G. Vitara Lpg Tankı Küçültme!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan geography Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,989

geography

Yeni Üye
Yer
ANKARA
2004 Grand 2.0 aracımda 60 lt yakık tankı var malumunuz bağaj kullanımı yok denecek kadar. Tüpü küçültüp sağ tarafa yanlamasına koydurmayı düşünüyorum. Ancak usta 30 lt tank olur sadece dedi. %20 tank içi boşluk düşünüldüğünde 24-25 lt gaz alacak demek ki buda çok sık yakıt takviyesi gerektirecek gibi geldi. Acaba 40 lt lik lpg tankı yaptıran var mı? bana sığar gibi geldi ama acaba usta elindeki tanka göre mi yorumladı bilemedim! Tecrübe ve deneyimlerinizle yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim. ;)

Etiketler
tanki
Ynt: G. Vitara Lpg Tankı Küçültme!

40 litre tank yanlamasına sığar koltuklar 1 kademe öne alınır sırt tarafı sağ tarafa iyice yanaştırılır bagaj kapısına 1-2 parmak mesafe ile rahatlıkla sığar sorun olmaz 2 senedir kullanıyorum sorunsuz.

cenkcc' Alıntı:
40 litre tank yanlamasına sığar koltuklar 1 kademe öne alınır sırt tarafı sağ tarafa iyice yanaştırılır bagaj kapısına 1-2 parmak mesafe ile rahatlıkla sığar sorun olmaz 2 senedir kullanıyorum sorunsuz.

Cenk bey çok teşekkür ederim bilgi için, aynı ustaya gösterdim usta 40 litrenin sığmayacağı konusunda ısrar edince bende bir işlem yaptırmadım. Başka bir ustaya göstereceğiz yada üstüne bir plastik yada ahşap birşey yaptırıp yararlanmaya çalışacağız artık. Tekrar teşekkür ederim.

Selamlar

benimde 2005 2,0 otomatik suzim var. 30 litrelik tank ile kullanıyorum. depoyu fullediğimde 27 litre falan basıyor 250 km yakın menzil benim için yeterli oluyor.

Merhabalar bende 2000 model 1,6 vitara sahibi olarak aracıma lpg taktırdım.Kriter olarak da bagaj hacmini daraltmamayı baz alarak 30 lt lik tüpte karar kıldım ve bagaj kısmının sağ tarafına koltuklara dik pozisyonda montajını yaptırdım. Arka koltuk mesafesi çok rahat, bagajı pek küçültmedi.Tek sorun (sorun denemez gerçi) 27 lt civarında lpg aldığı için şehir dışı yolda 250-300 km civarında sürekli takviye etmek gerekiyor o da gözardı edilebilir.
Saygılarımla...

47 Litrelik tank kullanıyorum :smiley: Ama yanlamasına değil enlemesine. Ben de montajdan önce yanlamasına montaj düşünüyordum ama ustam bunun aracın dengesine olumsuz etki edeceğini vurgulayınca benim de aklıma yattı. 47 litrelik tankı, arka koltukları sonuna kadar geriye yaslayabilecek şekilde kuzuz-kuzu yatırdık, üzerine de siyah halıfleks kaplı mdf kasa montajladık, mis gibi oldu. Bagajın geriye kalanı günlük ve haftalık alışveriş, gezilerimize yetiyor. Tatillerde ise tavan üstü portbagaj kullanıyoruz...

40 litrelik bir tank aracın dengesine nasıl bir yan etki yapabilir ki..
Bence usta!!!!! işine gelmediği için böyle bir açıklama yapmış sebebi dar alanda boruları bağlamak zor işine gelmemiş.
Keşke ustaya sorsaydınız 3 kişi yolculuğa gittiğimizde arkadaki yolcu koltuğun arkasına mı oturması gerek dengeyi sağlasın diye.
iş bilmez kendisini usta sınıfına sokan beceriksiz kişiler yüzünden malzeme ne kadar iyi olursa olsun montaj kötü olduğundan hep bu markalara suç bulunur bu memlekette firma Ar-Ge için döker paraları yapar sistemi gelir bir çakma usta montaj yapar beceremez sonra son kullanıcı isyan eder sorunlardan dolayı usta markayı kötüler kullanıcıda ona destek verir olan markaya olur..

Her malzemede bu böyle işte malzeme ne kadar kaliteli olursa olsun işçilik kötü ise geçmiş olsun............

cenkcc' Alıntı:
40 litrelik bir tank aracın dengesine nasıl bir yan etki yapabilir ki..
Bence usta!!!!! işine gelmediği için böyle bir açıklama yapmış sebebi dar alanda boruları bağlamak zor işine gelmemiş.
Keşke ustaya sorsaydınız 3 kişi yolculuğa gittiğimizde arkadaki yolcu koltuğun arkasına mı oturması gerek dengeyi sağlasın diye.
iş bilmez kendisini usta sınıfına sokan beceriksiz kişiler yüzünden malzeme ne kadar iyi olursa olsun montaj kötü olduğundan hep bu markalara suç bulunur bu memlekette firma Ar-Ge için döker paraları yapar sistemi gelir bir çakma usta montaj yapar beceremez sonra son kullanıcı isyan eder sorunlardan dolayı usta markayı kötüler kullanıcıda ona destek verir olan markaya olur..

Her malzemede bu böyle işte malzeme ne kadar kaliteli olursa olsun işçilik kötü ise geçmiş olsun............

Kim neyi kötülemiş. Kim, kime destek vermiş ???
Burada herhangi bir markayı ya da firmayı kötüleyen yok. Arka dingilin sağında veya solunda fazladan bir 45-50 Kg.lik yük olmasındansa eşit olarak dağılmasını tercih ettim.
Bu tercihimle kimi kötüleyen "çakma ustama" destek vermişim ki böyle bir yorum yapmışsınız ?
Kahve falı bakar gibi montaj falı bakmışsınız maşallah :smiley:)

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,918
Kayıtlı Üye Sayımız
166,699
Kaydolan Son Üyemiz
adnan86

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.