Forumdaki Rehavet?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafa drican Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,795
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Forumdaki Rehavet?

Şimdi yeni bir üye gelse dese ki;
BEN ŞUYUM BUYUM...
ARAÇ ARIYORUM BEKLENTİM AĞIRLIKLI OFF-ROAD OLACAK, YEDEK PARÇA SIKINTISI MOTOR HACMİ YAKIT VE VERGİ GİBİ ETMENLERİ SİTEDE OKUDUM FAKAT KAFAM İYİCE KARIŞTI,
25 LİRA BU İŞE PARA AYIRMAK İSTİYORUM AMA SORUN İSTEMİYORUM SİZCE NE YAPMALIYIM HANGİ ÇİZGİDE YOLA ALMALIYIM...

Gibi bir soru sorsa
burdan kimse ona önce niye büyük yazı yazıyorsun kardeşim gibi cümleyi kafadan yapıştırıp gitmez...sorusu da cevaplanır yazı karakteride uyarılır...

konu kişiselleştirilmesin kimseye özel yazılmıyor, genelden bahsediliyor...

Etiketler

bakın ne güzel bu topicle bugünde gece yarısını buldurduk ve sürekli mesajlaştık bilmeyerek kırıcı veya rencide edecek sözüm olduysa çok özür dilerim daha öncede dedigim gibi kişisel algılanmasın . burada öyle insanlar varki verdikleri bilgilerle yeni bir araç üretirsiniz ve öyle detaylı tarif ederler ki üç beş anahtarla motor şanzıman tamiri yaparsınız ama belli bir süredir sesleri çok cılız çıkıyor bende bize kızdıklarını düşündüm o yüzden böyle bir konu açtım . her kimi kırdım ise tekrar tekrar özürdilerim .

dedimya ilgi çekici konu pek açılmıyor sebeb tamamen budur...

üç beş ay sonra sizde aynı konumda olacaksınız...
şanzuman yağı ne konur nasıl bakılır, hangi yağı koyarsınız gibi, aracınızla ilgili sizi tamin edicek bilgileri öğrendikten sonra bunları sizler de paylaşacaksınız, ama değişmeyen sorulardan siz de bunalacaksınız...

yaw ilginçtir adam soru soruyor vergi ile ilgili cevap veriyoruz 2000 modeller in vergisi şudur sebeb budur diye daha hala bana mantıklı gelmiyor diyor vatandaş...eeee banane o zaman seni ikna etmek zorunda değilim ki ayrıca bi çıkarım da yok bu işten...günde 10 tane tanımadığım adam cepten beni arıyor elimden geleni yapmaya çalışıyorum...ama çileden çıkmamakta elde değil zaman zaman...

bursaını asıl amacı geçilen yolları tarif ederek arkadan gelenlere kısa ve temiz yolu göstermek, önde gidenlerin birbiriyle yardımlaşarak doğru yolu bulmaları, ortak zevkimiz olan bu tutkularımızı daha az bedel ödeyerek daha fazla zevki daha fazla insanla yaşamaktır...bazıları bundan rant elde etmeye çalışsa da ;) (ama onlarda biz lazım olmazsa olmazzz)

Levent ellerine, parmaklarıa sağlık özellikle sen ve diğer arkadaşlar, büyük bir sabır ve içtenlikle yararlı olmaya çalışıyorsun ,sağolun bundan tüm zj severler yararlanıyoruz, ne kadar güzel bir şey, mustafa kardeşimizin dediği gibi ,halbuki servise gittiğimizde ustaya iki soru sorsanız adam sıkılıyor,sitemiz ve değerli siz dostlarımız çıkarsız olarak herkesi bilgi sahibi ediyorsunuz .ellerinize sağlik.

Arkadaşlar tüm forumlarda her gün ortalama 70 küsür yeni konu açılıyor, her gün ortalama 1100 küsür yeni mesaj yazılıyor. Gezenbilir sadece "Araçlar" bölümündeki Jeep markasına ait bölümden ve hatta off-road kategorisinden ibaret değildir. Arada bir diğer bölümlere de göz atın derim ;)

Mesela her temmuz ve ocak ayında MTV nasıl daha az ödenir şeklinde türlü konun altına başlık açılır, bilip bilmeyen herkes yazar yazar yazar.... millet sormaktan sıkılmadı ben anlatmaktan yoruldum.
İşte ben bu yüzden saçma sapan açılan konulara yanıt yazmıyorum, bazen bir konuya cevap vermek için internette yarım saat, bir saat arama yapıyorum. Orneğin MTV ile ilgili Resmi Gazeteyi bile okumuştum :p Hiçbir çıkarım olmayan ve tanımadığım bir kişiye yardımcı olmak için vaktimi ve emeğimi harcıyorum sonra bir başka üye benim o yazdıklarımı forum içinde bile arama zahmetine bile girmeden pat diye bir konu daha açıyor: MTV indiriminden nasıl faydalanırım? Haydaaa.... İşin kötüsü konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan başka bir üye saçma sapan yanlış bir yanıt yazıp soru soranın da kafasını karıştırıyor ??? ???
Forumdaki Rehavetin nedeni budur, her soru soran yanıt alacağını sanıyor, önce aramak araştırmak lazım.

mehmetali36' Alıntı:
Sevgili arkadaşlar aranıza yeni katılan birisi olarak izlenimlerimi yazmak istiyorum.Öncelikle hem neden az mesaj yazılıyor diye konu açıyorsunuz, hemde verilen cevaplarda açılan konulardan, aynı şeylere cevap vermekten sıkıldığınızı yazıyorsunuz.Yeni katılanlar konu açarkende, cevap yazarkende acaba yanlış bir şey mi yazdım, konu başılğını küçük harflemi yazdım yoksa büyük mü olmalıydı, büyük yazarsam bağırıyorum olarak algılanır mı diye şüpheye düşüyor.Gezenbilire girme sürem arttıkça yazma hevesim azalıyor.Bir konu açmadan önce geçmişi araştırmaktan bıkkınlık gelip konuyu açmaktan vazgeçiyorum. Çok katılım istiyorsanız biraz daha esnek cevaplar yazmanız, eleştirilerin rencide etmek boyutuna gelmemesine dikkat etmeniz gerekiyor.Ayrıca bilgi ve tecrübelerini bizden esirgemeyen ZJ kaç litre yakar sorusuna bile sabırla cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Mehmet bey, bende bu platformda oldukça yeniyim. Benimde arabamla ilgili merak ettiğım bir sürü mevzu var ama ben bir sorunum olduğunda önce bu konu ile ilgili daha önce yazılanları okuyorum. aradığım cevabı bulamazsam soruyorum. Geneldede aradığım cevapları buluyorum ama en azbır sene evvel verılmış cevaplarda ki bu cevapları veren üstadlar artik foruma neredeyse girmiyorlar. Hal böyle olunca forumun durumu: araştırma yapmadan soru soran yeni ve acemi üyeler, sorularacevap verecek olmayan tecrübelilerden oluşuyor. Böylece üç beş kişı kısır bir döngüde dönüp duruyoruz :( ama ilginctir herzaman son ziyaretimden bu yana 30.000 kisi yazi yazmış ??? bunlar nereye yazıyorlar ? Facebookta hergün dünya kadar offroad aktivitesi dönüp dolaşıyor. hatta bazılarıda bu forumda çok yazmışlar. Artık onlarda bıkmış gitmiş desem başka formlarda habire aktifler. Anlamadım gitti...?!!

yol' Alıntı:
Arkadaşlar tüm forumlarda her gün ortalama 70 küsür yeni konu açılıyor, her gün ortalama 1100 küsür yeni mesaj yazılıyor. Gezenbilir sadece "Araçlar" bölümündeki Jeep markasına ait bölümden ve hatta off-road kategorisinden ibaret değildir. Arada bir diğer bölümlere de göz atın derim ;)

Sedat bey çok haklısınız. ama biz yolda gördüğümüz arazi araçlarının arkalarında yazan gezenbilir yazılarına takılıp foruma geldik. ;D ;D Bu olay ilgimizi çektiği için gönül verip birde araba aldık :smiley: ;) ;D
Bizim ilgi alanımız offroad. Haliyle bu sayfalarda dolaşıyoruz. Yanlış algılamayın platformu eleştirmiyoruz sadece severek zaman geçirdiğımiz ortamdan daha fazla nasıl keyif alabiliriz diye sesli düşünüyoruz.

mustafa drican' Alıntı:
aslın dikkat edecek olursak konu başlıgına yazılan yeni konu yerine aramaya yazsak daha detaylı bir bilgiye sahip oluruz bu birrrrrrrrrr. ikincisi ben sabah opetle görüştüm (genel merkezi ile) böyle bir sitenin varlıgından ve üyeleri belli bir iskonto karşılıgında büyük bir müşteri potansiyeli isteyip istemediklerini münasip bir dille anlattım verilecek olan özel bir kartla türkiyenin heryerindeki gezenbilir üyelerinin ayaryakıt alacaklarını ve bu üyelerin şu anki yüzde 6 ve 7 indirimden yararlanan pekçok filoyu bile katlayacagını söyledim en kısa zamanda gerekli görüşmeleri yapıp beni arayacaklarını söylediler inşallah en az yüzde 5 lik bir indirim koparırız.

Mustafa bey, harika bir teşebbüs. Teşekkür ederiz. Hayata geçerse harika olur. :smiley:

moab' Alıntı:
Mehmet bey, bende bu platformda oldukça yeniyim. Benimde arabamla ilgili merak ettiğım bir sürü mevzu var ama ben bir sorunum olduğunda önce bu konu ile ilgili daha önce yazılanları okuyorum. aradığım cevabı bulamazsam soruyorum. Geneldede aradığım cevapları buluyorum ama en azbır sene evvel verılmış cevaplarda ki bu cevapları veren üstadlar artik foruma neredeyse girmiyorlar. Hal böyle olunca forumun durumu: araştırma yapmadan soru soran yeni ve acemi üyeler, sorularacevap verecek olmayan tecrübelilerden oluşuyor. Böylece üç beş kişı kısır bir döngüde dönüp duruyoruz :( ama ilginctir herzaman son ziyaretimden bu yana 30.000 kisi yazi yazmış ??? bunlar nereye yazıyorlar ? Facebookta hergün dünya kadar offroad aktivitesi dönüp dolaşıyor. hatta bazılarıda bu forumda çok yazmışlar. Artık onlarda bıkmış gitmiş desem başka formlarda habire aktifler. Anlamadım gitti...?!!

Moab'ın bu yazdıklarını bir yerlerden hatırlıyorum derken, bir de baktım (aynı "statik IP"lerden defalarca bağlanmışlar ;)) moab meğer beatrix (Ergün Erakman) efendinin ta kendisiymiş :D Ergün beyle konuşup neden böyle davrandığını sormak için (moab'a) 3 kere özel mesaj gönderip telefonunu istedim ama geçen cuma gününden beri beklemedeyim :smiley: Yukarıda yazdıkları kendisinin de dahil olduğu malum bir grubun malum tayfası tarafından kendi sitelerine adam toplamak ve Gezenbilir'i karalamak için gittikleri her yerde aleyhimizde yaptıkları propagandanın kelimesi kelimesine ta kendisidir. Ergün bey, Gezenbilir'e tekrar üye olarak bu kadar komikleşeceğinizi ve bu kadar ucuz hareketler yapabileceğinizi hiç düşünmemiştim. Gittiğiniz her yerde bizleri karalamak için hakarete varan sözler sarfettiğinizi sürekli duyuyoruz ama şimdiye kadar ne tek birine cevap vermeye zaman ayırabildik ne de tenezzül etme gereği duyduk. Faunusu andıran o küçücük dünyanızdan forumdaki insanlara yazdığınız aslı olmayan hikayelerinizle ve fotoğraflarınızla, aynen moab kullanıcı adıyla yaptığınız gibi aldığınız onlarca sahte kullanıcı hesabıyla (ve elbette "tayfa"nızın da desteğiyle) birbirinizi pohpohlayarak kendi kendinizi üstad, duayen, kısaca çok bilmiş ilan ettiğiniz için, kullandığınız farklı kullanıcı adlarıyla entrikalar çevirdiğiniz, insanları ve hatta arkadaşlarınızı birbirine düşürdüğünüz için, en ciddi konuların içinde dahi bikinili kadın fotoğraflarıyla ve "tavladığınız" kadınların geyikleriyle takındığınız laubali ve hatta cıvık muhabbetlerinizden rahatsız olduğumuz için, sahte kullanıcı hesaplarınızla kendi sitenize üye toplamak için Gezenbilir'de yapay tartışmalar başlatıp huzursuzluklar çıkarttığınız ve üyeleri kışkırttığınız için "duayen" diye tabir ettiğiniz tayfanızla birlikte forumdan yasaklandığınızı unutmayın... Yasaklanma gerekçenizi soranlaraysa kişilik haklarımıza saldıran ve bizlere hakaretler içeren, gerçeklerden uzak ve boş laflar sarfetmekten de vazgeçin, bu sadece sizi yıpratır. Forumun eskileri kimin ne olduğunu çok çok iyi hatırlıyor ve yasaklanmanıza şükrediyor. Yasaklanma nedenleriniz hakkında insanlara söylediğiniz yalanlar yüzünden yasaklanma nedeninizi imzalarınıza yazmıştım ama bir süre önce belki tavırlanırınızı düzeltmişsinizdir diye düşünerek imzalarınızdaki yazıları silmiştim. Meğer ne kadar yanlış düşünmüşüm, huylu huyundan vazgeçer mi?.

Ben psikolojinizi anlamakta güçlük çekiyorum... Delusions of grandeur, grandiose, paranoid şizofreni, megalomanya veya narsistlik tanımları doğru olur mu bilemiyor, doktorlar daha iyi karar verir ama ortada mental bir bozukluk olduğu kesin. Bir insan, eğlenmek ve günlük yaşamın stresini atarken aynı zamanda ilgilendiği konularda bilgi sahibi olmak için girdiği böyle bir forumda, birden fazla kullanıcı hesabıyla kendi kendisini ve arkadaşlarını pohpohlaması, sahte kahramanlar ve duayenler yaratması kimin neyine yarar? Herşeyi bilen biri olsam neyime yarar olmasam neyime yarar? Gezenbilir'de her gün o kadar çok yeni birşey öğreniyorum ki, bana bunun mutluluğu ve hazzı yetiyor da artıyor zaten... Size şunları yazarken harcadığım zamana bile acıyorum. Yazık, hepimize yazık...

moab' Alıntı:
Merak ettim, ZJ`ciler konusunu beatrix açmış ama listede adı yok ? Yoksa satıp Land Rover`mı aldı ? ;D

moab' Alıntı:
Grand Cherokee ZJ ler ile ilgili google`da ne konu aratsam karşıma beatrix çıkıyor. Geçenlerde E.5 te dev gibi gri bir Grand Cherokee gördüm yanımızdan gürüldeyerek jet gibi geçti, yanımdaki arkadaşım tanıyormuş bu beatrix dedi. O nasıl bir ZJ ydi öyle ?? :smiley:

moab' Alıntı:
Tamirciler şaftları sökerlerken işaret koymuyorlar ondan bozuluyor diyede duydum. Herhalde arazi araçları zor koşullarda yol aldığı için şaftlar sorun çıkartıyor. Benim hala bir arazi aracım yok ama bu siteye tesadüfen üye olduktan sonra bende yaz sonuna doğru Grand Cherokee almaya karar verdim.
Çok duyuyorum adını, Ergun bey kim ?

moab' Alıntı:
Ergün bey, gerçekten emeğiniz için teşekkürler, çok faydalı bilgiler bunlar.

Neyse ki yukarıdaki örnekler gibi tayfanızla birlikte kendi kendinizi pohpolayıp ilk arazi aracına 1-2 sene önce binmiş, Gezenbilir'deki "gerçek duayenlerden" öğrendiklerini yine Gezenbilir üyelerine öğretirken tayfanızla birlikte birbirinizi "duayen" ilan ettiğiniz mesajlarınızla birlikte nerede olduklarını sorduğunuz o sahte duayenler de yok artık burada :smiley: Duayen sıfatını gerçekten hak eden tüm dostlarımız dün de Gezenbilir'delerdi, bugün de Gezenbilir'deler. Hatta bir çoğu hem forum hem de dernek yönetiminde aktif olarak emek harcamaktalar... Bu arada aklıma gelmişken size biraz da Gezenbilir'in istatistikleri hakkında bilgi vereyim ki vaktinizi böyle ucuz oyunlara ayırmak yerine hedeflerinizi yükseltmeye harcayın. Gezenbilir'de sadece aralık ayında 1211 yeni konu açılmış, 22204 yeni cevap yazılmış, 3480 yeni üye ailemize katılmış, 457657 tekil kişi tarafından 5998148 sayfa gezilmiş... Ayrıca rakamların her ay katlanarak arttığını da belirteyim. Bu istatistiği övünmek için değil, sorumluluklarımızın ne kadar daha arttığını görebilmek için takip ediyor ve arşivliyoruz. Umarım bu Gezenbilir içindeki son entrikanız olur. Bir daha en küçük bir hareketinizde savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı bilin ve kendi kendini duayen ilan etmiş "yasaklı" tayfanızla birlikte Gezenbilir'den uzak durun...

Sağlıcakla,
Sedat Açıl

CİNCİN' Alıntı:
Mesela her temmuz ve ocak ayında MTV nasıl daha az ödenir şeklinde türlü konun altına başlık açılır, bilip bilmeyen herkes yazar yazar yazar.... millet sormaktan sıkılmadı ben anlatmaktan yoruldum.
İşte ben bu yüzden saçma sapan açılan konulara yanıt yazmıyorum, bazen bir konuya cevap vermek için internette yarım saat, bir saat arama yapıyorum. Orneğin MTV ile ilgili Resmi Gazeteyi bile okumuştum :p Hiçbir çıkarım olmayan ve tanımadığım bir kişiye yardımcı olmak için vaktimi ve emeğimi harcıyorum sonra bir başka üye benim o yazdıklarımı forum içinde bile arama zahmetine bile girmeden pat diye bir konu daha açıyor: MTV indiriminden nasıl faydalanırım? Haydaaa.... İşin kötüsü konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan başka bir üye saçma sapan yanlış bir yanıt yazıp soru soranın da kafasını karıştırıyor ??? ???
Forumdaki Rehavetin nedeni budur, her soru soran yanıt alacağını sanıyor, önce aramak araştırmak lazım.

Cihat hocam ellerine sağlık... Kelimesi kelimesine mükemmel bir tespit...

Tedavi edilmesi gereken seviye de bu tür davranış bozuklukları sadece bu ortamdan değil mümkünse tedaviye cevap verene kadar her türlü ortamdan uzak tutulmalı. Daha dikkatli olmalıyız.
Herkese keyfli paylaşımlar.

yol' Alıntı:
Moab'ın bu yazdıklarını bir yerlerden hatırlıyorum derken, bir de baktım (aynı "statik IP"lerden defalarca bağlanmışlar ;)) moab meğer beatrix (Ergün Erakman) efendinin ta kendisiymiş :D Ergün beyle konuşup neden böyle davrandığını sormak için (moab'a) 3 kere özel mesaj gönderip telefonunu istedim ama geçen cuma gününden beri beklemedeyim :smiley: Yukarıda yazdıkları kendisinin de dahil olduğu malum bir grubun malum tayfası tarafından kendi sitelerine adam toplamak ve Gezenbilir'i karalamak için gittikleri her yerde aleyhimizde yaptıkları propagandanın kelimesi kelimesine ta kendisidir. Ergün bey, Gezenbilir'e tekrar üye olarak bu kadar komikleşeceğinizi ve bu kadar ucuz hareketler yapabileceğinizi hiç düşünmemiştim. Gittiğiniz her yerde bizleri karalamak için hakarete varan sözler sarfettiğinizi sürekli duyuyoruz ama şimdiye kadar ne tek birine cevap vermeye zaman ayırabildik ne de tenezzül etme gereği duyduk. Faunusu andıran o küçücük dünyanızdan forumdaki insanlara yazdığınız aslı olmayan hikayelerinizle ve fotoğraflarınızla, aynen moab kullanıcı adıyla yaptığınız gibi aldığınız onlarca sahte kullanıcı hesabıyla (ve elbette "tayfa"nızın da desteğiyle) birbirinizi pohpohlayarak kendi kendinizi üstad, duayen, kısaca çok bilmiş ilan ettiğiniz için, kullandığınız farklı kullanıcı adlarıyla entrikalar çevirdiğiniz, insanları ve hatta arkadaşlarınızı birbirine düşürdüğünüz için, en ciddi konuların içinde dahi bikinili kadın fotoğraflarıyla ve "tavladığınız" kadınların geyikleriyle takındığınız laubali ve hatta cıvık muhabbetlerinizden rahatsız olduğumuz için, sahte kullanıcı hesaplarınızla kendi sitenize üye toplamak için Gezenbilir'de yapay tartışmalar başlatıp huzursuzluklar çıkarttığınız ve üyeleri kışkırttığınız için "duayen" diye tabir ettiğiniz tayfanızla birlikte forumdan yasaklandığınızı unutmayın... Yasaklanma gerekçenizi soranlaraysa kişilik haklarımıza saldıran ve bizlere hakaretler içeren, gerçeklerden uzak ve boş laflar sarfetmekten de vazgeçin, bu sadece sizi yıpratır. Forumun eskileri kimin ne olduğunu çok çok iyi hatırlıyor ve yasaklanmanıza şükrediyor. Yasaklanma nedenleriniz hakkında insanlara söylediğiniz yalanlar yüzünden yasaklanma nedeninizi imzalarınıza yazmıştım ama bir süre önce belki tavırlanırınızı düzeltmişsinizdir diye düşünerek imzalarınızdaki yazıları silmiştim. Meğer ne kadar yanlış düşünmüşüm, huylu huyundan vazgeçer mi?.

Ben psikolojinizi anlamakta güçlük çekiyorum... Delusions of grandeur, grandiose, paranoid şizofreni, megalomanya veya narsistlik tanımları doğru olur mu bilemiyor, doktorlar daha iyi karar verir ama ortada mental bir bozukluk olduğu kesin. Bir insan, eğlenmek ve günlük yaşamın stresini atarken aynı zamanda ilgilendiği konularda bilgi sahibi olmak için girdiği böyle bir forumda, birden fazla kullanıcı hesabıyla kendi kendisini ve arkadaşlarını pohpohlaması, sahte kahramanlar ve duayenler yaratması kimin neyine yarar? Herşeyi bilen biri olsam neyime yarar olmasam neyime yarar? Gezenbilir'de her gün o kadar çok yeni birşey öğreniyorum ki, bana bunun mutluluğu ve hazzı yetiyor da artıyor zaten... Size şunları yazarken harcadığım zamana bile acıyorum. Yazık, hepimize yazık...

Neyse ki yukarıdaki örnekler gibi tayfanızla birlikte kendi kendinizi pohpolayıp ilk arazi aracına 1-2 sene önce binmiş, Gezenbilir'deki "gerçek duayenlerden" öğrendiklerini yine Gezenbilir üyelerine öğretirken tayfanızla birlikte birbirinizi "duayen" ilan ettiğiniz mesajlarınızla birlikte nerede olduklarını sorduğunuz o sahte duayenler de yok artık burada :smiley: Duayen sıfatını gerçekten hak eden tüm dostlarımız dün de Gezenbilir'delerdi, bugün de Gezenbilir'deler. Hatta bir çoğu hem forum hem de dernek yönetiminde aktif olarak emek harcamaktalar... Bu arada aklıma gelmişken size biraz da Gezenbilir'in istatistikleri hakkında bilgi vereyim ki vaktinizi böyle ucuz oyunlara ayırmak yerine hedeflerinizi yükseltmeye harcayın. Gezenbilir'de sadece aralık ayında 1211 yeni konu açılmış, 22204 yeni cevap yazılmış, 3480 yeni üye ailemize katılmış, 457657 tekil kişi tarafından 5998148 sayfa gezilmiş... Ayrıca rakamların her ay katlanarak arttığını da belirteyim. Bu istatistiği övünmek için değil, sorumluluklarımızın ne kadar daha arttığını görebilmek için takip ediyor ve arşivliyoruz. Umarım bu Gezenbilir içindeki son entrikanız olur. Bir daha en küçük bir hareketinizde savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı bilin ve kendi kendini duayen ilan etmiş "yasaklı" tayfanızla birlikte Gezenbilir'den uzak durun...

Sağlıcakla,
Sedat Açıl
:D :D :D Abi senden korkulur vallahi,dedektif gibisin maşallah.Ayrıca insanlar neden böyle şeylerle uğraşır anlamıyorum.

Ne kadar boş işler, yazık ...
Sedat dediğin gibi ruh halini anlamak mümkün değil, neden bu uğraş???

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,795
Kaydolan Son Üyemiz
tora2005

SON KONULAR

Geri