedim.Ancak dilerseniz motoru yukarıda çok güvenli bir şekilde park edebiliriz garantisi bizden. Motor kondüsyonunuzu tam olarak bilemediğim için gönlüm motorunuzu yukarıda parketmenizden yana. Ama dediğim gibi dilerseniz aşağıya motorunuzla inebileceksiniz.Bu konuda karar sizin..

merhaba,
biz fethiye'den yeni döndük. gitmeden birçok araştırma yaptık. sanal alemde paylaşılan bilgilere güven olmuyor. Biz fethiye'ye 15 km mesafedeki Katracı koyunu kullandık. günlük 17.5 kamp için 6 tl elektrik için ödedik. orayı merkez kamp yapıp hemen hemen hergün civarı gezdik. tekrar kamp kurma derdini aşıp evimize dönmek gibi diyebilirim. inceleyin tavsiye ederim.

Tavsiyeniz için teşekkürler.Kabak koyundan sonra çevre kamp alanlarında da kamp yapmayı planlıyorum aslında.Burayı öğrendiğim çok iyi oldu gidip mutlaka göreceğim:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR