Garmin 60 csx Harita transfer

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uda4a Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,366

uda4a

Kamp II
Yer
Ankara
Herkese merhabalar,
Mapsource programından 60csx ime yüklü bulunan Türkiye haritasını nasıl yükleyebilirim.
Cihaza yanlış yükleme sonucu kullanılmaz duruma gelmesinden çekiniyorum.
Kısaca özetlerseniz sevinirim.
Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Garmin 60 csx Harita transfer

Arkadaşlar, mapsource programının Türkçe yardım menusu varmış, sorudan sonra farkettim.Fazla başlık için özür dilerim ama yinede dikkat etmem gereken bir şey varsa belirtirseniz sevinirim.Yardım menusunden kopyaladığım bazı başlıklarda aşağıda belirtildiği şekilde.

Garmin GPS cihazımdan nasıl harita aktarırım?

Harita aracının üzerine tıklayarak ve dahil etmek istediğiniz haritaları seçerek Harita Seti oluşturabilirsiniz. (Daha fazla bilgi için Harita Setleri Oluşturma ve Kullanma konusuna bakın.) Sonra, GPS cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın ve Aktarım menüsünden Cihaza Gönder'i seçin. (Daha fazla bilgi için MapSource Verilerini Aktarma ve Kaydetme konusuna bakın.)

…Harita nasıl hareket ettirilir?

El aracını veya ekranın alt sağ tarafındaki kaydırma çubuklarını kullanarak haritayı hareket ettirebilirsiniz. Haritanın o anda gösterilmeyen kısımlarını yakınlaştırabilir ve uzaklaştırabilirsiniz.

…Haritadaki detay miktarı nasıl değiştirilir?

Harita Detayı açılır menüsünden bir detay ayarı seçin . Ayar ne kadar yüksekse, haritada gösterilen detay da o kadar fazla olur. Detay ayarını Görünüm menüsünden Harita Detayı'nı seçerek de değiştirebilirsiniz.

…Haritadan haritaya nasıl geçilir?

Birden çok MapSource ürünü kurduysanız, Ürün listesinden bir harita seçin . Daha önce yapmadıysanız, haritayı açmanız gerekebilir. NOT: Yalnızca bir harita ürünü yüklediyseniz, Ürün listesi görünmez

Selamlar
tek bir uyarıda bulunacağım, yeni bir haritayı cihazınıza yuklediginizde, cihazınızda yüklü olan harita silinir. iyi günler dilerim, reha

Herkese merhaba;

etrafımda GPs cihazı sahibi yada bu konuda bilgi sahibi olan olmadığı için, yanlış yapmaktan korktuğum için şu ana kadar mapsource den GPS cihazıma harita yüklemedim.Artık korkunun ecele faydası yok deyip deneyeceğim son bulduğum kaynaktan anladığım kadarı ile " Removale disk E" (Bende "F") seçeneğine direk transfer yaparsam sanırım SD karta bilgileri kopyalamış oluyorum.BU konuda fikrinizi yazarsanız sevinirim.
Teşekkürler.

Transfer.jpg

Selamlar,
eger MapSource'den bilgi transferi yapacagınız da "60CSx" yerine "F" sücürüsü görünorsanız bu normal bir durum değildir. Acaba USB sürücüleri (Garmin GPSin) tam yüklenmemiş olabilir mi?

Bir ufak ayrıntı, normal de, GPS'e harita yükleme ve track'lin GPS'den PC ye transferi hep MapSource aracılığı ile yapılır ve crak harita kurmak gibi bir amacınız olmadığı sürece, GPS'e "USB diski gibi" olaşmanıza gerek yoktur.

iyi günler dilerim, reha

Reha bey merhaba;
"
Yukarıda ki mapsource kullanım klavuzunda Sd karta yüklemede ingilizcem iyi olmasada anladığım kadarı ile Sd card "removable disk E" (bende f) seçerek hariyaı transfer edebilirsiniz demek istiyor sanırım

Selamlar
haklısınız, yukarıdaki yazıda GPS'inizi SD Moduna sokmanız anlatılıyor ve haklı olarak F goruyorsunuz. Ama normalde SD moduna sokmadan yapılıyor bu islemler.

Simdik, GPS'e harita yukleminiz icin, once harita programını PC'nize kurmanız gerekiyor. Ondan sonra Unlock kodunu girmeniz ve ondan sonra GPS'e aktarmanız gerekiyor. Tabii bu yazdiklarim Lisanslı haritalar için gecerli ve "desteklenen" yöntem. Bu konuda Baytekin firması sanırım Türkiye temsilcisi.

Eger "kırılmış" harita yükleyecekseniz SD moduna geçmeniz gerekir ama detayını ben bilmiyorum maalesef.
kolay gelsin, reha

Teşekkürler Reha bey;

Artık fırsat bulduğum ilk zamanda transfer işlemini deneyeceğim.
sonucu buradan paylaşırım.

Herkese Merhaba,

Bugün mapsource programına navcıty 2010.01 hAritasını unlock yaparak açtım. Harita yonetısınden baktığımda harita kilitli değil i gorebiliyorum.
ayrıca mapsurce uzerınde de detaylı harıtayı gormekteyım.Gps veri aktar seçeneğinden Sd karta Garmın klasoru yaratarak ımg uzantılı dosyayı atıyorum.
Gps çalıştırdığımda "cant unlock map" uyarısı alıyorum. Sebebi ve çozumu konusunda bilginizi paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler.

Selamlar
aslında durum şöyle. Haritalar, GPS cihazının seri numarasına göre unlock olabiliyor. Dolayısı ile "tahminim" , unlock ettiğiniz kodunuz ile GPS'inizi ihtiyaç duyduğu birbirini tutmuyor gibi geldi bana.

Bu arada, bir "ara kontrol" amacı ile, istanbul'u "sokak seviyesinde" detaylı görebiliyorsanız, harita "PC nizde" unlock ama yukarıda da belirttigim gibi, GPS serinumarına uygun üretilmemiş demektir.

reha

Evet Reha bey bende oyle olduğunu düşünüyorum..
Belkide cihazın numarasını yanlış giriyor olabilirim.

Selamlar
cihazın Device ID'sini "get device ID" secene ile alınıyor , belki biliyorsunuzdur ama uyarmak istedim. Cihazın üstünde yazan seri numarası değil. kolay gelsin, reha

Reha bey ;
Teşekkür ederim ama bunu bilmiyordum.
Açıkçası nasıl yapacağımıda bilmiyorum ama google danışalım bakalım.

Selamlar
mesajımda da yazdığım gibi, MapSource programında "utilities" menu basligi altinda "get unit ID" secenegini, GPS'iniz takılı iken calistirirsanız, size Unit ID'sini verecektir. kolay gelsin, reha

Reha bey vermiş olduğunuz bütün bilgiler için teşekkürler.
Artık GPs kullanımı ile ilgili çalışmalara başlayabilirim,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,103
Kayıtlı Üye Sayımız
167,012
Kaydolan Son Üyemiz
cuma Altay

Çevrimiçi üyeler