Frontera

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan simon41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,700

simon41

Yeni Üye
arkadaşlar 98 model 2.2 frontera sahibiyim aracım tüplü ilk çalıştırdığımda motor gaz yemiyo tıkanıyo ama gaza geçtiğinde hiç bir sorun yok yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim acillllllllllllllllllllllllll.

Etiketler
Ynt: Frontera

simon41' Alıntı:
arkadaşlar 98 model 2.2 frontera sahibiyim aracım tüplü ilk çalıştırdığımda motor gaz yemiyo tıkanıyo ama gaza geçtiğinde hiç bir sorun yok yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim acillllllllllllllllllllllllll.

merhaba bendede aynı sorun vardı internetten araştırdığım kadarıyla sürekli gazda gidince benzin enjektörleri tıkanma tarzında bir olaya maruz kalıyormuş 200 km kadar benzinde kullanınca düzeliyor bende baya faydası oldu.

aynı sorunu ben de yaşadım.... hatta hala yaşıyorum. enjektörlerden kaynaklanan bir sorun bu. sürekli gazda kullanıldığında enjektörler boşa çalışıyor ve sanıyorum çapak yapıp tıkanıyor. bu nedenle gaza geçene kadar gaz yemiyor. motor tekleyerek çalışıyor. bi süre benzinde kullanırsan kısmen düzeliyor fakat sonrasında tekrar aynı sorunu yaşarsın. enjektör temizleyici gibi ürünlerden de pek bi fayda görmedim... ben şu ara bu problemden dolayı enjektörlerimi değiştirmeyi düşünüyorum.

iyi seneler..

lpg li araçların benzin kullanımındaki hataları benzinde belli bir süre kullanıldığında ortadan kalkıyorsa bunun sebebi yanlış lpg ayarlarından kaynaklanmaktadır aracın kendi beyni lpg ayarlarına göre aracın yakıt yönetim sistemini düzenlediği için özellikle soğuk çalıştırmalarda sorun meydana gelmektedir.bunu ortadan kaldırmak için araç belli süre benzinde kullanılmalı hatalar ortadan kalkınca benzinle lpg ayarı yaptırmaya gidilmeli ve yeniden ayarlamalar hassas bir şekilde yapılmalı daha sonra lpg ili kullanılmalı ve bu ayarlar en geç 10.000 km de tekrarlanmalıdır

Arkadaşlar,
Bendeki sorun bir o kadar daha ilginç. Araç LPG'de iken yaz yemiyor ne kadar gaz bassam da özellikle vites değişimi ve kalkışlarda boğuluyor. Motora zarar vermesinden korkuyorum. Atiker marka LPG yeni takıldı. Bu arada yapılan gaz ayarı sonrasında özellikle bir artış oldu. Benzine alduığıumda hemen düzeliyor.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR