Ford Transit ve İzolasyonu Hakkında Bilgi Lütfen (Çöl Kartalı)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Çöl Kartalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,039

Etiketler
Ynt: Ford Transit ve İzolasyonu Hakkında Bilgi Lütfen (Çöl Kartalı)

mayıstosböce' Alıntı:
Mastiklerle ilgili bir bilgi vereyim daha önce birçok kez vermiştim.
İzolasyon için kullanacağınız mastikle yapıştırıcı amaçlı kullanacağınız mastiği birbirine karıştırmayın.Bunların arası mastiklerde vardır.Hem yapıştırıcı hem izolasyon amaçlı mastiklerde vardır ama böyle olunca her ikisinde de yüksek performansı yakalayamazsınız.Neden,çünkü doğası gereği izolasyon için kullanacağınız esnek olmak zorunda,yapışkanlığı olur olmaz ama ondan istenen esnemelere dayanıklı olması.Yapıştırıcı özelliği istediğinizde haliyle daha sert olacaktır.
Vidaların paslanma konusuna gelince vida gevşemezlikler vardır onlardan kullanın, hem pası engeller hemde yıllar sonra bile sökmek istediğinizde hemen sökersiniz,ayrıca vibrasyona karşı da gevşememezlik sağlar.Bunların 3 çeşidi var çok kuvvetli,kuvvetli,az kuvvetli.Bu metaller için geçerli ağaca atacağınız vidaların ucunu mastiğe batırıp öyle vidalayın,ağaç nemi içinde barındıran bir malzeme mastik vidalarla ağaç arasına girecek ve yalıtım sağlayacak buda pası engelleyecek yada geciktirecek.

Mastiklerle ilgili bir konu daha ,araç dışında kullanılan farklı mastikler vardır bunlar uv ye karşı daha dayanıklı ürünlerdir.Ayrıca mastiklerin bir çoğu primerle kullanılır,bunlar performansı arttırır.Bir çok mastik yapıştıktan sonra kontrol edilmez edilemez,belli bir zaman sonra işlevini kaybeder yada performansı düşer bu yüzden aldığınız kişiye sorun bu neleri daha iyi yapıştırır diye,genelde size herşeyi yapıştırır derler buda onun fazla bilmediğine işaret olabilir daha detaylı sorun.Kaç saat te kürleşir,nem varsa ne olur,sıcaklık dayanımı nedir(size lazım olmayacak ama)sürekli hareket halinde olacak gibi sorular sorun.

Yusuf çum mastiği düz olsun diye tinerli şeyler kullanmayın bu yapıştırma performansını etkiler,ince bir tabaka oluşturur mastiğin üstünde ve iyi birşey değildir ,sabunlu bir su yapın parmağınızı sokup düzeltin.

Yapıştırma ile ilgili altın kural mutlaka ama mutlaka yapıştıracağınız yüzeyler çok temiz olmalı,tiner gibi malzemlerele değil alkol gibi uçucu malzemelerle temizleyin en kolay ve ucuz olanı balata temizleyicidir hem basınçla hemde içindeki kimyasalla temizler,en ucuzda odur zaten.


Kolay gelsin.

mastiklerle ilgili bilgileri bir başlık altında paylaşmakta fayda var
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,485
Mesajlar
1,518,655
Kayıtlı Üye Sayımız
172,143
Kaydolan Son Üyemiz
sailing

SON KONULAR



Geri
Üst