Ford Ranger 4x4

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mantar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 439
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 215,104

Etiketler

Ynt: Ford Ranger 4x4

bende 2004 xlt var çok güzel araba ama tanımak lazım mekanik merakınız ve ilginiz varsa çok zevkli bence tek kusuru diğer amerikanlar gibi aksesuar fazla değil. Mesela lift kit arıyoz e-bay den bulduk ama amerikan ranger için var bizimkiler avrupa modeli...

şindi bu lsd (limited slip dif.) arka diferansiyelin kaydırmasını ve virajlarda savurmasını önler kismi olarak dif kilit gibi düşünülebilir hiç yoktan iyidir ama normal bi dif kilide göre çok eksiktir. Benim lift kit dediğim aracın yüksekliğini arttıran bi olaydır 3-5-7-9 inç gibi değerlerde kitler vardır aracı bu değerler kadar yükseltir. Bizim araçlara direkt uyumlu bi kit ben bulamadım.

HIIM TAMAM ANLADIM ARKADASIM..

BEN GENELDE ARAZİDE KULLANIYORUM YÜKSEKLİGİ BANA OLDUKCA YETİYOR..

SİZ ZORLU OFF ROAD KULLANCAKSINIZ GALİBA

yok kardeş bende daha çok ava gidiyom ama bazen lazım oluyo çamura saplanınca keşke diyosun yani

Eveet yaklaşık 2 senedir ranger a biniyorum. Aracın neredeyse sökmediğim yeri kalmadı ammaaa bir hata yapmışımki sormayın Benim arabanın turbosu çalışmıyo muş? yani ben 2 senedir araca turbosuz biniyo muşum!!!! bu gün ustaya bıraktım öğleden sonra alacam inşallah güzel olur izlenimlerimi paylaşırım.....

Arkadaşlar Rangerda "yakıt seviyesi düşük" uyarı ışığı anlamsız bir şekilde yoktur, sakın ha yanar diye güvenerek boş depo devam etmeyin, yolda kalırsınız. Aracı yükseltmek için lift kitlere binlerce dolar vermeyede gerek yok bence, rangerlar çok kolay bir şekilde belli bir miktar yükseltilebiliyor.(Torsiyon ayarı,makas vs..)

Yakıt olarak ne kullanıyorsunuz, euro dizel mi, kırsal dizel mi?
Ben kırsal dizel kullanıyorum, aracın performansı ilk zamanlarına göre bariz düşük, o zamanda aynı yakıtı kullanıyordum. Bu tür sorun yaşayan var mı?

ytseden' Alıntı:
Eveet yaklaşık 2 senedir ranger a biniyorum. Aracın neredeyse sökmediğim yeri kalmadı ammaaa bir hata yapmışımki sormayın Benim arabanın turbosu çalışmıyo muş? yani ben 2 senedir araca turbosuz biniyo muşum!!!! bu gün ustaya bıraktım öğleden sonra alacam inşallah güzel olur izlenimlerimi paylaşırım.....
geçmiş olsun

aldığımda inter cooler radyatörü delikmiş, bu haldeyken kışın pompa ayarı yaptırmıştım ben radyatörün delik olduğunu 3 hafta önce farkettm ve değiştirdim ama o zaman arabada çekiş kaybı oldu götürdüm gösterdim turbo çalışmıyo dediler ve mekanik turbo diye bi yere yönlendirdiler. Olduğu gibi olayı anlattım bana turbo valfinin arızalı olduğunu söyeldiler. Pompa ayarından olabilir mi diye sordum yok onla alakalı diğil dediler bende arabayı bıraktım. Öğleden sonra beni aradılar ve arabın turbosu tamam dediler borcumuz ne kadar diye sordum 300 tl dedi bana da turbo tamiri için makul geldi. arabayı almaya gittim gerçekten güzel olmuş ordaki usta bi de gevrek gevrek abi pompasını da ayarlattım dedi teste pompayı ayarlayan çocukla çıktık ve arabanın turbosunun sağlam olduğunu sadece pompa ayarı yapıldığını öğrendim. Dönüşte ustaya tekrar borcumuzu sordum gene 300 dedi bende sadece pompa ayarına mı dedim o da gayet pişkin abi turboyu söküp temizledik dedi. Uzun lafın kısası siz siz olun baştan pazarlık yapmadan araba anahtar değdirmeyin

kardeşim yeni gördüm büyük geçmiş olsun o ustayla bide beni tanıştırsana 300 tl lik bi teşekkür edeyim ona :mad:

Ranger 4X4 lerde tam olarak nasıl bir diferansiyel sistemi var? Kilit takma ihtimalimiz olabilir mi? Arabanın ne yapıp yapamayacağı konusunda tecrübeli arkadaşlar yaşadıklarını paylaşırsa sevinirim.(Ör: Çapraz askıda aracı kurtaramazsın vb gibi...)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR