Forester yakıt tüketimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karafaruk_28 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,793

karafaruk_28

Yeni Üye
Slm subaru forester lpg li yakıt tüketimi ne kadar acaba subaru kullanıcılarından yardım bekliyorum.100 km de ne kadar lpg tüketir şehir içi şehir dışı acaba.Tşkrler şimdiden herkese.

Etiketler
Ynt: Forester yakıt tüketimi

yahu bu konu daha önce de defalarca açıldı , neden oralardan bakmıyorsunuz ?

Sağolun ben güncel bilgi almak istemiştim öyle:smiley:))Her 50 bin km de subap ayarı yapılması kötü çok pahalıya bu sadece boxer motordamı var her lpg li motor mu böyle acaba?

karafaruk_28' Alıntı:
Sağolun ben güncel bilgi almak istemiştim öyle:smiley:))Her 50 bin km de subap ayarı yapılması kötü çok pahalıya bu sadece boxer motordamı var her lpg li motor mu böyle acaba?

lpg kullanan motorlarda eğer motor kendisi subap ayarlarını yapmıyorsa ayar tavsiye ediliyor size özel bir durum değil

Subap ayarını boxer motormu yapamıyo lpg de ben araştırmalarımda sadece foresterin 50 bin kmde subap yarı istediğini okudum.Başka markalarda göremedim.

forester lpg uygulamalarında , bu konuda tecrübeli olmayan bir yeri tercih etmeniz halinde pek verim alamazsınız , en azından bu forum ve başka forumlarda sürekli gördüğüm şikayetler bu yönde.

Bir de litre birimiyle verilen tüketimler zaten hep günceldir.

Kilometrede 40 kuruş yakıyo tarzı ifadeler tabii ki 10 gün sonra bile güncel kalamaz zaten haftada 1 zam geliyor.
Neden forester lpg tercih ediyorsunuz ? turbolu versiyon mu alacaksınız , beklentiniz nedir , bilgi verirseniz daha detaylı cevap verebilirim.

Tercihim 32 binlira civarı 4x4 bir araç lpg terccih tabiki benzinliye göre turbolu turbosuz pek bilgim yok az yakan turbosuz galiba ama genelde turbolu forester lar.

illa ki lpg diyorsanız turbo olmayan da çok sayıda forester var malum sitede.

hard off road yapmayacaksanız size rahatlıkla forester yeter.

fakat turbo ortalama 10 litre yakar , turbosuz da 8,5 litreden aşağı zannetmiyorum...

LPG tasarruf oranını da siz hesaplarsınız , ben yine de forester lpg ikilisi sağlıklı olmaz diyorum...

Ya arkadaşlar bu subab ayarı turbosuz modeller içinde geçerlimi??Mesela ben turbosuz forester almak istiyorum lpg olduğunda subab ayarı yaptırmak zorundamıyım?

Selim-kk' Alıntı:
Ya arkadaşlar bu subab ayarı turbosuz modeller içinde geçerlimi??Mesela ben turbosuz forester almak istiyorum lpg olduğunda subab ayarı yaptırmak zorundamıyım?

belli bir km sonra evet.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR