Gedosk, Yongalıdere Faaliyeti (Şubat 2007)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Toprak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,637

Toprak

Kamp I
Mesajlar
121
Tepkime Puanı
0
Yer
İstanbul
Web
www.erkut.net
Selamlar,

Parkurumuza adını veren ve Yongalıdere olarak isimlendirdiğimiz bu küçük dere , Gebze Denizli Köyü’nün kuzey batısında yöre halkının ‘’Lodos alçağı’’ diye isimlendirdiği bir nokta ile yine yöresel olarak ‘’Şeş Tepe ‘’ denilen bölge arasında yer almakta.Parkur çok sarp olmayan meşe ormanı patikaları ile etrafımızı gözlemleyebileceğimiz geniş çayırlardan oluşmaktadır.

photo_6.jpg



GEDOSK olarak, 2007 Kış Programımız doğrultusunda üçüncü doğa yürüyüşümüzü 25 Şubat Pazar günü Gebze’nin Denizli Köyü civarında gerçekleştirdik.Hava; bir doğa yürüyüşü yapmak için son derece uygundu.Ancak,yürüyüş gününden önceki hafta havanın soğuk ve yağışlı olması katılımcı sayısını önemli ölçüde azaltmıştı.Bu yürüyüşümüzde araç ile yapacağımız yolculuk yalnızca yarım saat süreceğinden Derneğimizin yaptığı faaliyetlerin geneli için geç sayılacak bir saatte:08.00’de yola çıktık.Denizli Köyünde verdiğimiz alışveriş ve kahvaltı molasının ardından yürüyüşe başlayacağımız noktaya 09.30’da ulaştık.Parkurumuz çok zorluk içermeyen tatlı iniş ve çıkışlardan meydana geldiğinden özellikle yeni katılımcılar için idealdi.


photo_4.jpg



Rotamız Denizli ve Cumaköy arasındaki sınırı oluşturan Yongalıdere’den başlayıp yerel halk tarafından Sığırlık Yelkentepe ve Hanyeri olarak isimlendirilen mevkilerden geçip Denizli Göleti’ne kadar uzanan geniş bir güzergahı içeriyordu.Üç saatlik bir yürüyüşün ardından Kızılcık Çayırı civarında öğle yemeği molası verdik.Av sezonunun son günü olması nedeniyle çevrede çok sayıda avcı olacağını önceden tahmin etmiştik.Bu yüzden içlerinde tanıdığımız kimselerle sürekli irtibat halindeydik ve sürekli olarak onlardan farklı yerlerde olmaya gayret gösteriyorduk.Yemek molası esnasında avcıların önünden kaçan bir tilki 10 m yanımıza kadar yaklaştı.Yaralı ve şaşkın olduğundan bizi fark edip yolunu değiştirene kadar kendisini yakından izleme şansımız oldu.

photo_2.jpg


Moladan sonra 2.5 saatlik bir yürüyüşle saat 15.30’da aracımızın yanına geldik.Ardından köye gidip günün yorgunluğu üzerine çaylarımızı içtikten sonra yola çıktık ve saat 17.00’de Gebze’deydik.Yaptığımız 6 saate yaklaşan yürüyüş Gebze’nin yakın çevresinde böylesine güzel mekanları görmemiz açısından güzel bir fırsat yarattı.Havanın çok güzel olması bizim için büyük şans oldu.Elbette ki daha fazla katılımcını olmasını ve yaşadığımız kentin kırsalını görmelerini isterdik. Yine de Derneğimizin amacına uygun bir faaliyet yaptığımızı ve tüm katılımcıların da bundan mutluluk duyduklarını düşünüyorum.

(Rapor : Hasan Boyacı)

photo_8.jpg


photo_7.jpg
 

Etiketler
Ynt: Gedosk, Yongalıdere Faaliyeti (Şubat 2007)

Erkut Bey forumumuza eklediğiniz etkinlik yazı ve fotoğraflarıyla renk getirdiniz...Hepsi birbirinden güzel etkinlik yazıları...Teşekkür ediyorum...Ve devamını bekliyoruz...Birde hocam mümkünse daha çok foto görmek isteriz konularda :smiley:
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Mesajlar
1,532,416
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst