Forester ile başıma gelen aksilik

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GezenGen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,366

GezenGen

Zirve
Hepinize merhabalar,

turbo aracımla ne yazıkki başıma pek hoş olmayan bir olay geldi. Sizlerle de dikkatli olmanız için paylaşmak istedim. Bir piknik yerinde araçları park ettik. Dönüşte tüm araçların camlarında bir şirketin ilanı bulunuyordu. Benim aracımda ise hiçbir ilan yoktu. Bu olaydan sonra aracı çok zorlamadan 100 km kadar yaptım ve sonrasında rölantideyken bir civikleme duymaya başladım. Triger kayışlarını da yeni değiştirdim neden ki acaba desemde motoru açık bakmadım. 300 km'de bu olay üzerine yaptım aracı çok zorlamadan (en fazla 80-110 km civarında giderek).

Otoyola çıkınca ise aracın gitmediğini fark ettim. Durup motor kaputunu açtım, o da ne ??? Yazımın başında bahsettiğim 2 adet yağlı kağıttan ilan intercooler girişinden atılmış ve tüm intercooler'ı kapatmış. Çok sinirlendim ve hemen kağtları yırtıp attım (siz atmayın, saklayın başınıza gelirse). Civik civik ötme devam etti ancak aracın gidişi düzeldi. Ses turbodan geliyordu.

Jaspa ile görüştüm turbo soğutulamadığı için arızalanmış ve en kısa zamanda aracı kendilerine bırakacağım. Tamir edilebilirse bu yolu seçeceğim, çünkü sıfırı 3500 TL imiş. :eek:

Etiketler
Ynt: Forester ile başıma gelen aksilik

Çok kötü bir olay geçmiş olsun ayrıca açacağı masrafda cabası
yerinizde olsam ilandaki şirketi arar agzıma geleni söylerdim
Tekrar geçmiş olsun.

İntercolün kapanması turboya nasıl zarar veriyor ben o işi alayamadım. İyice bir araştırın derim bir yanlışlık olmasın...

Hepinize ilginiz için teşekkür ederim. Keşke ilanı sinirimden atmamış olsaydım, makine odasından yazı alıp mahkemeye de verebilirmişim.

sword7' Alıntı:
İntercolün kapanması turboya nasıl zarar veriyor ben o işi alayamadım. İyice bir araştırın derim bir yanlışlık olmasın...

Intercooler kapanınca, turbo yeterince soğuyamıyor ve inanılmaz ısılara ulaşıyor. Bu da turboyu mahvediyor.

Aracı daha götüremediğim için ne gibi bir arızası var bilemiyorum, umarım çok büyük birşey çıkartmaz. Hava girişine tel ızgara yaptırmayı da düşünüyorum.

GezenGen' Alıntı:
Hepinize ilginiz için teşekkür ederim. Keşke ilanı sinirimden atmamış olsaydım, makine odasından yazı alıp mahkemeye de verebilirmişim.

Intercooler kapanınca, turbo yeterince soğuyamıyor ve inanılmaz ısılara ulaşıyor. Bu da turboyu mahvediyor.

Aracı daha götüremediğim için ne gibi bir arızası var bilemiyorum, umarım çok büyük birşey çıkartmaz. Hava girişine tel ızgara yaptırmayı da düşünüyorum.

İyide intercol turboyu soğutmuyor ki, turbodan çıkıp motorun içine giden havanın soğumasına yardımcı oluyor. Turbo nerdeee intercol nerde...

sword7' Alıntı:
İyide intercol turboyu soğutmuyor ki, turbodan çıkıp motorun içine giden havanın soğumasına yardımcı oluyor. Turbo nerdeee intercol nerde...
eğer turbo coolerı kapanırsa turbonın ılk salyangozuna gıren soguk hava mıktarı azalır diye tahmin ediyorum ben.ayrıca gaz kelebeğinide hava akşı az olur.buda motorun devirsiz ve düzensiz çalışmasına sebebiyet vermiş olabilir bellkide.bu benim tahminin bilgili arkadaşlar daha farklı yorumlar yapacaktır elbette.

serkan saygın' Alıntı:
eğer turbo coolerı kapanırsa turbonın ılk salyangozuna gıren soguk hava mıktarı azalır diye tahmin ediyorum ben.ayrıca gaz kelebeğinide hava akşı az olur.buda motorun devirsiz ve düzensiz çalışmasına sebebiyet vermiş olabilir bellkide.bu benim tahminin bilgili arkadaşlar daha farklı yorumlar yapacaktır elbette.

Turbo coolerı turbonun üstünde değil mi ::smiley:

serkan saygın' Alıntı:
tabi birde o var.boxer makınalarda cooler Front değil bunda nasıl o kagıt araya gırmıs onuda anlamıs degılım

Subarularda kaputun üstünde oluyor intercooler girişi, demekki kağıdı bırakan orayı posta kutusu zanneti... Şaka bir tarafa o kağıdın turboya zarar verme ihtimali yok gibi, ama motora giren havanın soğumaması sebebiyle motora zarar verme ihtimali olabilir belki...

sword7' Alıntı:
Subarularda kaputun üstünde oluyor intercooler girişi, demekki kağıdı bırakan orayı posta kutusu zanneti... Şaka bir tarafa o kağıdın turboya zarar verme ihtimali yok gibi, ama motora giren havanın soğumaması sebebiyle motora zarar verme ihtimali olabilir belki...
aynen çok haklısınız.
ben turbonun sağlıklı çalışamadıgı için yağlama yapamamasından şüpheleniyorum ama gene en doğru sonucu servis uzmanları vericektir.

Evet ses yağlama yapamadığından kaynaklanıyor olabilir. Servise gidince durumu buradan aktaracağım.

İnşallah ucuz atlatırım evet, durup dururken masraf ve iş :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,010
Kayıtlı Üye Sayımız
166,759
Kaydolan Son Üyemiz
abdil DOĞRU

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR