G Konusunda Yardım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan doktoribrahim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,195

doktoribrahim

Kamp I
Yer
KahramanMaraş
Benim yılan hikayesine dönen G konusunda fikrinizi alacağım
Artık aylardır gönlümde olan BMW 316i aracımı satarak G alma konusuna karar verdim
Aracımı satarak G alacağım ya da Ankara'da çıldırıp 316i ile akıl hastanesine gideceğim :smiley:
Ancak aklıma takılan bir konu var
Vergilendirme ile ilgili sıkıntılar dolayısıyla artık fiyatı çok düşen G500 konusu
Örneğin 96 model G320lerin fiyatları neredeyse 2000-2001 model G500leri geçti.
Yani G500 daha da ucuzladı desek daha doğru olur.
Bunun nedeni G320lerin fiyatlarındaki şişirme midir?
Bir ilan sitesinde 30000euro fiyata 2001 G500 satıyorlar.
Bildiğim kadarıyla onların şanzımanı elektronik yani ağır şanzımanın manuel kontrolü yok.
Herşey elektronik.
Yani daha çok bozulmaya açık parça ve tamir masrafı denilebilir.
Bu fiyat farkını bunlara bağlamalı mıyız?
G320ler ise hala 35-45000 euro arasında değişiyor.

Daha da önemlisi bir G500 alınarak motor değişimi yapılıp 3000-3200 motor+LPG takılması teorik olarak araçta sıkıntı yaratır mı? Yani motor diğer sistemleri taşır mı? Böyle bir yola girmek neye malolur?
5000 cc motorun satışı olabilir mi?
3000-3200cc benzinli motor ne kadara bulunur?

Herkese teşekkürler

Etiketler
Ynt: G Konusunda Yardım?

selamlar,
bence 500 motoru söküpte yerine 320 takacağınıza sadece 500 motora lpg uygulayıp binin derim.
eski tip motorların yani lektroniki az olan motorların değişimi çok daha kolay olmakta ama elektronik olan motorların değişimi ve uyum süreci oldukça zor olmaktadır.

benim tavsiyem eğer 2001 model ve üzeri bir araç alacaksanız motor değiştirme işlemine gitmemeniz yönündedir.
Alın hangisine karar verecekseniz ve yakıt fazla geliyorsa lpg uygulayıp binin derim.

Saygılarımla
Cem

İnternet sayfalarında gördüğünüz ilanlar sizi yanıltmasın. Fiyat doğrudur ama aracı kendiniz ve tamirciniz görsün. Bu hafta istanbulda G serisi araçlar baktım. Kazasz denen araç kazalı temiz denen araçlar kupa ve döşeme olarak döküktüler. G nin temizini ucuza verecek olan var mıdır.

selam ıbrahım,artik bitir su isi....! :D

sectigin her iki arac super. once al sonra lpg'yi dusun. ama kesinlikle bu tip araclarin motorunu degiseyim deme!
senin hesaplamak gereken konular su; ortalama kac mil kesiyorsun haftada? bu onemli cunku. mesela benim G300 bir depo benzinle 300-350mil arasi yapiyor [560 km] sanirim G500 daha fazla yakiyor :eek:

ama G500, G'nin olmasi gerektigi gibi ;D

ben G300'memnunum, G320 DAHA'DA IYI . uzun vadeli dusunuyorsan G320 bence. her yonden tatmin edici.

haydi ibrahim bas gaza, bitir bu meseleyi kardesim ;)

begendigin G varsa, link'i bize de at, hep beraber kafayi bulalim ;D ;D

bu link amerikada satilik olan bir arkadasin G320'si. G500 ile mukayese ediyor ve guzel bilgiler elde edersin ibrahim.

http://pointedthree.com/disc/forums/showthread.php?tid=15090&mid=156098#M156098

hayirli ugurlu olsun.

herkese teşekkür ediyorum
G500 tartışmasız böyle bir döküm ve sac yığınını şahlandıracak motordur
ancak benim sıkıntım vergi konusu
anormal vergileri ödeyebilmem mümkün değil

O nedenle G320 hayalim
İstanbulda birkaç tane var hele bir tanesi muhteşem ama hem çok para istiyor hem de şu an ilan süresi doldu
elimde henüz o kadar para olmadığından ileriişim kuramıyorum
1996 G320 110000kmde muhteşem bir alet
sahibi AMG paket demiş ama jantlarından başka bir şey de göremedim

Bir tane de kısa şasi G300 var
1990 model ama onun motoru yorgun >250000km
motor neyse de aktarım elemanları yorgun olabilir.
18000euro istiyor
Çok olduğunu belirttim
bi de içimde hep uzun şasi almak var
çok dik rampalardan aşmayacağım sonuçta
daha kullanışlı olur diye düşünüyorum

benim sosyete arabası bir satılsaydı
Konuşmak kolay olurdu
Hayrılısı olsun
Hüseyin abi
Teşekkür ederim
Bu işin bitmesine az kaldı
Özellikle bulursam bordo alacam senin için :smiley:

bence G320 yeterli senin icin. uzun sasi daha kullanisli oldugu kesin.

buldugun araclarin link'ini atabilirmisin ibrahim?

bordo mu!!!! :eek: :eek:

milli bir olaya donuyor bu mesele :D

İbrahim fiyat farkıyla ilgili bilgili soru işaretlerinde tamamen haklısın ama mevcut tablo 300TD ve 320 CDI'ların şişkin fiyatlarından ziyade arz talep dengesinden kaynaklanıyor.

Bu tip araçlar ülkemize 0 km olarak bugünün satın alım gücüyle 170.000Eurı -230.000 Euro gibi fiyatlarla ülkemize giriyorlar. İkinci el piyasasına ilk düşüşleri de %90-%95 oranında yetkli bayiiler ya da galericiler vasıtasıyla oluyor. Yani aracın ikinci el değerini sektör profesyonelleri belirliyorlar.

profesyonellerin fiyat ekspertizi de sabit bir fonksiyon aslında. aracın satılabilirliğiyle doğru orantılı olarak araç ilk kez ikinci ele düştüğünde verilen fiyat satılabilirliği düşükse; özelliklerinden bağımsız olarak aşağı iniyor.

G 500 gibi araçlar;
-yüksek MTV
-yüksek yakıt sarfiyatı
-paraya sıkıştığınızda satmak isterseniz olası alıcıların da G300TD, 320 CDI, 400CDI versiyonları yanında tercih edilmeyecek olması
-çıkma, yansanayi parça tedarik etmenin güçlüğü

gibi nedenlerden ötürü tercih edilmiyor. Galericiler, satamayacakları arabayı yarı fiyatına da verseniz kapıya koymak istemiyor. Hal böyle olunca da yüksek silindir hacimli benzinli araçlar ikinci elde anormal fiyat düşüşleri yaşıyorlar.Bu durum sadece G500'e özgü bir durum değil.

Mesela S serisinin = km'sinde 320 CDI ile 600 L arasında min. 100.000 Euro fark vardır. Ama ikinci el piyasasına bakarsan S 600 L'un bariz bir şekilde daha ucuz olduğunu görürsün.
Ya da 0 km'si 300.000 Euro olan bi SL 55 AMG mesela.. 2006 modeli 110.000 Euro'ya kadar düşer.Jeep'lerde de böyledir.ikinci el 2.8 CRD alacağın fiyata 2-3 model genç, daha temiz ve milyon tane aksesuarlı 4.7 G.Cherokee alabilirsin.

fiyat farkını bu şekilde algılamalısın. hangisini tercih etmeli sorusuna gelince kısaca G500'ün artılarını ve eksilerini yazayım, fikir olsun.

Eksileri (96 model dizel G serisine göre)
- Yüksek vergi
- Yüksek yakıt sarfiyatı
- Düşük ikinci el potansiyeli
- Daha kısa motor ömrü
- çıkma-ucuz parça tedarikinin zorluğu (MBT yetkili servislerine mahkumsun)

Artıları
-İnanılmaz bir tork ve güç, gelişmiş hızlanma ve duruş mesafeleri
-Top Class konfor (piyasada kolay kolay hiçbir arabada bulamazsın)
-Stil aracı ve kesinlikle diğer araçlara benzemeyen bir karizması var. (araç kesinlikle farklı direksiyonunda hissettirdiği duygu bambaşka birşey, işim nedeniyle birkaç kere deneme şansım olmuştu)

değil mi ama.. arabanın ilk kalkışı bile olay. şöyle bir sirkeleniyorsun sallıyor seni. anlıyorsun ki acayip bir motor var altında ve zaptetmesi zor.. o nasıl bir karizmadır, nasıl bir hazdır, nasıl bir güven duygusu verir insana..

Misal vites P konumunda hafif gaz verdiğinde aracın sallanması yok mu, tank be tank. V8'in sesi apayrı bir olay ama bu konuyla Mercedes hiç ilgilenmemiş. Şöyleki Mercedes ve diğer Avrupalı üreticiler silindir bloklarında uzun yıllardır alümünyum alaşım malzemeler kullanıyorlar. Yataklarda da beyaz metal gibi parcalar tercih ederler. Amaç ağırlığı düşürmek ve gecrekliği azaltmaktır. ulaşılan sonuç ise daha hafif bir araç, kolay kırılmayan uzun ömürlü motor ve minimum aşınma kayıplarıdır.
Ama gelin görün ki mühendislikte değişmeyen boktan bir kural vardır. kazan-kazan yoktur.. bir yerden kazanıyorsanız bir yerden muhakkak kaybedersiniz.Çok tekniğe girmeyeyim ama alüminyum alaşımların sesi absorbe etme özelliği vardır ve vibrasyon düşüktür.

Oysa Amerikalılar motorlarını pik dökümden imal ederler. ağırdır mağırdır ama eşşek gibi sesi vardır.pik döküm hır hır vibrasyona devam ettiği gibi sesi de iyi iletir. Belki de Mercedes'in bu tork makinelerinin Amerikanlar karsısındaki en zayıf yanıdır bu.

Ha G500'ün V8'inin sesi yetersiz midir?* yok daha neler, o da essek gibidir..:smiley: ama daha iyisi için

bkz: AMG V12 Biturbo
[attachment=1]

52742319_AMGV12BITURBOa.jpg

İbrahim Merhaba,

bu ilan yeni girmiş sanırım fiyatı biraz makul gibi hemde 320

http://www.sahibinden.com/1996_mercedes_g_320-72WQQaXQQ16594375WQQpXQQdisplayitem

sağol abi
bu araç dah aönceden de aynı firmada satılıktı 40000eurodan başladılar yaklaışk 3 ay 50000TL'den satılmasını beklediler ama satılmadı
sonra birgün satıldı dediler o zaman ön panjur orijinaliydi(yani modele göre)
yaklaşık iki aydı piyasada yoktu
şimdi ön panjur değişmiş olarak karşımıza çıkıyor
araç güzele benziyor ama baktırmak lazım
bu gel gitler hayra alamet değil
bi de daha benim sosyete satılmadı
ama ilgin için teşekkür ederim

arac guzel ! yeni model yan aynalar ve on panjur havasini yeni model'e benzetti. saatlerin beyaz olusu olmadi bence.ama arac fena degil. yakindan gormek lazim.

ibrahim,senin sosyeteyi icine almazmi o galeri? belki uygun biseyler olur....

hersey kismet kardesim, hayirli olacaksa olsun.

abi bi görüşmek lazim ama buradaki galeriler sattıkları araç altından yapılma aldıkları araç tenekeymiş gibi davranıyorlar
Benim araç da 36000km'de bal dök yala
bakalım hayırlısı
gidip bakmak lazım ama benim işler akıllı adamın yapacağı işler değil
ne gecem var ne gündüzüm bakalım ne olacak

Abi ben nasıl araba alayım

http://www.sahibinden.com/satilik_mercedes_ge230-63WQQaXQQ16705841WQQpXQQdisplayitem

Satıcı kime sormuş da böyle bir fiyat istiyor
bazen komik geliyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR