Fethiye, Marmaris ve Datça'yı Özleyenlere!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PASIFFLORA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,375
Ynt: Fethiye Marmaris ve Datça'yı Özleyenlere!!!

Biz de gittik, gezdik, gördük... kadar olduk!... ;) Paylaşım için teşekkürler.

Ağlama Nesur, bir gün sana da sıra gelecek... :D

Selma nefis bir anlatım, süper fotograflar,adım adım geziyi belgeleyip sunum yaptın, ellerine sağlık, dalış konusunda ise ilerleyen zamanda seni diger eğitmen arkadaşlarım ile daldırıp beniz dalış yapamama sorununu çözücez :smiley: inşallah.
Gezgin ve dalgıç arkadaşım benim :smiley: tebrikler..

Bu güzellikleri kendimize saklamak haksızlık olur diye düşündüm Mustafa Bey ve yazarken de en az gezdiğim zamalardaki gibi keyif aldım...

Nesur ne kadar ağlasa yeridir :D Çünkü benden önce tatile çıkmıştı ve ben o dayanılmaz sıcaklarda çalışırken hergün üşenmeden beni arayıp gezdiği yerleri anlatıyordu.
Çok uyardım çok yakında tatil sırası bana gelecek, yapma, etme diye ama beni dinlemedi :smiley: :smiley: :smiley:

MK51' Alıntı:
Biz de gittik, gezdik, gördük... kadar olduk!... ;) Paylaşım için teşekkürler.

Ağlama Nesur, bir gün sana da sıra gelecek... :D

Selma'cığım öncelikle paylaşımın ve harika sunumun için sana kocaman bir teşekkür.
Biliyorsun aslen egeli olmam ve gezini yaptığın yerleri yıllar öncede defalarca hayranlıkla gezmiş olmamdan dolayı benim fotoğraflarına bakış açım farklı oldu. henüz görmemiş olduğum bazı yerleri senin mihmandarlığın sayesinde gezdiğimide itiraf ediyorum.
Bazen bazı yerlerin fotoğraflarına baktığımda ise esef etmeden kendimi alamadım. daha önce bakir iken görme şansına sahip olmakta beni bu açıdan sevindirdi.
Tarihi mekanları gezerkenki açıklayıcı bilgilerin içinde sağol. Bizim oralar Antik dönemde bir çok sanatın fevkalâde icra edildiği yerler olmuş. Bunlara Miletos, Tralles vb. antik yerleride ekleyebiliriz. Tabi diğer antik yerleşim yerlerinide eklemek mümkün ama bunları saymamın nedeni hala gıpta ile izlenen Ayasofya gibi nadide bir dünya mirasını vücuda getirmiş olmaları. Trallesli matamatikçi Anthemius ve Miletos'lu yeğenini saygı ile anıyorum.
Mübadele ile göçe zorlanan daha evvelinde balıkçılık ve bir çok sanat dalında ileri olan yerleşim yerlerinin şimdilerdeki halide aslında içler acısı bir durumdur. bunun böyle olmasının yegane sebebi ise plansız yerleştirmeler olarakta sayılabilir. şöyle bir örnek vermek mümkün; mübaleden önce sadece tarımla uğraşan bir köy mübadelede bir balıkçı kasabasıyla mübadele edilirse haliyle bu uğraşlarında değiştirilen eski sakinleri kadar o işe hakim olamayacaklardır. Şimdilerde daha önce yeni gelenlerin günah saydığı için yapmadığı şarapçılık gibi bazı mesleklerinde yapılıyor olması da bu dönemden bize miras kalan yanlış bir bakış açısıdır. Sadece bizde yetişen bazı asma türleri zamanla yok olmuş. Bu konuda bazı çalışmalar yapılıyor. hatta bir&iki tür yeniden üretilmeye başlandı islah çalışmaları sonuç verdi.
Endemik bitki türleri olarak tüm Avrupanın sahip olduğu türün adedinden fazlasını bünyesinde barındıran güzel ülkemizin bir çok yöresinde o yöreye özgü mahsüller ve doğanın o yöreye bahşettiği ürünler yetiştirilmekte yada doğadan toplanılmaktadır. Marmaris'te Sığla ormanları iiçinde gezerek ormanın nefesini ciğerlerimizde hissetmekte ayrı bir keyif. ne yazıkki bizler kendimizi tanıtma babında hayli gerilerdeyiz. Tüm dünya Marmaris'in çiçek balının tadını ve ismini biliyor iken ne yazıkki bir çoğumuz bunlardan bihaberiz.
Önceden yollarının hayli virajlı ve bozuk olması sebebiyle özellikle Muğla'nın şimdilerde gözde olan yerleşim yerleri adeta gitmek zorunda olanların bilmek zorunda olduğu yerlerdi. şimdilerde ise gelişen teknoloji ile hem karadan hem denizden ulaşım nisbeten daha kolay insan bazen teknolojinin böylesi hayatı kolaylaştırmasına bazen kızıyor. en azından ben kızıyorum.
Eklediğin fotoğraflar nasıl olsa senin photo buckette mevcut. bunlardan o yöre ile ilgili olanları o ilin linkindeki yerlere de ilave edersen gezmek ve görmek isteyenler o ilin linkinden bunlara ulaşabilir.
Paylaşımın için tekrar teşekkürler.

Çok teşekkürler Bülent

Gerçekten oralarda olmak çok keyifliydi, oralarla ilgili eksik bilgimi de sayende tamamlamış oldum, katkıların için çok sağol...

Önerini dikkate alıp en kısa zamanda linkleri de göndermiş olacağım, ama önce nasıl yapmam gerektiğini öğrenmem gerekecek :smiley:
Tekrar teşekkürler katkı ve önerin için...

Üzülme kardeşimcim, biliyosun bendeki bu gezme hevesi hiçbir zaman bitmez, bu durumda da tabii ki yaparız tatilleri, ancak bi sorun var ki oda sen benim bu gezme hızıma yetişemiyosun...
Hatırlarsan geçtiğimiz yıl Karadeniz turuna gelmek istememiştin ve seni zorlayarak götürmüştüm, gerçi sonunda iyiki zorlamışssın demiştin ama ;)

kuvvetmira' Alıntı:
Merhabalar;

Türkiyemizin en güzide tatil yöreleri ege ve akdeniz de ablamın zevkine inanarak peşine düşüp bende gezmeyi yeğlerdim fakat malesef ki çalışmak zorunda olduğum için bu zevkten mahrum kaldım. Umarım önümüzdeki sene 2009 da ablacığımla birlikte bende gezebilirim.

Saygılarımla

çok güzel bir anlatım ve nefis fotoğraflarla süslenmiş herhalde bende ilk fırsatta oralara gideceğim (bu arada canım da accaip balık çekti neden acaba)
teşekkürler paylaşım için

Teşekkür ederim yorumunuz için, beğenilmesine ve özendirebilmiş olduğuma sevindim :smiley:

Allahtan ki balıkların fotoğraflarını koymamışım :D , onları görseniz ilk fırsatı beklemez hemen giderdiniz bence :D :D :D
Giderken haber verirseniz nerde lezzetli balık yenir söylerim size...

fırsat bulabilirsem eylül ayının ilk yarısında ramazan ayında o da olmazsa gelecek yıl inşallah teşekkür ederim ilginiz ve cevabınız için

Gezılıp gorulmesı gereken yerler, Cok guzel aktarmıssınız bızler, Acıklamalar yeterlı,

Kısacası guzel paylasım tesekkurler..

Teşekkürler

Yazmak ve paylaşmak da en az gezmek kadar keyifliydi...
Beğenilmesine sevindim...

çok güzel gezi olmuş,anlatımınız da öyle.paylaştığınız için teşekkürler...

Selma hocam konuyu açtığınız ilk günden beri birkaç kez ve hepsinde de büyük bir haz alarak okudum...Hem yazdıklarınız hem de fotoğraflarınız çok güzel...Teşekkür ederim bizlerle paylaştığınız için ;)

çok güzel gezi olmuş paylaşım için teşekkürler en son 5 sene önce aynı yerleri gezmiştim artık bu resimlerden sonra farz oldu seneye kısmetse tatil programı o taraflar

Teşekkür ederim, paylaşmak da en az gezmek kadar keyifli...

AYDURAN' Alıntı:
Selma hocam konuyu açtığınız ilk günden beri birkaç kez ve hepsinde de büyük bir haz alarak okudum...Hem yazdıklarınız hem de fotoğraflarınız çok güzel...Teşekkür ederim bizlerle paylaştığınız için ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,081
Kayıtlı Üye Sayımız
166,823
Kaydolan Son Üyemiz
Эмбер

Çevrimiçi üyeler

Geri