ford exproler limited 95 aldım fakat arkası sola yatık duruyor amortisör mü ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MAGNUM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,212

MAGNUM

Yeni Üye
Herkese selam yaklaşık 1 ay önce ford exproler limited 95 model bir araç aldım.İlk kullanımlarımda dikkatimi çekmedi ama arka sol kısımda aracı durdurduğumda (stop)
bir komprosör sesi gelmeye başladı bir süre çalışıp duruyor biraz endişe etmekle beraber sonuçta sistemi keşfettim.yuksekliği sabit tutan bir sistemden bahsediliyor,on-off duğmesinide buldum bu nedir abi bana bi anlatan cıkabilirmi bide araç sola yatık duruyor kimi diyorki ayar(bu araclar yuksekliği ayarlanabiliyormuş) kimi amortisör patlamış diyor bilmiyorum ne yapsam .bu arada sadece aracın arka sol yatık ön taraf normal duruyor.bu konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum.son bir şey bu kadar güzel bir araçla ilgili fazla bilgi bulamadım forumda araçla ilgili diğer konularıda tartışmaktan mutluluk duyarım .bu arada diğer aracım zj 5.9 v8 keyifli bir araç ama ford bi başka güzel geldi .saygılarımla.

Etiketler
Ynt: ford exproler limited 95 aldım fakat arkası sola yatık duruyor amortisör mü ?

amortisörü değiştirmez iseniz muhtemelen o çalışıp duran kompresör çalışa çalışa yakında bozulacaktır. sistemi iptal edebiliyorsanız bence edin.

Ynt: ford exproler limited 95 aldım fakat arkası sola yatık duruyor amortisör mü ?

teşekkürederim sistemi iptal ettim off düğmesi var onda sıkıntı yokta acep kime baktırmalıyım bu araçlardan kim anlar su an onu düşünmekteyim diğer aracı akgün aydına götürüyorum jeep cherokee cok memnunum ama ford'ta durum değişiyor tabii ford uzmanı lazım.

Merhaba,
Siz yine de aracınızı kontol ettirin ama benim bildiğim kadarıyla explorerların araç çalışmazken hafif sola yatık durması normal, arka da kullanılan sistemden dolayı gelen kompresor sesi de normal.Bagajdaki düğme de bu sistemi açıp kapatmaya yarıyor, özellikle lastik değiştirlirken falan kapataılması gerekiyor.Eger bu sistemi kapatıp yola çıkarsanız, göstergede arıza lambası yanar.
Ankara'daysanız Kozanoğlu Ford servisi Explorer konusunda uzmandır, tavsiye ederim.

Çok teşekkur ederim evet Ankaradayım,bu aracı çok sevdiğim için ne gerekiyorsa yaptırıcam bana kozanoğlunun bilgilerini ulaştırabilirseniz çok sevinirim bir an önce sorunu çözmek istiyorum malum yaz geliyor yolculuklar başlıyacak .exproler'i tanıyan ve kullananların deneyimleri benim için çok önemli.saygılarımla,

Kozanoğlu Ford Servisi'nin adresi : oto sanayi sitesi, 1. cadde, 22. sok, Şaşmaz.

Ali Kozanoğlu daha önce Otokoç'ta çalışmış tecrübeli bir usta, özellikle amerikan Ford'lar konusunda.Bir de 'Fordclubtr.com' adresinde de Explorer'dan anlayan arkadaşlar var, oraya da üye olmanı tavsiye ederim.

Ben de sizin gibi yeni bir Ford Explorer kullanıcısı olduğum için paylaşabileceğim çok fazla bir tecrübem yok ama forumlardan öğrendiklerimi sizinle paylaşarak yardımcı olmaya çalışırım.

tekrar teşekkür ederim gelişmeleri ve öğrendiğim yeni konuları paylaşmaya devam edelim görüşmek üzere ...

akın bey meraba hiç ustalarla ugrasmayın uzun süre kullandım ltd eplorer aynıseyi bende yasadım amerikadan 70 dolara havalı monroe alın iiş bitsin on off dügmesine gelinecede normalde yoldayken kapatılmaz o dugme sadece araba yerden kesilecekse lift veya lastik degişimi için kriko olacagı zman aksi taktirde amortisorlerin fazla havadan patlama olasılıgı yuzde 99 bunuda yasadım :smiley: off durumundayken aracın yol tutusu ciddi anlamda kötüleşir

Çok teşekkür ederim.Aklıma gelmedi diğil ama nasıl ve nereden ulaşıcağımı bilmiyorum ve Amerikadan parça getirmenin kulfeti ne olabilir yani vergi vs. şu an havalı sistemi iptal ederek tek çıkma normal bir amortisör ve patlak olmayan havalı amörtüsörüde makasa parça eklemek suretiyle çözdük gibi ama orjınalini bulsam cok daha mutlu olucam.Saygılar.

05322263587 ararsanız yardımcı olabilirim hng sayfadan ve nasıl alacagınız ile ilgili

Çok teşekkürederim işlerim nedeni ile bilgisayarımın başında çok vakit geçiremiyorum,biraz geç cevap veriyorum heralde hehe.Tekrar teşekkür ederim havaların ısınması ile beraber aracı elime alıcam o zaman mutlaka size ulaşıcam .Görüşmek üzere

ricaederim nedemek sorun degil nezaman isterseniz yardımcı olabilirim

Teşekkürederim bu arada geçenlerde yolda kaldım ali ustanın telefonuda yanımda olmayınca eşim heralde sizi aramış kusura bakmayın.Yakıt pompasını değiştirip sorunu çözduk ama hala yapılacaklar var tabi görüşmek üzere.Saygılar.

rica ederim nedemek yardımcı olamadıgım için kusura bakmayın yapılacaklarla ilgili olarak fordclubtr de sayın çaglar bayur var ona ulaşabilirseniz türkiyede ondan daha bilgili birei yok diye düşünüyorum explorerlar hakkında

Çağlar bey konusunda hemfikirim :smiley: Çok şey öğrendim 97 XLT' m hakkında :smiley:

registerlater' Alıntı:
Kozanoğlu Ford Servisi'nin adresi : oto sanayi sitesi, 1. cadde, 22. sok, Şaşmaz.

Ali Kozanoğlu daha önce Otokoç'ta çalışmış tecrübeli bir usta, özellikle amerikan Ford'lar konusunda.Bir de 'Fordclubtr.com' adresinde de Explorer'dan anlayan arkadaşlar var, oraya da üye olmanı tavsiye ederim.

Ben de sizin gibi yeni bir Ford Explorer kullanıcısı olduğum için paylaşabileceğim çok fazla bir tecrübem yok ama forumlardan öğrendiklerimi sizinle paylaşarak yardımcı olmaya çalışırım.

Vakti zamaninda bu ustayi tavsiye ettigim icin pismanim, mesajimi silemedigimden dolayi da bu ozur ve uyari mesajini yazma ihtiyacini hissettim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR