Frontera 2.3 Td Yağlama Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DoGGaN38 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,385

DoGGaN38

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, ilk konumda sorunumla ilgili sizlerden yardım almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim,

Frontera 2.3 TD 1993 model arac aldım aldığımda motorun eksiksiz rektefiye edildiği söylendi fakat 2000 km olmadan aracdan garip sesler geldi ustama götürdüm motordan demir sesi geldiğini söyledi bende aracı aldığım kişiyle irtibat kurup motoru yapan ustaya ulaştım usta üst yağ kapağını actı sonra eksantiriğin 4 gözü yağlamadığını bu sebebden kuru çalışmış eksantirik gitmiş al değiştirelim başka sorun yok dedi. eksantiği söktü bende ustama gösterdim yağlama kanallarını 3milimden 1 milime düşürmüşler bu yüzden yağlama yapamamış bu usta hatası dedi. tekrar motoru yapan ustaya gittim anlatılanı anlattım başka türlü yağlama yaptıramadık bu yüzden böyle yaptık yine aynısını yapacağız dedi.arac yapılırken aracı aldığım kişide ustada krank eksantirik yağ pompası devirdaim v vs her şeyin yenilendiğini söylediler. yağlama sorunu neyden kaynaklanır yardımcı olabilirmisiniz ?

Üsteki bozulan ve yağlama delikleri kücültülen eski eksantirik altaki yeni aldığım eksantirik.
suxcf.jpg

Etiketler
Ynt: Frontera 2.3 Td Yağlama Sorunu

Yağ pompası değişmemiştir büyük ihtimalle ( kimseyi zan altında bırakmak istemem ) opel motorlar ( sizinki isuzu motorlu ) tam motor yapımına girer üzerinde blok krank hariç ( bazen gömlek ve silindir kapağı da buna dahil ) komple motor parçaları değişir. Motor parçaları benzinli için söylüyorum 900-1100 arası tutarken bunun 350 tl kadarını yağ pompası tutar ve genelde değiştirmezler ya da bulamazlar ancak isuzu motor parçaları için durum nedir bilemem. Siz aracınızı isuzu kamyon kamyonet ciftkabin ustasına gidin parça ve işçilik konusunda sıkıntı yaşamazsınız opelin dizelini çoğu opel ustaları sorunu halledemez.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler