Ynt: Fotoğraflar ile Yeni Sarı Defender'ım
defenderimi aldiktan sonra motor bakimini ve yuruyen bakimini yaptirdim. arkasindan kaporta , boya , elektrik ve döseme isini yaptirdim.aracinizin durumuna göre fiyatlarida elbette degisik bir durum bu ama sabretmek gerektigini bir kere daha ögrendim.
kaportada 5 kapi saci yenilendi ic kisimlari yenilendi tavan tamamen yeni modellere gore yapildi ki naksi usta defenderi yoktan var eder emin olun.
boyaci kesinlikle harika daha öncede dedigim gibi mustafa beyin arabasini yapan boyaci dediler tereddutsuz verdik mustafa bey kimdir bilmiyorum ama mükemmel bir defenderi oldugu kesin sanayide efsane gibi anlatiliyor kiskandim yaw.
boya tamamen yapildi ic- dis jantlar vs. kesinlikle parasini cok fazlasi ile hakettiklerini dusunuyorum
döseme isi tam anlamiyla bitmedi en azindan koltuklari degistirecem ileride ve ön kisma izolasyon devam edecem döcemecim tavani direkleri ön alt kisima dösemesini yapti
ic kisimin altina aluminyum sac sacin altina ise izolasyin malzemesi kullanildi 1cm lik su ve isi yalitimi icin
tavanlara kapi iclerine direklara bir tarafi yapiskan 1cm lik kaucuk turu bir malzeme konuldu ses ve isi yalitimi ozelligi varmis.
elektrik olayi siradan bir olay bi extrasi yok .toplamda 10 adet sis lambasi takildi, farlar, sinyaller, sisler vs
tekerlekler yeni aldim 5 adet 235-85-16 bf goodrich all terrain
benim aracimin yaklasik bu sekildeki maliyeti aracimin kendi fiyatindan sonra 12.000 lira civarinda oldu ( lastilkler dahil komple yaptigim masraf bu sekilde ama yapilacak islerim var daha)
defenderimin yapiminda emegi gecen butun ustalarima tesekkur ediyorum biriki hosnutsuzluk disinda cok olumsuzluk ile karsilasmadim
mekanik motor konusunsa sasmazda cafer ustam, kaporta konusunda nak$i ustam, boyacim nak$inin hemen yanindaki boyaci idi adini simdi hatirlayamadim kusuruma bakmasin genelde nak$i ugrasti benim icin sagolsun butun arkadaslara ve özellikle siz gezenbilirin degerli üyeleri bilgi birikimleriniz dogrultusunda bana yol gösterici oldunuz en buyuk destegi ve bilgiyi buradan edindim her konuda herkesin bildigince cevap vermesi ve özellikle seviyeli olusu beni son derece menmun etti.
ileriki konularda ve defenderime yaptigim yeniliklerdede siznle resimli sekilde paylasmayi umut ediyorum.
Not: defenderi sasmaz sanayi sitesinde yaptirabilirsiniz orada bu isin ustalari var. baska yerlerde deneme yanilma yolu ile is yapmayin tabi bildiginiz biri varsa ona bisey diyemem ben kimseyi tanimayanlar icin öneriyorum.