G.V 1.9 DDiS: 17" yerine 16" x 6,5J jant ebat sorunsalı ???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BRAVEHEART Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,736
Ynt: G.V 1.9 DDiS: 17" yerine 16" x 6,5J jant ebat sorunsalı ???

http://www.dtrbs.com/suzuki-grand_vitara_%282005_%29-wheels-and-rims.html
2005 sonrası Grand Vitara jant ölçütlerinin bir arada bulunduğu birkaç siteden biri.

Suzuki_Jant1.png

Etiketler

Birkaç tane de yerli sitelere ait kaydedeyim de bulunsun:
http://www.lastikjantdunyasi.com/dosya/aplikasyon_listesiakojant.pdf
http://www.otolastikjant.com/otomobil-jant-aplikasyon-bilgileri.shtm
http://www.e-lastikci.com/main/links.asp?link_ID=54

Suzuki_Jant2.png

EVEEET, nihayet uygun ölçütlerde kıstılı jant model ve renk seçenekleri arasında, dün sabah internete bakınırken,
BELKİ biraz da şans eseri karşıma çıkan bir satış sitesinden, hem istediğim modeli, hem tercih ettiğim renkte
hem de buradaki bayinin verdiği fiyattan %25 daha ucuza aldım. Dün kargoya verildi, şu anda Grand Vitara'mın bagajında.

http://www.lastikjantdunyasi.com/Kormetal-Jant-KM-246-HB-5X114-ET40,PR-1351.html

Jantlar elime geçtiği için, iş çıkışı BF Goodrich bayiine giderek, ellerinde mevcut olmadığından
4 adet 225/70R 16 T/A All Terrain lastikleri sipariş verdim. Cumartesi ulaşmaz ise Pazartesi yeni jantlara takılacak İNŞALLAH.

ASLINDA 235 tabanlı 70R 16 almayı düşünüyordum AMA tlfla sipariş verdikleri yer 10 gün sonra stoklara gireceğini söylediğinden
ve G.V'mın kullanım klavuzunda 16" jant ile 225/70R 16 lastikler önerildiğinden, önerilenin dışına çıkmamış oldum.

Hadi hayırlısı İNŞALLAH, beni yormadan, üzmeden BF Goodrich T/A lastiklerim de gelir,
ve İNŞALLAH lastikler jantlara, jantlar da araca sorunsuz, uğraştırmadan takılır.

NOT: Jantlar hakkında çap ölçüsü dışında hiçbirşey bilmiyorken, bıkmadan, aydınlatıcı bilgilerle beni cevaplayan
Sayın Oğuz Hekimoğlu'na çok teşekkür ederim. Aracıma uyumlu jant ölçütünü de ilk bildiren kendisi olmuştu. SAĞOLSUN !

Aracıma uyumlu jant ölçütünü de ilk bildiren kendisi olmuştu. SAĞOLSUN ! >> sende sagol arkadaşım.. :smiley:

işim geregi demirden vidadan vs..den anlar+bilirim..4 tekerleği olan her şey benim hobimdir ..azcık cakarım.. ;)

2sene evvelsi mermisiz benzinle calışan..1/6 ölçek u. kumandalı model arabayı..evin balkonunda yapıverdim..0 tecrübemin olduğu bir iş olduğundan ilk denemem de altındaki 6mm. lik şase olarak kullandığım..aliminyum levha v harfi gibim oldu.. ;D ;

malzeme secimim..satıcının tercihi olmasından kaynaklı.. :D..ben bilipde bana şunu ver diyebilseydim..o işler başıma gelmyecekti.. ;)
aliminyum Alaşım lı levhalar sertlik derecesi ve kalite numaraları ..>>

1050, 2007,2011,2024,3003, 3005, 3103, 3105, 5005, 5182,5083,5754 ,6060,6063,6082,7075,8006, 8011 ,HOKOTOL

ben 5005 kullanmışım..meger 7075 olması lazımmış. ;D ;D hepsi aynı renkte ne olduğunu bilmek mümkün degil..iyilerinin..özgül agırlığı artıyor tek ..bildiğim..

bu kadar traşı neden yaptım.....??????????

altın alırken bir ayar muhabbeti var 22-di 14 filan..nekadar kalite o kadar para.. ;)
aliminyum..ve bakır,sarı ,prınç vs bunlar degerli metallerdir..hurdası çöpü bile para ile alınır satılır.. ;) :smiley:

jantlarda kullanıln materyalin darbe halinde yamulmaması gerekiyor..cok aşırı darbe halinde ise kırılması normal karşılanmalı..ama zırt pırt her cukurda yamulan cant 3 para etmez malzemeden üretilmiştir..diye damgalarım.. ::smiley:

şu an piyadsada 4 adedi yaklaşık 500 tl ye satılan 100 cantın..90ni çinli>>derim..yerli firmalar bile bu şartlar altında üretimi burada yapmayla o fiyatlara satabileceklerini sanmıyorum..çinde yaptırıp üstüne isim bastırıyorlar..

4 tanesi 1500<>2000 tl altına alabileceginiz tüm cantlar kalitesizdir..derim..
ünlü +iyi+saglam bir italyan markası o.z. bir fiyatına göz atın derim..ölçüsü tutanı varmı bir bakın derim.. :smiley:

http://www.eliftuning.com/OZ-RACING-OZ-RACING-ULTRALEGGERA-7X16-iNCH-4X100-MAT-FuME_13924.html#0

oguz1134' Alıntı:
şu an piyadsada 4 adedi yaklaşık 500 tl ye satılan 100 cantın..90ni çinli>>derim..
yerli firmalar bile bu şartlar altında üretimi burada yapmayla o fiyatlara satabileceklerini sanmıyorum..
çinde yaptırıp üstüne isim bastırıyorlar..

4 tanesi 1500<>2000 tl altına alabileceginiz tüm cantlar kalitesizdir..derim..
ünlü +iyi+saglam bir italyan markası o.z. bir fiyatına göz atın derim..ölçüsü tutanı varmı bir bakın derim.. :smiley:

"AMAN !" diyeyim Oğuz Bey, jantları alıp, depoya koyduktan sonra mı söylenir bu. :eek:
4 adet janta 1.000TL'den fazla bütçe ayırmayı hiç düşünmedim. Bunun üzeri - BENİM İÇİN - gereksiz masraf ve israf olurdu.
Yine de internetten sipariş verirken, "İNŞALLAH, ucuz etin yahnisi ekşi olur, durumuna düşmem" diye dua ediyordum ::smiley:.

İş yerinden bir arkadşım da, jantları biraz daha ucuza aldığım için dünden beri "çok ballısın, çok ballısın" diyip duruyor.
DOĞRUSU, en önemli şanslarımdan birinin, askerliğimi İZMİR'de yapmak olduğunu düşünüyorum BEN ;D

aynı tekeri bilerek 3-5-8 kere saglam bir cukura düşürün..direksiyonda bir titreme hissederseniz..60-100.km.lerde ..

jant pres hidrolikle jant düzeltilir gibi bir tabelası olan mekana gidin..düzelttırırken carpılmayı görün..

sonrası satılık 2.el hesaplı jant..hesabı.. ;)

2. aracım cold dizelde..bunu kullanıyorum..kendi tercihim degildi aracta geldi .. ;)

http://www.lastikjantdunyasi.com/Kormetal-Jant-KM-745-HB-4X114-ET40,PR-1117.html

2 senede 3-5 sefer dogrultturdum..artık yamuk kullanmayı ögrendim..dogrultturmuyorum.. :D ;D ;D ;D

arac 3 silindir..+ yarım porsiyon tarzı,, agır olmayan ,,oturaklı bişi..degil..anlatabildimse.. ;)

mevzu..tecrübe ile sabit.. :smiley:

şimdiki suzim ..mazotlu xl-7 boşu 1850kg+120kg.şöfer (agır abi hesabı)benim ıvır zıvır hırdavatım felan 2050-2100 kg cıvarı var ..kış için kar..ve camur için mt düşüncelerim..var..2. takım jant için sac 5-6 mm lik kalınlığı özel yapım düşünüyorum..
yada en kötü denk gelirse 2.5 v6 grand cıkması düşünüyorum..
yerli yada çinliyi aklımdan degil..rüyamdan bile geciremem.. :smiley: aracım agır.. ;) ve her yola giren cıkanlardanım..

G.V 1.9 DDiS: buda saglam 1500 kg si vardır tahminim..hafif sınıfta degil derim.. :smiley:

oguz1134' Alıntı:
aynı tekeri bilerek 3-5-8 kere saglam bir cukura düşürün..direksiyonda bir titreme hissederseniz..60-100.km.lerde ..
pres hidrolikle jant düzeltilir gibi bir tabelası olan mekana gidin..düzeltirirken carpılmayı görün..
sonrası satılık 2.el hesaplı jant..hesabı.. ;)

İNŞALLAH ve UMARIM böyle olMAZ !!!

Ynt: G.v 1.9 Ddis: 17" Yerine 16" X 6,5j Jant Ebat Sorunsalı ???

Braveheart ile oguz1134 arasindaki yazilari soluksuz okudum, uzerinden 2 sene gecmis, sonuc ne oldu acaba... Arkadan geleceklere bir fikir verebilir misiniz sayin Baveheart

Selamlar.

Ynt: G.V 1.9 DDiS: 17&quot; yerine 16&quot; x 6,5J jant ebat sorunsalı ???

Sayın Aydz, 2 yıldır Aralık-Mayıs döneminde, 16" Kor Metal jant üzerindeki BF Goodrich T/A lastikleri kullanıyorum. Doğası gereği (derin ve kalın dişler) asfaltta daha gürültülü ama bu lastikleri asfaltta kullanım için alMAdım. Orman patika-yollarında, karda çamurda, petformansından memnunum bugüne kadar.

Haziran-Kasım arasındaki dönemde de 17" orjinal jantların üzerindeki 225/65/17 Pirelli Scorpion ATR'leri kullanıyorum. Derin çamur veya derin kar olmadıktan sonra bunların da orman patika performansı fena değil aslında.

Nexus 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Günaydın sayın Braveheart;

Avatarımda gözüktüğü gibi beş sene Jimny kullandıktan sonra henüz 3 gün önce Grand Vitara ya terfi ettim. Terfi etmeden önce taa Jimny kullandığım günlerden içimde kalan BFG lastik kullanabilmek için araştırmalara başlamıştım bile. Grand Vitaranın 17" jantına birşey uydurmak zor, sanırım Cooper da seçenek var ancak Benim düşüncem 3 kapılarda kullanılan orjinal 16" jant ile benimkileri takas edip 225/70R16" BFG ye direkt geçmek.

Asfalttaki ses olayı ne kadar rahatsız edici olabilir bir fikir verebilir misiniz? lastikleri aldıktan sonra geri dönüş daha zahmetli ve maliyetli olacaktır sanırım.

Bir diğer konu BFG lastiklerin üzerinde M+S ve dağ içinde kar sembolü bulunuyor, bu lastiği aynı zamanda kar lastiği olarak, yaz kış yasalara uygun kullanmak mümkün.

Ben Vitaramı asfaltta, uzun tatil seyahatlerinde ve nadir de olsa hafta sonu toprak yol zaman zaman çamurda kullanmayı planlıyorum. BFG lerin bu şartlarda biraz lüks olduğunu da baştan kabul ediyorum ancak nadir de olsa bir parkurun en heycanlı noktasında saplanıp kalmak veya vazgecip geri dönmek de istemiyorum.

Selamlar.

Kısaca Ben istanbul şişlideyim, hala lastikler üstünde ise ve Sizin için uygunsa aracınızda misafiriniz olmak isterim. Görüşlerinizi, sorularımın cevabını en kısa yoldan öğrenmiş olurum.

Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,959
Kaydolan Son Üyemiz
latteiced2

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.