Forester'a Almanya'da bayi çıkışı lpg takılıyor?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alp140 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,436

alp140

Ana Kamp
Herkese merhabalar,
bir süredir forester almak gibi bir niyetim var, bugün subarunun Almanca olan web sitesinde lpg ile ilgili bilgiler gördüm.
http://www.subaru.de/lpg-autogas-autos/lpg-autogas-hersteller.html
google translate ile yetersiz bir tercüme ile türkçeye çevirdim
anladığım kadarıyla, Almanya'da lpg takılı forester özendiriliyor. asıl merak ettiğim hangi kiti ve markayı araca monte ediyorlar,
Almancası yeterli olan arkadaşlar bakarsa ve cevap verirlerse sevinirim teşekkürler

Etiketler
Ynt: Forester'a Almanya'da bayi çıkışı lpg takılıyor?

@alp140 aramıza hoşgeldin.

Forumda farklı başlıklar altında bu konu yazılmıştı. Almanya'da ecomatic adı altında fabrika çıkışı LPG takılıyor. Esas amaç CO2 salınımını azaltmak, ikinci amaç yakıt tasarrufu. Bu araçların sübapları güçlendirilmiş oluyor LPG için. Almanya'da ülkemizden farklı olarak, bizdeki gibi LPG dolum yeri tampona değil, yakıt tank giriş gibi yerlere konuyor. Testten geçmiş sistemlere o kadar güveniyorlar yani. Normalde Subaru firması Teleflex kitleri kullanıyor örneğin Hollanda da.

Siteleri okudum ve siteye göre normalde Almanya'da turbo motorların hiç birine LPG takılmadığı yazıyor. Sadece 2.0 motorlara montaj yapılıyormuş.

Cevabınız için teşekkürler
bende 2009/2010 model forester almayı düşünüyorum
lpg taktırmayı düşünüyorum tavsiye ettiğiniz bir marka var mı?

Yeni modeller turbosuz ve daha verimli motora sahipler. Elbette 1.6 motordan fazla yakıyor ancak çok km yapılmıyorsa LPGsizde binilebilir bir ihtimal. Teleflex, Prins veya özel kitli BRC olabilir.

Tekrar teşekkürler, prince taktırmak tavsiyeniz gibi iyi olur, bu aralar 2, el fiyatları da makul duruyor, öncesini bilmiyorum, 2/3 aydır ilgileniyorum, 2, el için sizce uygun bir dönem mi?

Uygun denebilir, çünkü ocak ayında vergi ödenmesi gerekiyor, o nedenle şuanda elinden çıkartmak isteyenler olabilir, nasılsa satmaya niyeti olduğundan vergiyi boşuna ödemiş gibi gelecek aksi halde.

LPG montajında usta ve işçilik çok önemli. Aracımda yetkili serviste taktırmış olduğum Teleflex var ve bir süre sonra sorunlar çıkartmaya başladı montajla alakalı. Başka bir yerde neyseki düzelttirdim hataları.

LPG montajında usta ve işçilik çok önemli. Aracımda yetkili serviste taktırmış olduğum Teleflex var ve bir süre sonra sorunlar çıkartmaya başladı montajla alakalı. Başka bir yerde neyseki düzelttirdim hataları.

LPG'yi lpgciye taktırmak lazım..

Hem yetkili servis diye hemde sadece bu tip motorlara montaj yaptıkları için tercih etmiştim ben.

Almanya'da ki servise (distribütöre) mail atacağım
kullandıkları kitleri, marka tavsiyelerinin olup olmadığını soracağım, açıkçası başka ne soracağım diye düşündüm bunlar aklıma geldi , şunu da sor dediğiniz bu konuyla ilgili bir soru varsa onu da yazayım, bir de lpg de takribi 2,0 ne kadar yakar litre olarak veya tl olarak teşekkürler

Yeni tip motorlar için tam birşey diyemeyeceğim, hele ki İstanbul trafiği ve diğer yerlerin trafiğine göre de çok değişiyor.

Niye Turbo motorlara kit takmıyorlar diye sorulabilir bir de.

anladığım kadarıyla sizin ki 2,5 motor sizin forester ne kadar yakıyor teşekkürler

Yok, benim ki 2.0 turbo. LPG 1.99-2.01 TL arasındayken şehirdışı ortalama 100 km ile 19 kuruş yakıyordu, daha hızlı gidince 23-24 kuruş, şehiriçinde de 27-28 kuruştu.

gönderdiğim soruya verilen cevabı aşağıya yapıştırıyorum tercümesini de bir ara yazarım
vielen Dank für Ihre Anfrage und Ihr Interesse an unseren Fahrzeugen.

Das LPG-System, das in unseren Fahrzeugen verbaut wird, ist wie Sie richtig ausgeführt haben, das der Firma Teleflex. Nur diese Gasanlage ist von uns freigegeben und wird vor Ort beim SUBARU-Partner auf Wunsch verbaut. Der Forester 2,5 ist ebenfalls gasfähig, einem Gasanlageneinbau bei einem SUBARU-Händler Ihres Vertrauens würde also nichts im Wege stehen.

Wir würden uns freuen, wenn Sie sich für einen Forester entscheiden würden und wünschen Ihnen und Ihrer Familie eine schöne Weihnachtszeit und alles Gute im Neuen Jahr!

Mit freundlichen Grüßen

Karin Herröder

Weltgrößter Allrad-PKW-Hersteller

----------------------------------------

SUBARU Deutschland GmbH
Karin Herröder
Abteilung Kundendienst
Mielestraße 6
61169 Friedberg
Tel.: ++49 (0) 60 31/ 60 6 – 1 71
Fax.: ++49 (0) 60 31/ 60 6 – 1 72
e-mail: karin.herroeder@subaru.de

Kısacası: Taraflarından sadece Teleflex'e onay verilmiş ve istek üzerine dönüşüm yapılıyormuş. 2.5 motorlar da gaz dönüşümüne uyumlu denmiş.

@alp140, mail için teşekkürler.

tercüme dediğiniz gibi akşam vaktım yoktu yapamadım, peki teleflex ile prince arasında ciddi bir fark var mıdır? ben prince taktırmayı düşünüyorum, fiyat farkı ne kadar teşekkürler?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR