Geceden Gündüze, Yoğun Karda, Dağda, Aralıksız 17 Saat Off-Road (Elmadağ)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alfonse Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 82
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,816

Alfonse

Zirve
Selamlar,

Kaç zamandır Gece Off-Road' ı yapmak için kuduruyordum ;D
22 Ocak Cuma' yı, 23 Ocak Cumartesi' ye bağlayan gece saat 23:00 gibi Wastiee Kerem' le paylaştım fikrimi.
"Kalk gidelim, otur otur nereye kadar ;)" dedim.
Çoktan hazırdı Kerem, düşünmeden "Evet" dedi ;)...

Aklıma gelen tüm arkadaşları aradım veya sms attım. Çoğuyla görüştüm, meraklanmışlardı, fakat sadece Serdar ok verdi... ;)

Sonuçta,
Gece 01:30 gibi Emek 8. caddede;
Ben, Wastiee Kerem ve Serdar Darcan; gece macerası için 3 araçla biraraya geldik...
Yaklaşık 1.5 ay kadar önce, "Gezenbilir Ankara; Elmadağ Off-Road Etkinliği (13 Aralık 2009)" adıyla burada paylaşılmış olan etkinlikte katedilmiş olan parkura gitmeye karar verdik.
Ankara' da sağlam bi yağmur vardı.
Elmadağ' dada sıkı kar yağışı olduğunu öğrendik ve yola çıktık.

Biraraya geldiğimizdeki sohbet muhabbetten :smiley: sonra gece 02:30 gibi Elmadağ' daydık.
Yakıt v.s. ihtiyaçlar için bize çay ikram edilen son benzinlikteki molamızdan sonra gece 03:00 gibi 1.5-2 ay önceki etkinlikte mangal yaptığımız dere yatağına ulaştık.

1-1.5 saat dolaşıp eve dönmeyi planladığımız gece gezimizde, "hadi biraz daha gidelim, biraz daha, biraz daha" derken, tipi başladı ve hava şartları geri dönebileceğimiz yolları geçilmez kıldı.
Geri dönemediğimiz parkurda çok zorda olsa ilerlemekten üçümüzde büyük keyif alıyorduk.
Saat 4-4.5 gibi dağdaki en yüksek noktada tipi çok çok yoğunlaştı.
Yaklaşık 1 km' lik yolu (-ki yolu bulamıyorduk zaten ;D-) 1 saatte felan geçiyorduk. 10 dakikada bir birimiz batıyordu. Bi şekilde kurtarıp, yeniden ilerlemeye çalışıyorduk...
"Binmiştik bi alametlere, gidiyorduk - ama nereye? :p"

Sabah oldu,
Tipiden göz gözü görmüyordu ve aslında mevcut olan dağ yolları kar tarlalarına dönüşmüştü. Bazen karın derinliği, havanın soğukluğu ve tipinin yoğunluğu yüzünden çok zorlanarakta olsa yürüyerek keşif yapıyorduk, bazende 4x4' lerimiz ile bodoslama kafadan dalıyorduk kara.... Olmadı, gerilip gerilip bidaha vuruyoduk aracın önüne biriktirdiği kara, yol yapmaya, açmaya çalışıyorduk...

Kerem' in elindeki, konumumuzu ve altımızda olması gereken ??? yolu gösteren cihazlardan inanılmaz faydalandık.
Yolu Kerem tarif etti...
Ben yolu açtım...
Sevgili Serdar' da yanlış girdiğimiz her yerde bizi vinciyle kurtardı...
Hangi araç, kaç kere vinçlendi, hatırlamıyorum... ;D

Gece ve gündüz inanılmaz soğuktu. Yanımızdaki yedek kıyafetler ve yedek botlar dahil hepsi tamamiyle ıslandı. 1-2 saatte bir, yarım saatliğine bir araca toplanıp, üstümüzdeki ıslakları çıkarıp ısınıyor, sonra araçtan çıkıp kurtarmaya, harekete devam ediyorduk...

Gece 01:30' da buluşup, 03:00' te başladığımız etabı, aralıksız, yaklaşlık 17 saat doğayla boğuşarak, Cumartesi akşamı 18:30' da tamamladık.

Özellikle Serdar' a, kaldığımızda bıkmadan usanmadan defalarca vinçlediği için teşekkür ederim.

Beni kayıp çakıldığım bi yerden çıkarmak 1-1.5 saat, Kerem' i son yokuştan çıkarmak 2.5 saatimizi aldı. Bunlar tek örnekler değil!

Sadece 3 araçla, 3 kişi olduğumuz ve doğayla, soğukla çok çok mücadele etmek zorunda kaldığımız için elimizde fazla görsel yok.
Serdar iş seyahatleri/yoğunluğu nedeniyle görsellerini bana verdi. Ben de telefonum ve geri olan ;D fotoğraf makinemdeki görselleri bunlarla birleştirdim.
Kerem görevli olarak Ankara dışında bildiğim kadarıyla.
Oradan veya Dönünce elindeki bi kaç görselide paylaşıcak...

Bu paylaşımda gene geciktim (Ben zaten hep gecikirim ;D ;)) Ancak hazırlayabildim konuyu, bende biraz yoğundum son günlerde. Lütfen Kusura Bakmayın...

Keyifle konuyu izlemeniz,
Yediğimiz haltı yememeniz tavsiyesiyle ;D (Şimdi biri gidelim dese, hemen çıkarım ;D ;))

Her bişi için çok çok teşekkürler Serdar ve Kerem.
Sizlerede sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.

Saygılarımla...
Sevgiyle...
Sağlıcakla...

Buyrun efenim... ;)
Genelde Serdar' ın objektifinden.....

Etiketler
Ynt: GeCeden GüNdüZe - YoĞuN KaRDa - DaĞDa - ARaLıkSıZ 17 sAAt Off-RoAd -Elmadağ-

th_123-01-09-ElmadaGece1.jpg

Ynt: GeCeden GüNdüZe - YoĞuN KaRDa - DaĞDa - ARaLıkSıZ 17 sAAt Off-RoAd -Elmadağ-

Alp güzel bir macera olmuş,
17 saat ,soğukta debelenmek ciddi bir olay,
Her ne kadar 3 araçta olsa,
bu tip parkurlara çıkmadan önce ,doğa şartlarına göre hayatı idame ,ekipmanlarını kesinlikle yanınızda bulundurmanız şart.
En kötüyü düşünüp,kaçış planlarını yapmalısınız.

Görsellerin devamını merakla bekliyoruz.

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Alp güzel bir macera olmuş,
17 saat ,soğukta debelenmek ciddi bir olay,
Her ne kadar 3 araçta olsa,
bu tip parkurlara çıkmadan önce ,doğa şartlarına göre hayatı idame ,ekipmanlarını kesinlikle yanınızda bulundurmanız şart.
En kötüyü düşünüp,kaçış planlarını yapmalısınız.

Görsellerin devamını merakla bekliyoruz.

Yav Kerim,
Vallahi çok çok haklısın....

Sadece, Toplam;
4t 6mt strep + 3t 5mt Strep + 20mt extra çelik halat + Vitara' da Vinç + MT' ler ve OK144 + Bi kaç tane U kilit + 1 Hi-Jack + Ufak Biber gazı + Çakılar + Alet Çantası + 3 Pmr
Yanımıza kürek alalım dedik, o saate bulamadık...

Yakacak hiç bişi yok...
Yiyecek hiç bişi yok... (Ben akşam yemeğide yememiştim ???)
Sadece su, buluştuğumuzda hepberaber içilip biten toplam 4 bira, yarısı gece 3 kişi tarafından götürülen 70cc vodka-vişne.
Vodkanın kalanını sabah vişne suyuyla birlikte kahvaltı niyetine yuttuk Niva' nın ateş gibi kalorüferinde ısınırken ;D ;D

Evet, çok hazırlıksızdık ve hepimiz en azından eksikleri düşünecek kadar tecrübeliyiz.
Ama, konunun başında yazdığım gibi, 1-1.5 saat orda burada dolaşıp eve geri dönecektik. Biraz daha, biraz daha diye gidince doğa bize kapıyı arkadan kapadı, kilitledi anahtarıda denize attı... ;D ;)

Şanslıydık...... Haklısın.....
Başımıza gelebilecekleri herkes düşünüp ders alsın bence.....

Ama, spanton gelişen maceranın tadıda bi başka oluyor canimmmmmm ;D ;) ;D ;) ;D

Hayatımızın macerasını yaşadık hepimiz.....

Valla ukalalık etmiş gibi olmayım, büyükte konuşmak istemem ama.... ;)
";D Bu etabı jandarma karakolunda veya bi köy muhtarının yanında çay içmeden tamamladık ya, ben oldum, tamamım artık ;D"

;D ;D ;D

Bi kaç görsel daha kaldı bende... Kerem' de de var accık bişiler, yükler......

Selamlar....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,774
Kaydolan Son Üyemiz
uralkanalizasyon

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR