Forum Teması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bilgeturist Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,371

Bilgeturist

Yeni Üye
Web
www.bilgeturist.com
Daha önce bu konu gündeme geldiyse forum yöneticileri kusura bakmasınlar. Lakin forum teması bence çok karanlık. Yani sitenin varsayılan temasının karanlık olmasını anlayabiliyorum ama neden kullanıcılara farklı tema seçme özelliğini sunmadığınızı anlamadım. /index.php?theme=id şeklinde de çalıştıramadım malesef.. Bu konuda yapılabilecek birşey var mıdır? :smiley:Yoksa temanın nereden değişeceğini bulamayarak boşuna mı konu kirliliği yaptım ?

Etiketler
Ynt: Forum Teması

Forumumuz da daha önce vardı.

Arka plan renkleri ve diğerleri için değişim.

Teknik Admin bu özelliği devre dışı bıraktı sanırım.

Ynt: Forum Teması

Merhaba,

Bildiğiniz gibi forumlarda tüm paylaşımlar yazılı olarak yapılır. Birileri yazı yazar, belki saatler sürer. Başka birileri de yazılanları okur ve gerek duyarsa cevap verir. Kısaca forumlardaki tüm ilişki yazı yazmak ve okumaktan ibarettir. Forumların müdavimleri ise her gün saatlerce yazı okur ve yazar. Konu okumak olunca da beyaz zemin üzerindeki siyah yazıları okumanın gözleri ne kadar yorduğunu hepimiz biliriz. En kolay okumalar koyu zemin üzerine yazılan açık renkli fontlarla mümkündür. Ayrıca video ve fotoğraf gibi görseller de yazı gibi koyu zeminde izlendiğinde hem daha çarpıcı görünür, hem de gözü yormaz.

Gezenbilir forumun tasarımı tüm bunlar düşünülerek gerçekleştirilmiştir. Bu konuda seçenek de sunamıyoruz, çünkü en basit bir çizgiyi dahi bu renkler üzerinden tasarladığımız için forum açık renkli bir bir temayla kullanıldığında sorun çıkacaktır. Bu arada tasarımdaki renklerin National Geographic'ten esinlenerek seçildiğini de belirteyim ;)

Sağlıcakla,
Sedat

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,163
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler