Fj70 Mi Ln105 Mi Arada Kaldım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emrahdeniz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,516

emrahdeniz

Ana Kamp
Yer
Mersin
Web
www.packerman.com.tr
Merhaba,

Daha önceden çok uzun süre 4X4 araç (vitara,terrano,rand vitara) kullandım fakat hiç gerçek bir arazi aracım olmadı. Birçok araca baktım ve yıllardır en çok sevdiğim iki kasa olan FJ70 ve LN105 arasında kaldım. İkisinin de boş hali ortalama olarak aynı fiyatlara bulunuyor fakat bir türlü tam karar veremedim. Bunu 2. araç olarak alacağım ve sadece arazide kullanacağım. Kampa falan gitmeyi pek düşünmediğim için boyutunun çok önemi yok benim için. Siz hangisni önerirsiniz?

Benim bildiğim avantajları:
FJ70
+ Helezonlu süspansiyon
- LN105e göre 10 yaş daha eski
+ Kısa şasi

LN105
-Ticari araç olmanın dezavantajları (muayene, hız limiti)
-Makaslar
+Hali hazırda hidrolik direksiyon ve disk frenlerle gelmesi
+İçi daha modern

Konuyu Hiluxa daha yakın olduğum için buraya açtım.

Etiketler
Ynt: Fj70 Mi Ln105 Mi Arada Kaldım

Tabi ki 10 yaş daha yeni olan düşünmeye bile gerek yok.

Ben yorum yaparsam ayıp olur ;)

En iyisi sessizce işi halletmek :smiley:

image.jpg

Çok güzel de o araba yolda kaza yapsa parçasını nereden bulmayı düşünüyorsunuz?

sakyuz' Alıntı:
Çok güzel de o araba yolda kaza yapsa parçasını nereden bulmayı düşünüyorsunuz?

Ankara ve istanbul da parca cok, hic olmadı servis var, servis 20 günde getirir cok gec derseniz , bir suru sac basabilen kaportaci var. Motor ve yürüyen parcalari hilux ile aynı.

Arkadas off road icin söylemiş, her aracın kullanim alanı vardır, ama su konuda gercek ki yikamaciya iki araci götürseniz 70 serisi cip diye daha cok para ister ;)

Ankara ve istanbul da parca cok, hic olmadı servis var, servis 20 günde getirir cok gec derseniz , bir suru sac basabilen kaportaci var. Motor ve yürüyen parcalari hilux ile aynı.

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?action=post;topic=105450.0;last_msg=1359053#ixzz3Ghy2vDhS

Ben olsam servise güvenmem o kadar, bana 10 yaş üzeri arabaların parçasını bulmak zorunda değiliz demişlerdi vakti zamanında. Her ne kadar bulmak zorunda değiliz demekle bulamayız demek aynı anlamda olmasa da, yaklaşım bu olunca kulağa pek hoş gelmiyor. Motor ve yürüyene elbet birşey uydurulur, kamyonet olsa piyasada bol bol 4x2 vardır çıkması bulunur hesabıyla kabortasını da dert etmezsiniz ama jip olunca ve 30 küsür yaşında olunca biraz soru işaretli. Ha onu da hallederler o çıkmacılar biyerden çıkarır getirirler şüphem yok ama "biraz" zor olabilir...

Arazi dedim ama Mersinde yaşadığım için araziye gidebilmek için uzun bir mesafeyi asfaltta katetmem gerekecek.

Bu arada Hiluxa olan hayranlığım yıllar önce izlediğim Top Gear (Killing a toyota) videolarından gelir:
1 http://www.youtube.com/watch?v=xnWKz7Cthkk
2 http://www.youtube.com/watch?v=0Uc4Ksz3nHM
3 http://www.youtube.com/watch?v=kFnVZXQD5_k

Burda bu ile Gönül vermiş 10+ YAŞ araç kullananlara biraz haksızlık bence....

Paranız kısıtlı ise ve görsellik Önemsiz ise hi-lux der mantık

Aksi halde duygu girer... Fj70 olur....

Bence...

Burda bu ile Gönül vermiş 10+ YAŞ araç kullananlara biraz haksızlık bence....

Bence de haksızlık ama asıl haksızlığı yapanlar servislerde değil maliyede çalışıyorlar her sıkıştıklarında kendi harcamalarını kısmak yerine ötv rakkamlarıyla kafalarına estiği gibi oynuyorlar. Pratikte 20 yaşına kadar çok ciddi bir sorun olduğunu sanmıyorum, hatta yollarda bol bol gözüken yaygın araçlar için daha ötesi de sorun olmayabilir ama bu araçlar zaten vakti zamanında çok satılmadığı için olası parça kaynağı o "çıkmacılar" ın bulduğu "çıkmalar" değil, bunlardan yollarda kaç tane var ki çıkacak bir kenarda sizi bekleyecek. Ha siz gerekli parça için ikna edici bir para verirsiniz onlar da ikna olur biryerlerden bulur getirirler o da ayrı bir konu.

Bu arada arkadaslar yazmayı unuttum, 10 yas fark diyoruz ama gunümüz Land cruiser ile Hi lux arasında sizce kac yıllık fark var? Yani 10 yıl sonra sizce hangisi daha üstün olur?

Bu arada arkadaslar yazmayı unuttum, 10 yas fark diyoruz ama gunümüz Land cruiser ile Hi lux arasında sizce kac yıllık fark var? Yani 10 yıl sonra sizce hangisi daha üstün olur?

Bugün neyse yarın da o olurlar.

2005 te fj 70 için kavacık toyota 1986 fj için parça getirmişti.vecihi usta tedarik edebildiğine göre tedarik sorunu yok.fiyat ve zaman problemi yoksa eğer.ayrıca arkadaşların dediği gibi cakalarıyla insan yapabilen sac ustaları var.yakın zamanda onlarca fj 70 piyasaya girdi mta satışından.onlarca hurda girecek var.fj 70 zaten heavy duty.kırmayı beceren parça bulmayıda becerir.
suriye ırak gibi illegal kanallarda cabası.kitler de çok çok fj 70 var faal.seçme şansım olsa fj 70 derim.buzkıran gibi arazide.

Fj70 i bir tanidikta var bir kac haftadir da birlikte araziye cikiyorum bende standart defender var mt lastikli onda standart arac mt lastikli.sartlar esit goruntude ikiside arazi araci ama toyota be gidiyo yasina bakmayin.dusundugumuz de 87 model defender 25 bin tl 2010 model kore mali jip yada 2005 model ustu suziki jimny vs vs ayni fiyat liste uzar gider.turkiye de yasiyorsunuz cok sukur bugune kadar kimse parca yok diye arabasini yatirmadi bi sekilde sorun cozuldu.icinize sinen araci alin bence cokta kurcalamanin alemi yok :smiley: ben olsan fj 70 alirdim ama

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,343
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR