Freelander 2003 Td4 Acil Değil Ama Şanzıman Yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan osakan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,004

osakan

Yeni Üye
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
0
Slm arkadaşlar, 2003 TD4 kullanıcısıyım araç sürekli şehir içinde kullanılıyor 5nci vitese bile nerdeyse geçmiyor. geçen ay uzun yola çıktım, ortalama 120 km hızla seyrederken , 50-60 km hıza düşüyorum viraja girerken, virajı aldığımda tekrar gaza basıyorum ama araç vitese hemen geçmiyor boşta kalıyor, 2-3 saniye sonra vitese geçiyor veya ben vitesi manuel olarak değiştiriyorum. Dikkat ettim sürekli 5nci viteste uzun süre gittikten sonra yapıyor. Birde şu var 5 nci vitese geçtiğinde hemen devir düşmüyor, yada tam kavramıyor gibi, yine 1-2 saniye sonra devir düşüyor. Kısa süreli mesafelerde bir sıkıntı yok hatta vites geçişleri maşallah çok iyi inanın hissetmiyorum, manuelde kullanıyorum otomatikte gayet sıkıntısız.
Var mı acaba böyle bir sorunla karşılaşan arkadaş. Tekirdağ 'da bu araçlardan anlayan özellikle şanzıman vites vs... usta yok bildiğim kadarıyla. İstanbul 'da saolsun bir ustayla görüştüm olabilecekleri söyledi ama İstanbul'a gitmeye vaktimde iznim de yok olmadı biri ile göndereceğim aracı.

Birde el frenin önünde yokuş işaretli bir tuş var bastığımda panelde yeşil ışık yanıp sönüyor,arazi modu mu oluyor, 4 çekeremi geçiyor, bu araç bildiğim sürekli 4 çeker, araziye göre ön arkaya mı gücü veriyor. Kullanan bir tanıdığımda yoktu. bilen biri aydınlatırsa sevinirim.
 

Etiketler
Ynt: Freelander 2003 Td4 Acil Değil Ama Şanzıman Yardım

şanzuman ile ilgili sorununuzu bilmiyorum ama vites topuzunun altındaki tuş yokuş iniş desteğidir. sadece birinci ve geri vites te kullanılır.arazide çok dik biryerden inerken sistemi devreye alırsanız araç sabit hızda iner hızını artırmaz. özellik aktif olduğunda yeşil ışık turuncuya dönüşür.
 

Ynt: Freelander 2003 Td4 Acil Değil Ama Şanzıman Yardım

İyi günler
İniş çıkış destek sistemi birinci ve geri viteste 9 km/saat hızla emniyetli bir şekilde yokuş iniş çıkışını sağlar.
Virajda frene bastıktan sonra viraj çıkışında gaza yumuşak bir şekilde bastığınızda olmayabilir.
Viraj çıkışında gaz pedalına büyük baskı yaparsanız vites bir miktar gecikmeli geçtiği için sorun yaşayabilirsiniz (Dilim döndüğü kadar anlatmaya çalıştım)
Aracınızı iyi günlerde kullanmanız dileğiyle
Saygılar
 

Ynt: Freelander 2003 Td4 Acil Değil Ama Şanzıman Yardım

değerli arkadaşlar. foruma yeni katıldım. 2005 td4 aracımda yaşadığım ot. şanzuman problemi dolayısı ile forumda çare bulmaya çalıştım. yerli yabancı forumlarda aynı arızaya rastladım ama çözüm için bir şey bulamadım. ben aracımın problemini hallettim sizinle paylaşmak istiyorum.
araç kalkıştan sonra 2-3 vites geçişlerinde vurma yapıyordu , geri vitese takıp tekrar drive a aldığmda sarı hdc yanıyor ve f4 arızası veriyordu. sonrasında araç koruma moduna geçiyor ve vites değiştirmiyordu. kontağı kapatıp açınca resetliyor ancak bir müddet sonra tekrar arızaya geçiyordu.
bostancı sanayide automatic şanzuman diye bir yer ve satılmış ustayı tavsiye ettiler.pazartesi günü götürdüm. bilgisayara bağladı ve arızanın solenoid arızası olduğunu tespit etti. 3 adet solenoid değişti. şanzuman inmedi . salı günü öğlende aracı test edip teslim etti. 1500 tl tuttu ,ki bana şanzumana dokundularmı en az 5-6000 tl alırlar demişlerdi.usta çok mahir.vitesler son derece yumuşak ve sorunsuz geçiyor. çok memnun kaldım. tavsiye ederim.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,623
Mesajlar
1,530,737
Kayıtlı Üye Sayımız
166,922
Kaydolan Son Üyemiz
Temu Discount Code

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst