Garmin Version Yükseltme Hatası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atahan77 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,731
Ynt: Garmin Version Yükseltme Hatası

Sn. Eyuboğlu, garmin Turkce kullanıcı arayüzünü sağlayan firmware yükledim. ROM testinde hata verse de sorunsuz çalışıyor. Çok teşekkür ediyorum. Turkce firmware ile garminin sitesindeki orijinal firmwarei binary olarak karşılaştırdım. 12 byte'lık farklılık görünüyor. Aslında orijinal firmware içinde English, Français, Deutsch, Italiano, Svenska, Norsk, Portuges, Nederlands, Suomı, Polski ve Turkce altyapısı var ama bunlardan sadece dördü aktive edilmiş. Turkce firmwarede sanıyorum checksum hatası olduğu için ROM hatası alıyorum.

Bu firmweari yüklediğimde türkçe haritalardaki (TKTL) türkçe font probleminin çözüleceğini umuyordum. Ş,İ,Ö vb. harfleri içeren harita elemanlarını bu firmwerai yükledikten sonra doğru göremedim. Bu özellik aslında türkce firmware ile geldi de ben mi beceremedim bilemiyorum. Sorum şu turkce firmware ekrandaki/menudeki turkce etiketleri desteklemenin ötesinde türkce haritaları destekliyor mu? Ya da bundan önceki 3.70'de bu sorun çözülmüş müydü?

Garmin Türkiye mümessili türkçeyi destekleyen GPS60CSX satıyor. Acaba Türkiye'de satılan GPS60csx'ler sadece kullanıcı arayüzünde turkce desteğini mi veriyor? Türkçe haritalarda font problemi var ve sadece Ingilizce IKTL haritaları mı kullanılabiliyor?

Etiketler

Sn.battuhan ,

Garmin 60Csx için tüm PIO ları doğru bulmak ve görmek için Navcity 2009.02 IKLTL (İngilizce) olan versionu yüklemeniz gereklidir. Cihazın Türkçe codepage ile Navcity 2009.02 TKLTL (Türkçe) ile uyumsuzluk var , Ayriyeten keyboard leyoutuda türkçe karakterler içermiyor . Bunun yeni 3.90 firmware ile alakası yok

kolaygelsin ..

« Yanıtla #8 : 24 Nisan 2009, 00:34:38 » Alıntı

--------------------------------------------------------------------------------

Önerim 2gb ın üzerinde image dosyası kullanmayacaksanız 3.70 de kalmanız olacaktır . Garmin 60csx için isterseniz türkçe destekli (.3.90 version ) firmware dosyasını özel mail inize atabilirim.
bende garmin 60 csx modeli var eger varsa türrkçe destekli (.3.90 version ) firmware dosyasını gönderirsen sevinirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmetfv263

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR