GEDOSK Kızlarsivrisi Faaliyeti (Nisan 2007)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Toprak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,854

Toprak

Kamp I
Yer
İstanbul
Web
www.erkut.net
KIZLARSİVRİSİ FAALİYETİ
24/4/2007

--------------------------------------------------------------------------------

Geçtiğimiz haftasonu GEDOSK üyelerinin de içinde olduğu 14 kişilik bir dağcı ekibi sert iklim şartlarında Kızlarsivrisi(3070 m) Dağı’nın zirvesine başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi.Bu faaliyetin tüm katılımcılarını tebrik ediyoruz.

--------------------------------------------------------------------------------

100_0814-1.jpg

Zirve Dağcılık ve Gebze Doğa Sporları Kulüplerinden toplam 14 arkadaşımızla Kızlarsivrisi bireysel faaliyetini gerçekleştirmek için 20 Nisan Cuma akşamı saat 22,00 da Bostancı’dan hareket ettik. Araç sahibi katılımcımız Cemal ve 2. şoförümüz Haşim abinin değişmeli kullandıkları aracımız sabah saat 08,30 da Elmalı’ya vardı. Elmalı’da arkadaşlar kahvaltı ve alışveriş için ilçeye dağılırken ben de izin işlerini halletmek üzere İlçe Jandarma Karakoluna yöneldim. Hüseyin Başçavuş’a çıkış ekibimizin isim ve telefon numaralarını verdim ve bir süre sohbet ettim. Hüseyin başçavuş “Bir aksilik olursa arayın geliriz. Biraz geç geliriz ama mutlaka geliriz.” garantisini verdikten sonra çaylarını içerek kahvaltı yapmak üzere arkadaşlarımın yanına döndüm. Sultan sofrasına geldiğimde omletler, kahvaltı tabakları masayı donatmış ve keyifli sohbet çoktan başlamıştı. Alış verişimizin ardından Avlan gölüne doğru aracımızla devam ettik. Göl kıyısında fotoğraf molası verip daha sonra Sedir Ormanı Araştırma Alanı tabelasını takip ederek parkın girişine ulaştık. Giriş kapısından devam edip Çamkuyusu Yaylasına geldik. Yaylada daha önceden aldığımız izinle fazla oyalanmadan kampımızı kurmak üzere sedir ormanının içerisine yöneldik. Kısa sürede çadırları kurup 3 arkadaşımızı kampta bırakarak ertesi günkü rotamızı belirlemek üzere petrol platformuna doğru yürüyüşe çıktık.

Platforma geldiğimizde Kızlarsivrisi tüm ihtişamıyla bizi karşıladı. Pırıl pırıl havada fotoğraf çekip kampımıza geri döndük. Akşam yemeğinin ardından saat 18,00 da tam kadro olarak faaliyet toplantımızı yapıp tırmanış süresince nelere dikkat etmemiz gerektiği üzerinde durduk. Oğuz’un çığ uyarılarını temel risk baz alarak olası acil durumda kullanmak üzere faaliyet süresince yanımızda bulunduracağımı z telsiz, GPS, uyku tulumu, mat, ip, teknik malzeme, ilk yardım malzemesi, artçı malzeme ve görev paylaşımlarını yaptık ve dinlenmek üzere çadırlarımıza çekildik. Sabah saat 03,00 da kalkıp kahvaltı ederek 03,30 da araçla petrol platformuna ulaştık.

100_0799-1.jpg

Bu sırada hava tamamen kapatmış dünün masmavi gökyüzünden eser yoktu. Bir kaç damla çiseleyen yağmur gün boyunca yaşayacaklarımı zın ilk sinyallerini vermeye başlamıştı. Platformda son hazırlıklarımızı yapıp tam kadro olarak ben önde, Konuralp artçı, ortada tesadüfî dizilimle “Tek ardıca” doğru yürüyüşümüze başladık. Hafif eğimle yorulmadan, ara sıra ardıcı kaçırmamak için pozisyonumuzu kontrol ederek kar sınırına ulaştık. Bu sınırın devamı bizi ardıca ulaştıracaktı. Gün aydınlanmak üzereyken ardıca ulaştık ve mola verdik. Daha sonra ağacın üzerinden sırta doğru giden kar kısmı erimiş emniyetli çarşağı bir süre takip ettik. Kar başladığında krampon ve kazmalarımızı kullanarak sırta ulaştık. Hava hala kapalı ve görüş açımız boyunca görünen tüm yerler bulutluydu. Meteorolojinin “güneşli hava” bilgisi yine tutmamıştı. Boyun kısmına ulaştığımızda rota kendini göstermişti. Ancak dağın zirvesindeki sis aşağıya doğru iniyordu. Biz de o noktaya gelinceye kadar enerji kaybetmiştik. Bu şekilde enerjimizi toparlamadan sisli ve karlı dik parkura girme riskini almadık ve mola vererek atıştırmalıklarımı zı yiyip bolca sıvı aldık. Yaklaşık 25 dakikalık bu molamızın ardından görece daha az kar olan kulvarı kullanmak üzere biraz güneye yöneldik ve o ana kadar faaliyetin hiçbir anında bozmadığımız “kopmadan tek sıra” düzeniyle dik parkura girdik.

100_0790-1.jpg

Her 25 adımda bir 15 saniye durarak kopmadan yükselmeye devam ettik. Bu sırada sisin yanında tipi de başlamıştı. Meteorolojiye tüm iyi dileklerimizi! iletmeye devam edip dağın üst kesimine ulaştık. Bir süre sisin ardında dağın aşağıdan görünen yüzünün arkasında kalan zirveye bakındık ve saat 11,15 de tüm katılımcılarla tam kadro zirveye vardık.

Fotoğraf çekerken sis bir ara dağıldı ve en yüksekte olduğumuzdan emin olduk. Yağan kar muhtemelen dizili taşları tamamen kapatmış ve tümsek oluşturmuştu. Zirvede kalış süremizi 15 dakika tutup sis ve kar yağışı altında geldiğimiz yoldan inişimize başladık. Faaliyet sonrasında Olimpos’a yüzmeye gitmeyi planlarken tipi altında dağdan inmeye çalışmak üstelik Antalya’da tüm bunları yaşamak ilginçti. Dik parkurdan boyuna inerken tabaka çökertmemek için çok dikkatliydik. Antalya’da çığ yiyip tarihe geçmemek için çıktığımız izlerden tek sıra halinde inişe devam ettik. Riskli 2 noktada yardımlaşarak birbirimizin kontrolüyle geçtik. Boyuna indiğimizde çığ olasılığı olmayan bir noktada mola verdik. İzlerimizden yolumuza devam edip kar sınırını geçtik ve kramponlarımızı çıkardık. Bu sırada yağmur ve kısa süreli rüzgâr başladı. Ardıçtan aşağı dik inerek yola ulaştık ve serbest bir yürüyüşle saat 15,00 da aracımıza varıp tırmanış faaliyetimizi bitirdik.

Kampımıza döndüğümüzde saat 15,30 olmuştu. Biraz dinlenip, kampı toplayıp saat 17,30 da hareketle Elmalı’ya geçtik ve Sultan Sofrasında bir gün önce kaldığımız yerden yemek yemeğe devam ettik. Elmalı’da Jandarmayı arayıp sorunsuz faaliyeti noktaladığımız bilgisini verdim. Hüseyin Başçavuş bizi ziyaret etmek için gece kampa geldiğini ancak uyuduğumuz için bizi rahatsız etmek istemeyip geri döndüğünü söyledi. Kendisine teşekkür edip yediğimiz yemeğin ardından geri dönüş yoluna başladık ve sabah 08,30 da Bostancı’ya ulaştık.

Faaliyet boyunca titizlikle hareket edip takım bilinciyle etkinliği tamamlayan tüm Zirve Dağcılık ve Gedosk üyelerine teşekkür eder, kış eğitim kamplarına katılıp kazma – krampon eğitimi aldıktan sonra ilk kez 3000m üzerinde dağa çıkan arkadaşlarımı ayrıca kutlarım.

Ekip :

1- Özgür KONYA (Rehber – Ekip Lideri-İlkyardım- Telsiz)

2- Konuralp Tolan (Artçı - Telsiz)

3- Enis Kayserilioğlu (GPS-İlkyardım - teknik malzeme)

4- Ali Cangül (Teknik malzeme)

5- Cemal Üstün (Ulaşım - Telsiz)

6- Servet Karahan

7- Engin Karahan

8- Zeynep Başıbüyük

9- Murat Çalışkan

10- Tolga Kalavak

11- Mutlu Ataç (Uyku Tulumu)

12- Hıdır Karadağ

13- Ayla Ergül

14- Fedai Kurtul

Kullanılan Malzemeler : Kask, krampon, kazma, baton

Emniyet ve Acil durum Malzemeleri : Telsiz, 2 adet ilkyardım çantası, 1 adet mat, 1 adet uyku tulumu, ip, teknik tırmanış malzemeleri, GPS.

Ynt: GEDOSK Kızlarsivrisi Faaliyeti (Nisan 2007)

tebrikler, güzel, hava şartları nedeniyle bir o kadar stresli faaliyet olmuş :smiley:

Ynt: GEDOSK Kızlarsivrisi Faaliyeti (Nisan 2007)

Bütün GEDOSK Üyeşlerini Teprik Ederim.Ayrıca Faaliyet Raporunu Bizimle Paylaştığınız İçinde TeşekkürEderim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR