Garmin Etrex Legend Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan krişnamurti Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,323

krişnamurti

Ana Kamp
Öncelikle herkese selamlar..
Forumunuza bir süredir üyeyim fakat bu zamana kadar hep izleyici konumunda kalmıştım..Tanışmak bu güne nasipmiş.
Zira ilk gps'imi dün gittigidiyordan kullanılmış olarak aldım.
2 gündür internette araştırma yapıyorum.Kafam iyice karıştı..
GPS'im GARMİN etrex legend(Mavi şeffaf kasalı)
Cihazı teslim aldığımda anladım ki cihaz rusyadan alınmış..Arka tarafında alındığı sitenin sticeri var.
Yani türkiye haritası yüklü değil.ve türkçe menülü değil.ve data kablosu da yok..garantiside..ürünü iade etmemde mümkün değil..

Ben bu cihaza data kablosu nerden bulabilirim?
Data kablosunu bi şekilde temin ettikten sonra cihaza türkiye yol haritası+deniz derinlik haritası
atıp kullanabilirmiyim?Nasıl yaparım?
Özellikle balık avına meraklı olduğum için garminin deniz haritalarını kısmen de olsa(izmir bölgesi)nasıl atabilirim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Etiketler
Ynt: Garmin Etrex Legend Hakkında

Selamlar
Eger cihaziniz https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=173 ise ,

1) Bu cihazın kablosunu Baytekin firmasından (Garmin'in turkiye temsilcisi) veya eBay'den ( ornegin http://cgi.ebay.com/Data-IF-Cable-for-Garmin-010-10206-00-eTrex-Summit-Geko_W0QQitemZ110398811808QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item19b4482ea0#ht_2235wt_859 ) alabilirsiniz
2) bu cihaza harita (yani turkiye haritası) yukleyebilirsiniz. Haritayı da Baytekin firmasından yada bayilerinden alabilirsiniz.

iyi gunler dilerim, reha

krişnamurti' Alıntı:
Öncelikle herkese selamlar..
Forumunuza bir süredir üyeyim fakat bu zamana kadar hep izleyici konumunda kalmıştım..Tanışmak bu güne nasipmiş.
Zira ilk gps'imi dün gittigidiyordan kullanılmış olarak aldım.
2 gündür internette araştırma yapıyorum.Kafam iyice karıştı..
GPS'im GARMİN etrex legend(Mavi şeffaf kasalı)
Cihazı teslim aldığımda anladım ki cihaz rusyadan alınmış..Arka tarafında alındığı sitenin sticeri var.
Yani türkiye haritası yüklü değil.ve türkçe menülü değil.ve data kablosu da yok..garantiside..ürünü iade etmemde mümkün değil..

Ben bu cihaza data kablosu nerden bulabilirim?
Data kablosunu bi şekilde temin ettikten sonra cihaza türkiye yol haritası+deniz derinlik haritası
atıp kullanabilirmiyim?Nasıl yaparım?
Özellikle balık avına meraklı olduğum için garminin deniz haritalarını kısmen de olsa(izmir bölgesi)nasıl atabilirim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Gps data kablosunun kolay yolu var boşuna para vermene gerek yok elininde harici bellek kablosu varsa bir tarafa harici harddiske girien tarafa ince olan kablodan bahsediyorum ondan varsa o işini görür onunla data aktarabilirsin.Diğer harita yükleme konundada sana pm den cevap verebilirim.yardımcı olabileceğimi sanıyorum

Selamlar
maalesef Garmin eTrex'in data kablosu kendisine has özel bir kablo ve hatta bu cihazda USB destegi yok , dolayısı ile standart USB kablosunu kullanamıyorsunuz.

reha' Alıntı:
Selamlar
maalesef Garmin eTrex'in data kablosu kendisine has özel bir kablo ve hatta bu cihazda USB destegi yok , dolayısı ile standart USB kablosunu kullanamıyorsunuz.

Reha bey ben garmin e trex vista c kullanıyorum ve standart usb kablosu kullanıyorum.Bu usb kablos iile haritalar yüklüyorum

Selamlar
sanırım 4-5 sene once, Garmin bir hatadan vazgecip, RS232 baglantisi olan cihazlardaki "kendine has konnektor" kullanmaktan vazgecip (allah razı olsun) , USB baglantı yetenegi olan cihazlar uretmeye basladi ve bunlarda da standart USB kablosu kullanımına gecti. Sizin cihazının USB baglanti yetenegi olan bir cihaz. Ancak, Garmin eTrex Legend cihazının USB yetenegi yoktur, RS232 baglantisi yapabiliyor, bu da yukarıda belirttigim gibi "ozel kablo" ile olabiliyor maalesef..

iyi gunler dilerim, reha

Merhaba arkadaşlar..
Bu marka ve model cihazı olup da data kablosu olmayan arkadaşlar için ben bir çözüm buldum..Sağolsun başka bir forumdan bir arkadaştan nasıl yapılabileceğini öğrendim ve sizlerle paylaşmak istedim..İhtiyacı olanlar uygulayabilirler..Zira orjinal data kablosu çok pahalı..Kabloyu yaptıktan sonra ücretsiz bir gps yazılımı olan
http://www.easygps.com/ sitesinden indirebileceğiniz yazılımla gps inizi pc ye bağlayıp dataları aktarabilirsiniz..Hatta garmin yazılımı yükleyip(Lisanslı..) harita falan atabilirsiniz..Çalışıyor denenmiştir..
Saygılarımla..

öncelikle bir asetat ve asetat kalem yardımı ile arka tarafta kapağın altındaki kızağın şablonunu çıkart.Daha sonra bu şablonu eski bir kredi kartına yapıştırıp çercevesini kestikten sonra ince bir matkap ucu ile kablo teması sağlayacak olan işaretli yerlere toplamda üç tane delik açacaksın.Son deliğin hemen yanında bulunan dikdörtgen biçimindeki parçasını da kesince iş bağlantılara kalıyor.Bunun için de elektronik malzeme satıcılarında bulunan şu anda adını hatırlayamadığım soketten üç tane üzerine bastırdığında esneyebilen parçaları söküp karta monte ediyoruz.Bu küçük parçaların bir ucunu delikten geçirdikten sonra diğer ucuna da kablo bağlantısını yapacağız.Gerek kablo gerekse metal parçaların sabitlenmesi için en pratik yol sıcak tutkal hotmelt ya da silikon kullanmak.
Pc ye bağlanacak olarak dişi RS 232 soketinin hangi ucuna karttan gelen hangi kablonun lehimleneceği konusunda aşağıdaki çizimden bakabilirsin.
Bütün bunları yaptıktan sonra şayet bir hatan yok ise cihaz pc ile haberleşmesini yapacaktır.Bu haberleşmeyi görüntülemek ve elinizdeki mevcut yer ile izlekleri iki cihaz arasında data transferini yapabilmek için aşağıdaki linktedeki programı indir ve pc ne kurman gerekir.

[attachment=5]

.jpg

.jpg

.jpg

232-4.jpg

ABCD0007.jpg

merhaba garmin etrex legend H model gps aldım.bu cihazda yol noktalarıyla rota belirliyorum.daha sonra belirlediğim rotayı açtığımda bana kuş uçuşu halinde düz çizgi olarak veriyo hedefimi.oysa ben birçok dönüş gerçekleştiriyorum.bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR