Garmin 310 Aldım. (366 YTL) İyi mi Ettim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ulashcan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,293

ulashcan

Yeni Üye
Arkadaşlar hızlıal.com dan indirimli Garmin 310 aldım. Fiyatı cazip geldi ama GPS'ler hakkında hiç bilgi sahibi değilim. Bu cihaz bu fiyata iyi midir? Harita yükleme güncelleme sorun olur mu? Henüz paketini açmadım, eğer tavsiye etmeyeceğiniz bir cihazsa iade şansım var.

Bilgili arkadaşlardan bu konuda yardım bekliyorum.

Merhaba Reha Bey,

Aracım yok ancak denetim işi yaptığımdan, sürekli olarak daha önce gitmediğim işletmeleri adres üzerine bulmaya çalışıyorum. Amacım adresi girip denetleyeceğim firmanın yakınlarına kadar ulaşabilmek.

Teknolojiye meraklıyımdır. Farklı haritaları, yeni çıkan güncellemeleri denemek isterim.

Bir arkadaşım PDA cihazıyla kullanıyordu, IGO yüklemişti çok memnundu.

Bu cihaz ile ilgili kafamdaki soru işareti şudur..

1 - Fiyat / Performans oranına göre iyi bir seçim midir? (366 YTL'ye satın aldım.) O paraya şu cihaz daha mantıklı olur diyeceğiniz farklı bir cihaz var mı?

2 - İstediğim haritaları, güncellemeleri internetten bulup yükleyebilir miyim?

Bu foruma yeni üye oldum, GPSler konusunda 0 bilgiye sahibim. Tüm forumu da baştan aşağı gözden geçiremedim. Büyük ihtimalle yeni harita yüklenmesi biryerde açıklanmıştır, ben kısa yoldan sorup - armut piş hesabı - cevap almak istedim.

Teşekkürler

Selamlar,
1) fiyat iyi, acikladiginiz ihtiyaca uygun bence.. ama daha basit bir gps'de isinizi gorebilir ama bu fiyata daha donanimlisini bulmaniz zor
2) Garmin haritalari lisanslidir ama internetten "crack" bulup yukleyebilirsiniz

iyi gunler, reha

Teşekkür ederim, cevabınız içimi rahatlattı.

Bugün Gemlik'e gidip geldim. Ekranı takip ederseniz sorun yok, ama sesli yönlendirme çok kötü, sese güvenip sağa sola dönseniz kaybolursunuz :smiley:

İstanbul içinde iyiydi ama, Yalova - Gemlik arasında sesli uyarı hep yanlış bilgi verdi.

Harita ile seslendirme arasında uyumsuzluk vardı.

Hafta onu vaktim oldukça forumu inceleyip daha çok bilgi sahibi olmaya çalışacağım.

Ben 2007 den beri nüvi 360 modelini kullanıyorum. Temel olarak 310 ile aynı cihaz, fazlası çok da elzem olmayan 1-2 özelliği ve Avrupa haritası olması.

Nüvi 360'dan memnunum. Cihazı İstanbul'da, Türkiye'nin değişik illerinde (şehir içi ve şehirler arası) ve Avrupa'da birkaç ülkede deneme fırsatım oldu. Gerek harita gerekse sesli yönlendirme olarak sorunsuz çalışıyor. Tek bir noktaya dikkat etmeniz gerekiyor. Cihazın sesli yönlendirme tarzını kavramak ve buna alışmak. Örneğin "1 kilometre sonra." veya "500 metre içersinde dönel kavşağa girin ve." şeklinde bir sesli uyarı aldığınızda bu belirtilen mesafe kadar sonra size yeni bir sesli uyarı ile ne tarafa döneceğinizi bildirecek demektir. Eğer bir dört yol ağzından düz devam ederek geçecekseniz cihaz size "xxx metre sonra dönel kavşağa dir ve 2. çıkıştan çık" sesli yönlendirmesini verecektir. Cihazın mantığına göre bu tip kavşaklar dönel kavşak olarak değerlendiriliyor ve sağdan itibaren çıkışlar sayılıyor yani sağa dönüş 1. çıkış, düz gitmek 2. çıkış, sola dönüş 3. çıkış ve geri dönmek 4. çıkış olarak seslendiriliyor.
Cihazın buna benzer özelliklerine alıştığınız zaman kullanımdan çok daha memnun kalacağınıza eminim. Neticede bu cihazlar yanınızda oturan ve tüm yolu bilen bir co-pilot gibi size "abi ileride marketin yanından sağa dön" gibi sesli yönlendirmeler yapamaz. Kullanıcının da cihaza biraz adapte olması gerekiyor.
Cihaza zaman içinde alışsanız bile bazı noktalarda cihaz yine de sizi yanlış yerlere götürecektir. Daha doğrusu istediğiniz cadde ve sokağı bulacak ama kapı numarasını yanlış bulabilecektir. Bu da cihaz ve haritadan çok hergün sokak isimlerini ve kapı numaralarını değiştirmek gibi özel bir merakı olan yerel yönetimlerin sebep olduğu bir hata oluyor.

Bence cihazının amacınıza son derece uygun ve fiyatı da çook iyi. Ben nüvi 360'ımı 1.125 YTL'ye almış idim.

Sesli yönlendirmeyi İngilizceye çevirdim, şimdi daha memnunum. Dediğiniz gibi cümleler çok garip geldi, sağdan sayma olayını anlayamamıştım bilgi verdiğiniz için teşekkürler. Zaman zaman seslendirmeyi Türkçe'ye çevirir, komutlara alışmaya çalışırım.

Aslında GPS'li bir cep telefonu almak istiyordum ama 800 -1000 YTL vermek istemedim. Tabii ki entegre GPs'li cep telefonu daha mantıklı olabilirdi, ancak bu ürünün fiyatını görünce dayanamadım aldım.

2008.7 haritası var üzerinde, Metrobüs nedeniyle yolların altı üstüne geldi, hele bir onlar da güncellensin elim deyince daha güncel bir harita yüklerim.

Ynt: Garmin 310 Aldım. (366 YTL) İyi mi Ettim?

bende garmin nüvi 250 yi kullaniyorum gayet memnunum. nkurtkaya arkadasa katiliyorum gercekten iyi anlatim yapmis kendisini tebrik ediyorum. Bence garmin alarak iyi bir secim yapmissin...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR