Garmin Map Source İçin Yardım !

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Asklepios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,729

Asklepios

Yeni Üye
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
0
Yer
Fethiye / Muğla
Arkadaşlar Garmin 60csx handle gps aldım ve içinde navturk harita ile geldi. Daha sonra cihazın map source cd sini bilgisayarıma kurdum ve programda sadece bir çok az detaylı Türkiye haritası çıktı. Daha sonra gps i kablosu ile usb den bilgisayarıma bağladım ve üzerine işaretlediğim noktaları ve haritayı bilgisayara aktarmak istedim.
İşaretli noktaları bilgisayarıma atabilmeme rağmen navturk haritasını bilgisayara atamadım.
Dolayısı ile bilgisayardan rota ya da nokta seçip gps e atamıyorum . Bu konuyu halleden arkadaşlar nasıl olabileceği konusunda yardımcı olursa sevinirim. Saygılar. ???
 

Etiketler
Ynt: Garmin Map Source İçin Yardım !

Asklepios' Alıntı:
İşaretli noktaları bilgisayarıma atabilmeme rağmen navturk haritasını bilgisayara atamadım.
Dolayısı ile bilgisayardan rota ya da nokta seçip gps e atamıyorum . Bu konuyu halleden arkadaşlar nasıl olabileceği konusunda yardımcı olursa sevinirim. Saygılar. ???

bildigim kadariyla gps'e harita yuklemek ile mapsource'e yuklemek ayni sey degil. GPS'in icinde harita gelebilir ama mapsource icin ayrica satinalmak gerekiyor olabilşir. bende 76csx var. kutudan bir cd cikti ve hatta gps'ten harita cikmadi! once mapsorce'u kurup sonra uzerine overlay olarak navcity yukluyorsunuz, gps'iniz icin aktivasyon yapiyorsunuz ondan sonra mapsource'dan gps'e yukeyebiliyorsunuz bu haritalari. boyle bir konsept olunca gps'ten mapsource'a upload edememek de mantikli geliyor artik - kotu ama mantikli...

baytekin'den Cem Bey ile gorusmenizi onerebilirim. ana distributoru.
212 251 20 23

goley gele
 

Ynt: Garmin Map Source İçin Yardım !

map source programından vıew googleearth yapınca yaptığım yolu göremiyorum.sadece waypointler gözüküyor.bilgisi olan var mı acaba.birde garmin cihazı açıp uydu bağlantısı gerçekleşince başladığım yere waypoint adı yazıyor ve geziye devam ediyorum.track özelliği nasıl kullanılıyor.şimdidenteşekkürler.cihazım garmin etrex venture cx
 

Ynt: Garmin Map Source İçin Yardım !

Selamlar,
sanirim ya Mapsource de yada Google Earth de bir problem oluyor (ki, bende de mevcut maalesef) , ben sorunu soyle cozdum..

1. Mapsource'de trackinizi `save as` yapip gpx formatinda saklayin
2. bu dosyayi Google Earth programinda acarsaniz

track'leriniz gorunur hale gelecektir.. iyi gunler dilerim, reha
 

Ynt: Garmin Map Source İçin Yardım !

reha bey,
gpx uzantılı olarak kaydettiğim trackleri, GE ile açınca sorunsuz bir şekilde hem waypointleri hem de trackleri verdi. teşekkürler.
 



Ynt: Garmin Map Source İçin Yardım !

Sayın Reha Bey,
Bende Garmin ique 3600 var.Bu cihazla kaydettiğim track ları mapsource
programına atamıyorum.Nedeni bildiğimi sanıyorum.Elimdeki Mapsource 'da
Türkiye bölümü yok ondan kaynaklandığını sanıyorum.Türkiye bölümünü nereden
bulabilir ve nasıl yükleyebilirim?
İyi günler
 

Ynt: Garmin Map Source İçin Yardım !

cahit bey
mailinize cevap yazdim... Ama tekrar gerekirse diye....

Track'leri indirme icin turkiye haritasi gerekmez, haritasi olmasa bile mapsource yeterli olmali...
turkiye haritasi da Baytekin firmasi tarafindan satiliyor..
Selamlar, reha
 

Ynt: Garmin Map Source İçin Yardım !

arkadaslar cok özürdileyerek birsey sormak istiyorum
bır arkadasım laptopa MapSource diye mavi ikonu olan bir program yükledi üzerinde türkiye haritası var
ben bu programı evımdekı pcye aktarmak ıstıyorum kurulu dosyayı komple kopyala yapıstır yaptım MapSource adlı ikona tıkladıgımda MapSource kurulu bır harıta ürünü bulamadı
lutfen bir veya bırkac MapSource harita ürünükurun ve MapSource uygulamasını yenıden baslatın dıye bır uyarı gelıyor
bana bu konuda yardımcı olursanız sevınırım
maılım efe__06@hotmail.com
 

Ynt: Garmin Map Source İçin Yardım !

Selamlar,
bu hatayi almanizin nedeni, MapSource programini kurdugunuzda ve daha sonra harita yuklediginizde Windows Registry'e kayitlar yapiyor. Yani, sadece kopyalamaniz yeterli olmuyor. Normal'de yeniden (urun cd'leri ile) kurulum yapmaniz gerekiyor.. Eger sansiniz var ise ve windows'da degisiklik yapmakta kendinizi "rahat" hissediyorsaniz, eski makinada Registry'de Garmin ilintili butun kayitlari tek tek bulup, bu kayitlari yeni makinanizda yarattiginizda calisir.. Eger sansiniz yoksa calismaz, eger cok sanssiz iseniz de makinaniz calismaz hale gelebilir, zira Registry Windows'un "kasasi" gibidir...

Sonuc:
1) Orjinalden Tekrar kurulumu yapmaya calisin...
2) Windowsdan "iyi" anlamiyorsaniz sakin Registry ile oynamayin
3) Sansinizi denemek istiyorsaniz eski makinanin Registry kayitlarini yeni makinada yaratin..

iyi gunler dilerim, reha
 

Ynt: Garmin Map Source İçin Yardım !

garmin mapsource programını ınternetten buldum ve yukledım sımdı aynı hatayı tekjrar alıyotrum haıta urunu bulunamadı felan dıye bu programa harıtayı nasıl yuklemem gerekıyorr bır ıkı tanede harıta buldum sıteden turkıye harıtası ama image dosyası seklınde bunları nasıl yukleyecegım?
 



Ynt: Garmin Map Source İçin Yardım !

Selamlar,
Mapsource'ye harita yuklemenin normal yolu, harita ile gelen uygulamayi calistirarak "unlock" etmeniz, bunun icin de 25 karakterlik bir kod olmasi gerekiyor.. Bu benim kullandigim yontem.. Ancak, disardan buldugunuz haritalar ile birlikte "registry" i guncelleyen bir dosyacik daha bulunuyor ve dosyalari tam olarak hangi dizine kopyalamaniz gerektigi bilgisi bulunuyor.. Dolayisi ile dosyalari indirdiginiz yerde bu bilgi bulunmali diye dusunuyorum.. iyi gunler dilerim, reha
 

Ynt: Garmin Map Source İçin Yardım !

reha kardes ılk omnce ılgınden dolayı teşekkr ederım
programı kullanabılmek ıcın 25 karakterlı sıfreyı bulmam yeterlımı? eger yeterlı ıse öle bısey buldum
kardes şimdı u programı kurup calıstıra bılmem ıcın gereken program yada dosyaslar nelerdır
 

Ynt: Garmin Map Source İçin Yardım !

Selamlar,
hic onemli degil, burada bilgimizi (tabii tecrubemiz oldugu kadar) paylasmak icin yazisiyoruz.. oncelikle, Mapsource programini kullanmak icin birsey ihtiyaciniz yok, hemen calisir.. eger Mapsource programini "install" ettiyseniz.. Ve harita hatasi da vermemesi gerekir, zira orjinal Mapsource programi haritasiz olarak gelir.

Ancak, "Harita" kurmak icin bu kodlar lazim ve verilen bu 25karakterlik kodlar haritaya ozeldir.. Yani, her harita icin bu kod farklidir,.. Haa, bir de bu haritalar farkli yontemlerle (kodsuz vs.) kurulabiliryor ama maalesef benim hic tecrubem olmadi.. Bu nedenle, eger haritayi ile birlikte bu kod gelmedi ise, haritayi indirdiginiz yerdeki yonergeleri tam olarak uygulamaniz gerekir. iyi gunler, reha
 

Ynt: Garmin Map Source İçin Yardım !

merhabalar
Mapsource de koordinatlarnı girerek işaretlediğim noktayı GoogleEarth de görüntüleyemiyorum.Yukarda yazdıklarınızı yaptım ama olmuyor.
acaba ne yapmam lazım?
 

Ynt: Garmin Map Source İçin Yardım !

Selamlar,
waypoint'i yarattiktan sonra "save as" yaptiginiz da GE'e açmak istediginizde ne ile karsilasiyorsunuz? biraz bilgi verebilir misiniz? reha
 



Ynt: Garmin Map Source İçin Yardım !

mesajı yazdıktan sonra yukardaki tlfnu aradım.
Mapsource yi güncellememi söylediler.Garmin'in sitesinden gülcelledim sorun çözüldü.
Teşekkür ederim.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,508
Mesajlar
1,519,021
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst