freelander td4

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umit87 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,101

umit87

Ana Kamp
Yer
Beyoglu-Cihangir
Merhaba arkadaşlar ben arazı aracı arıyorum bır suredır hem şehıriçi kullanıcam hemde hafta sonlarını degerlendırmek için kullanıcam vitaraya nıyetlendım almaya gıttım bı şeklde anlşamadık ama ne hıkmetse gıttıgım gun gözume bu araç ılıştı fiyatta aşagı yukarı aynı göruntu olarakta vitaradan şık duruyor forumda ve genel bı araştırma yaptıgımda aracın şanzumandan sıkıntılı ve bnm için önmlı bı konu sureklı 4 çeker oldugunu ögrendım
artıları eksileri
yakıt tuketımı
kronık sıkıntısı saygılar.

Etiketler
Ynt: freelander td4

Bahsettiğiniz freelander kaç model acaba ? benzinlimi dizel mi km si kaç?genel olarak araçlar fena değil,On road ve hafif arazide istediğinizi alırsınız.Km yüksek ise araçta transfer kutusu gibi bir takım masraflar çıkabilir.Hepsinde problem çıkacak diye bir şey yok tabi ama kötü kullanılmış ve bakımları aksatılmış araçlar genelde üzebilir.

başlıkta belırttıgım gıbı araç dızel 2001 2002 o civarda ve 130.000 den başlıyor en az km olarak. parça konusuda önemlı tabı

umit87' Alıntı:
arkadşlar yardımcı olacak kımse yok mu ?
araç alıcam çok kararsızım

Freelander TD4'ler 2001-2006 arası üretildi. Araç BMW M47 kodlu 2000cc yeni nesil dizel motora sahiptir.. 112 beygir gücünde, yaklaşık 260nm tork üretmektedir. Şanzımanı JATCO isimli bir Japon firması tarafından üretildi, 5 ileridir. Düz vitesi benim bildiğim kadarıyla yok. Vitesi yarı-otomatiktir, StepTronic olarak geçer. Aracın üretimi Ford çatısı altında gerçekleştirilmiştir. Araç sürekli 4 çekerdir. %30 arazi, %70 asfalt olarak tasarlanmıştır. Fabrika verisi olarak şehir içi 9.1, şehirdışı 6.7 lt yakıt tüketimine sahiptir.

Aracın arazi performansı gayet güzeldir. Araçta eğim iniş kontrolü, çekiş kontrolü bulunmaktadır. Ağır şartlara maruz kalmadığı sürece her türlü durumdan başarıyla sıyrılmakta. Sürekli dört çeker olması da bu konuda bir avantajdır. Yerden yüksekliği tatmin edici düzeyde. Kullanımı rahat, çok büyük bir araç olmadığı için şehir içi kullanımı da kolaylaştırmaktadır. İç hacmi dışarından görüldüğünden geniştir. Yakıt performansı gayet iyidir. Şehirde yaşayan ama arada sırada doğaya karışmak isteyenler için idealdir.

Aracın iç hacmi tatmin edici düzeyde olsa da bagaj hacmi yeterli değildir, sizi birazcık hayal kırıklığına uğratabilir. Aracın motor sesi, dizel olmasından dolayı biraz yüksektir. İçeriden de duyulabilmektedir ama insanların dediği gibi radyoyu son ses açmanıza ya da birbirinize bağırmanıza ihtiyaç duyurmayacak şekilde de yalıtımlıdır. İç malzeme sert plastiktir, o yüzden lüks kavramından biraz uzak kalmıştır. Bozuk yollarda ve arazide ses yapabilmektedir. Bunun dışında araç çok atik ve süratli değildir. Sürekli dört çeker olmasından dolayı biraz hantal kalmaktadır. 165 km/h son hızıdır, kaldı ki araç 165 üzeri hız yapılması üzerine imal edilmemiştir.

Kronik sorunu fazla bulunmamaktadır. Genellikle sun-roof kronik sorun olarak kabul edilebilir. 2001 önce modellerde şanzıman sorunu çok olmasına rağmen 2001 sonrasında bu probleme daha nadir rastlanılmaktadır. Bunun dışında karşılaşabilenecek her problem aracın bakımlarına ve kullanış tarzına bağlıdır.

Araç parçaları yurtiçi fiyatı fazla ucuz değildir. Ama birçok parçayı kolaylıkla temin edebilirsin. Ayrıca Ankara OSTİM'de çok fazla Land Rover parçacısı olduğunu biliyorum, buradan çıkma parçaları çok rahat bir şekilde temin edebilirsin. Bunun dışında yurtdışından çok daha ucuza parça temin edebilirsin.

Şimdilik aklıma bu kadar geliyor, aklına takılan bir soru olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Quaxl' Alıntı:
Freelander TD4'ler 2001-2006 arası üretildi. Araç BMW M47 kodlu 2000cc yeni nesil dizel motora sahiptir.. 112 beygir gücünde, yaklaşık 260nm tork üretmektedir. Şanzımanı JATCO isimli bir Japon firması tarafından üretildi, 5 ileridir. Düz vitesi benim bildiğim kadarıyla yok. Vitesi yarı-otomatiktir, StepTronic olarak geçer. Aracın üretimi Ford çatısı altında gerçekleştirilmiştir. Araç sürekli 4 çekerdir. %30 arazi, %70 asfalt olarak tasarlanmıştır. Fabrika verisi olarak şehir içi 9.1, şehirdışı 6.7 lt yakıt tüketimine sahiptir.

Aracın arazi performansı gayet güzeldir. Araçta eğim iniş kontrolü, çekiş kontrolü bulunmaktadır. Ağır şartlara maruz kalmadığı sürece her türlü durumdan başarıyla sıyrılmakta. Sürekli dört çeker olması da bu konuda bir avantajdır. Yerden yüksekliği tatmin edici düzeyde. Kullanımı rahat, çok büyük bir araç olmadığı için şehir içi kullanımı da kolaylaştırmaktadır. İç hacmi dışarından görüldüğünden geniştir. Yakıt performansı gayet iyidir. Şehirde yaşayan ama arada sırada doğaya karışmak isteyenler için idealdir.

Aracın iç hacmi tatmin edici düzeyde olsa da bagaj hacmi yeterli değildir, sizi birazcık hayal kırıklığına uğratabilir. Aracın motor sesi, dizel olmasından dolayı biraz yüksektir. İçeriden de duyulabilmektedir ama insanların dediği gibi radyoyu son ses açmanıza ya da birbirinize bağırmanıza ihtiyaç duyurmayacak şekilde de yalıtımlıdır. İç malzeme sert plastiktir, o yüzden lüks kavramından biraz uzak kalmıştır. Bozuk yollarda ve arazide ses yapabilmektedir. Bunun dışında araç çok atik ve süratli değildir. Sürekli dört çeker olmasından dolayı biraz hantal kalmaktadır. 165 km/h son hızıdır, kaldı ki araç 165 üzeri hız yapılması üzerine imal edilmemiştir.

Kronik sorunu fazla bulunmamaktadır. Genellikle sun-roof kronik sorun olarak kabul edilebilir. 2001 önce modellerde şanzıman sorunu çok olmasına rağmen 2001 sonrasında bu probleme daha nadir rastlanılmaktadır. Bunun dışında karşılaşabilenecek her problem aracın bakımlarına ve kullanış tarzına bağlıdır.

Araç parçaları yurtiçi fiyatı fazla ucuz değildir. Ama birçok parçayı kolaylıkla temin edebilirsin. Ayrıca Ankara OSTİM'de çok fazla Land Rover parçacısı olduğunu biliyorum, buradan çıkma parçaları çok rahat bir şekilde temin edebilirsin. Bunun dışında yurtdışından çok daha ucuza parça temin edebilirsin.

Şimdilik aklıma bu kadar geliyor, aklına takılan bir soru olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
vermış oldugun bılgıler gayet kapsamlıydı çok yardımcı oldun çok teşekkur ederım ıkı araç arasında kaldım o yuzden çagresızım bırı bu bırıde vitara 2.0 hdi vitaranın parçası kolay ve ucuz en önemlı unsur 4 çekerı ayırabılmek ama dışşardan baktıgın zaman freelandr daha yakışıklı ve bıraz daha genış geldı bana

Bana soracak olursanız Freelander'dan şaşmayın derim. Suzuki'ye nazaran Freelander daha kaliteli ve sağlam. Parça sıkıntınız olmayacaktır. Evet biraz tuzlu olacak ama daha dayanıklı bir araç Freelander.

Tabi karar yine size ait, gönlünüzden geçen en doğru araç olacaktır.

şekıl olarak çok cezbedıcı ve tok görunen bı araç aam vıtrada 4 çeker ayırma özelııgı kararsız kılıyor benı :(

Bu özellik Suzuki'ye büyük bir artı kazandırır mı, bana soracak olursanız çok da değil.
Freelander Avrupa, Suzuki Asya üretimi araç. Sırf Avrupa olması, Freelander'ın seçilmesi için yeterli bir sebeptir bana göre :smiley: İkisi arasındaki kalite farkı bellidir.
Ama ne demiş büyüklerimiz, zevkler ve renkler tartışılmaz. Suzuki de alsanız, Freelander da alsanız, önemli olan sizin içinize sinmesidir. Yapacağınız seçim şimdiden hayırlı olsun :smiley:

Eski bir Land Rover kullanıcısı olmama rağmen rahatlıkla Freelander'a bulaşmayın diyebilirim.Freelander sürprizlerle dolu bir araçtır.Sorunsuz Land yoktur,az veya çok sorunlusu vardır..

Assasin' Alıntı:
Eski bir Land Rover kullanıcısı olmama rağmen rahatlıkla Freelander'a bulaşmayın diyebilirim.Freelander sürprizlerle dolu bir araçtır.Sorunsuz Land yoktur,az veya çok sorunlusu vardır..
çok mu sıkıntı yaşarım ve şuan ne kullanıyorsunuz

umit87' Alıntı:
çok mu sıkıntı yaşarım ve şuan ne kullanıyorsunuz
Şu an binek otomobilim var.Arazi aracım yok. Çok sıkıntı yaşayıp yaşamamanız sizin şansınıza kalan bir durum. Ama Discovery I II,Defender,Range Rover Classic dışında Land Rover'a binmek risklidir. Asfaltta binecekseniz ayrı tabii.

Merhaba,

Eğer sert araziye girmeyecekseniz, 2005 ve üstü Freelander'ı tavsiye ederim kendi adıma. Suzuki Vitara ile sert araziye girebilirsiniz fakat araç kırıldığında çıkacak maliyet: Freelander'ın hafif arazi kullanımlı satndart bakım maliyetinden çok daha fazla olacaktır. Freelander'ın paçalarını da Suzuki'ye göre çok daha kolay bulabilirsiniz ( Bu çok göreceli tabi, hangi parça olduğu önemli ).

Hangi marka ve modeli seçerseniz,

Hayırlısı olsun.

Assasin' Alıntı:

Deniz bey, eski bir Land Rover kullanıcısıyım demişsiniz. Önceden hangi model Freelander kullandığınızı ve yaşadığınız sorunları söyleyebilir misiniz?

s a bende freelander kullanıcısıydım ve yazılarım vardır bu araçla ilgili freelander devamlı ilgi isteyen araçlardır konforludur yakışıklıdır fakat suzuki daha serttir biraz daha konforsuzdur ama japonların iddalı araçlarından biridir ki geçmişi 85 90 lara dayanır ve arazide daha başarılıdır deniz beyde doğru söylüyor haklı land lar cok ilgi bakım isteyen araçlar ne zaman ne cıracağı belli olmaz aslında araçların geneli aynı kapalı kutu nasip takdiri ilahi allah bilir ne olacağını allah gönlüne göre versin saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR