Garmin'deki bu dosyalar ne işe yarıyor?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Karadeniz Otoyolu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,146
Yer
Rize
Web
www.xudisa.com
Arkadaşlar Garmin Nüvi 205 cihazımı USB kablosuyla bilgisayarıma bağlıyorum.
Mavi renkli üçgen desenindeki Garmin'i tıklayıp Garmin klasörünü açıyorum.

Cihazımda bir genel dünya haritası, birde Navcity haritası var.
SD Kart kullanmıyorum.
Topografik Türkiye ve Deniz haritalarıda yükleyeceğim ama alttaki şu dosyaların ne anlama geldiklerini bilemiyorum;

1-) gmaptz.img
2-) GUPDATE.GCD
3-) gmapbmap.img
4-) gmapsupp.img

Bu dosyalar ne işe yarar?

Etiketler

Ynt: Garmin'deki bu dosyalar ne işe yarıyor?

1-) gmaptz.img - Time Zone (Saat dilimi) haritası
2-) GUPDATE.GCD - garmin programını update etmeye izin veren dosya
3-) gmapbmap.img - Baz harita, tüm dünyanın ayrıntısız sadece sınır, büyük kentler ve ana yolları gösteren birleştirici harita, diğer haritalar bu haritanın üstüne oturur
4-) gmapsupp.img - Suplemental (ek) harita. Bu harita ismi Garmin cihazlarında kart üzerinde okunabilen tek haritadır. PDA ve cep telefonlarında ise gmapsup1.img, gmapsup2.img isminde diğer haritalar da desteklenir. Çoğu Garmin Nüvi cihazında ayrıca flaş bellekte, yani cihazın orjinal iç belleğinde, gmapprom.img bulunur, buna ek olarak gmapprom1.img, gmapsupp.img ve gmapoem.img isimleriyle 4 harita daha eklenebilir. Garmin Oregon ya da iç hafızası yeterli büyüklükte olan Colarado cihazlarında ise iç hafızada 2 ayrıntı haritası olabilir ve harita isimleri gmapprom.img ve gmapsupp.img isminde olabilir (gmapbmap.img ve gmaptz.img haricinde). Tüm garmin cihazlarında, yukarda yazdığım gibi, SD kartında sadece tek bir harita okunabilir ve bunun gmapsupp.img isminde olması gereklidir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri