Geri Görüş Kameraları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,251
Ynt: Geri Görüş Kameraları

Yok kablolu vede kablosuzdan uzak durun derim , kablolu gibi gerçek zamanlı olmuyor.

Etiketler

Konuya katkısı bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Hem kendi kafamda konu şekillendi, hem de bu konuya ilgi duyacak başka karavancı dostlara iyi bir kaynak oluşturduk.

Bende çekme karavan için kablosuz kamera aldım ama henüz takmadım 65 TL 7,5 inç monitörüm var ona bağlayacağım bağlantıyı arka sis lambasının hattına bağlayıp gerektirdiğinde devreye sokup çıkarmayı düşünüyorum.Evde deneme yaptım alıcı evin içinde kaldı kamerayı terasa çıkardım arada beton olmasına karsın yaklaşık 15 metreden başarılı bir görüntü aldım bir iki ay sonra montajını yapacağım.

Cengiz abi, Montajdan sonra Kamera ile ilgili sürüş deneyimlerini paylaşırsanız sevinirim. Bir yerlerde buluşursak birebir görme şansı yakalrsam çok faydalı olur benim için..

Yücel senin yanına geldiğimde kamera arabadaydı unuttum sana göstermeyi. Havalar biraz ısınsın yanına gelirim beraber deneriz .

Cengiz abi, Bekliyorum her zaman müsaitim biliyorsunuz,
Karavanla mı geleceksin, yoksa Starex'e mi takacaksın kamerayı? Karavanla buraya geleceksen haftasonu kampı yapmadan bırakmam söyleyeyim.

Şimdilik karavansız ufak bir tavan izalasyon sorunum var karavanın üstü örtülü yağmurlar geçmeden açmak istemiyorum .Monitörü ve alıcı ünitesini araca monte ederim öyle gelirim.Daha sonra beraber kamp yaparız.

Kendi aracımla ilgili sayfada bir kısmını yazmıştım, burada ana konu olduğu için bazı yerlerini tekrarlayacağım:

Erhan110 bey'in kullandığı kamerayı ısmarladım ve geldi. Kamera geldiğinde Sony değil Çin malı olduğunu gördüm ve firmayı aradım. Kamerada Sony çip seti kullanıldığını söylediler. Benim açımdan kamera güzel, görüntüsü güzel, dış ortama dayanıklı görünüyor, beraberinde kablo ve konnektör de gönderdikleri için hayat rahat oldu. AMA Çin malı olduğunu bilseydim 80$ vermezdim.

Monitör için 100$ para vermeye kıyamadım. Bunun yerine o miktara yakın bir paraya navigasyon cihazı almayı daha anlamlı buldum. Ucuz olduğu için Piranha markayı tercih ettim. Internet üzerinde yaptığım araştırmada bu markanın yalnız Leon modelinde video girişi olduğu bilgisine ulaştım. Internet üzerindeki mağazaları dolaştığımda hiç birinde Leon modelini bulamadım. Bunun üzerine nerede bulabileceğimi sormak üzere Piranha şirketini telefonla aradım. Çağrı merkezindeki elemanlarla yaklaşık 1,5 saat boğuştuktan sonra Leon modelinin artık üretilmediğini, bunun yerini alan yeni modeller çıktığını, bu iş için kullanabileceğim modellerin Escape, Fuga ve Galieo olduğu bilgisine ulaştım. Yaşadığım sinir harbine mi, 1.5 saat boyunca cep telefonumdan yediğim radyasyona mı yanayım bilemedim.

Modellerin özelliklerini kıyasladığımda Fuga ve Galileo'da Bluetooth özelliği olduğunu, Galileo'da ayrıca TMC özelliği olduğunu gördüm. Bluetooth kullanmadığım, TMC özelliğinin Türkiye'de kullanılamadığını gördüğüm için Escape modelinde karar kıldım ve Internet üzerinde indirimshop.com firmasından sipariş ettim. Ürün geldiğinde bu kez nereden bağlantı yapılacağını sormak için yine 45 dakika Piranha'nın destek hattıyla savaş verdim. Sonunda kulaklık girişinin üzerindeki küçük delikten bağlanacağı bilgisini alabildim. Ama bağlantı şeması bilgisi talebime ikinci bir 45 dakikalık savaş sonunda cevap alabilmem mümkün olmadı. Elektronik işlerinden anlayan bir ağabeyin desteğiyle, temel olarak da deneme-yanılma yoluyla bağlantı varyasyonlarını denedik ve sonuç alamadık. Piranha destek hattının rezilliğini de hesaba katarak ürünü iade etmeye karar verdim ve satıcıyı aradım.

Beni bu işlere meraklı Gültekin bey isminde bir elemanlarına yönlendirdiler. Piranha'nın kendisinden edinemediğim, bağlantı sağlandığı anda görüntünün otomatik olarak ekrana geldiği bilgisini Gültekin bey'den öğrendim. Bunu Leon modelini kullanan bir arkadaşımın sisteminde fiilen gördüm. Onun kablolarını, kamerasını, vb. kullanarak denediğimde yine görüntü alamayınca ürünü kesin olarak iade etmeye karar verdim. Gültekin beyle tekrar görüştüğümde, kendisinin daha önce Leon modelini kullandığını, bağlantı kablosunun kutudan çıktığını, aynı kabloyu Fuga modelinin kutusunda da gördüğünü, bu yüzden bu modelde video girişi olma ihtimalinin yüksek olduğu bilgisini aldım. Ancak, sıfır ürünü açıp deneme yetkisi olmadığı için üst yöneticileri talimat verdiği takdirde deneme yapabileceğini söyledi. Bunun üzerine şirket yöneticileriyle görüşüp onay aldım. Gültekin bey denemeyi yapıp Fuga modelinde video girişi olduğunu onayladı. Ben de Escape modelini iade ettim, 50TL farkı ödedim ve Fuga modelini aldım.

Ürün gelince kameranın kablosuna uygun konnektör lehimleyip denedim ve çalıştığını onayladım. Aracım halen boyada olduğu için montajını yapıp fotoğraflayamadım. Bilahare inşallah...

Kıssadan hisseler:
- Piranha'nın Fuga modeline kamera bağlanabiliyor. (230 TL)
- Piranha'nın destek hattı umutsuz vaka. Bilmedikleri bir soru sorarsanız sizi beklemeye alıyorlar ve ASLA bir daha kendilerine ulaşamıyorsunuz. Bekleyenler arasında 1. sıraya düştüğünüzde 15-20 dakikadan sonra hattan düş(ürül)üyorsunuz. Tekrar bağlandığınızda 4-5. sırada oluyorsunuz. Size tekrar sıra geldiğinde aynı şeyi tekrar yaşıyorsunuz. Sinirlerinizin ne kadar sağlam olduğunu test etmek için iyi bir kaynak. Ben birincisinde 1,5 saat, sonraki iki seansta 45'er dakikadan sonra pes ettim.
- Indirimshop.com çalışanları ve yöneticileri sorun çözmek konusunda çok yardımcı oluyorlar. İthalatçıdan alamadığım desteği onlardan aldım.

navigasyon konusunda next firmasında bu olumsuzluklara karşılaşmazsınız ürünlerin arakasında duruyorlar.(next ile bir bağım yok)

Bekir bey escape'de video-in girişine güvenerek bizde aldık, video-in girişi çalışmıyormu, kutu içerisinde video bağlantı kablosuda var

Bana söylenene göre Escape modelinin birden farklı versiyonu var. İçinden kablo çıktıysa VE soketin üzerinde AV-IN yazıyorsa muhtemelen çalışıyordur. Bendekinde yoktu ve çalışmadığını kesin olarak anlayıncaya kadar bana kafayı yedirdiler.

Bekir bey, bu topiği ben açmış olmama rağmen bir süredir yazılanlara göz atmamıştım. Yaşadığınız tecrübeleri en ince ayrıntısına kadar bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Biliyorsunuz sizinkinin aynısı bir araç bende var, ve özellikle şehir içi park ederken çok sıkıntı yaşıyorum. Ben de navigasyon+geri görüş kamerası+ hatta olabiliyorsa bir de cd-dvd-mp3 çalarlı bir kombinasyon kurmanın hayalini yaşıyorum. Ama sizin anlattıklarınıza bakılırsa bu sadece bir hayal olarak kalacak
Paylaşımınız için teşekkürler

O kadar umutsuz olmayın. İthalatçı destek vermese de ben satıcıdan kısmi destek aldım. Sonrasında hep beraberiz. Cihazı kurdum, denedim, sorunsuz çalıştırdım. Montaj aşamalarını da yaptıkça fotoğraflayıp yükleyeceğim.