Gezenbilir Ankara Grubu Güvenç Köyü Off-Road Etkinliği (22 Kasım 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 324
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 61,466
Ynt: Gezenbilir Ankara Grubu Güvenç Köyü Off-Road Etkinliği (22 Kasım 2009)

...

Gezenbilir Güvenç Köyü 22 kasÄÃÂ

Etiketler

Bende olan tüm fotolar bitti..... :smiley:
Arkadaşlar sizlerdeki resimleri bekliyoruz....

.com' Alıntı:
Üzüldüğünüz şeye bakın bana ulaşırsa fotoğraflar zevkle memnuniyetle ben upload ederim hani yerim de merkezi ve dumanlı hava sahası da bulunuyor dileyene taze çay dileyene kahve eşliğinde
Teşekkürler,eğer diğer etkinliğe kadar değişiklik olmazsa rica ederim ama dumansız hava sahası tercihimdir.... :D

Çok teşekkürler ediyorum Ebru, ben de hep sizlerin yanında olmak istemiştim :'(

etezel' Alıntı:
Zerrin geçmiş olsun gözlerimiz seni aradı hep....

Ferdane asil mevzulu yerleri kacirmissin :smiley: sen onde takilcakdin :smiley: :smiley: :smiley:

Yine çok keyifli bir geziydi,emeği geçen herkese,harika fotoğraf ve videoları paylaşan arkadaşlara teşekkürler ;D ;D Birde bizi ekmeksiz bırakmayan ve sabah sabah tüm ekmeklerini alıp bakkalı şaşkınlığa uğratan Eren Ataç'a ayrıca teşekkürler ;D ;D ;D

ufukozkan' Alıntı:
Ferdane asil mevzulu yerleri kacirmissin :smiley: sen onde takilcakdin :smiley: :smiley: :smiley:
sadece ferdane değilki Ufuk abi,o eğlenceli kısımları bizde kaçırdık.Epey bir atraksiyon yaşamışsınız,anlatılanlara göre ;) ;)

34Hakan' Alıntı:
Yine çok keyifli bir geziydi,emeği geçen herkese,harika fotoğraf ve videoları paylaşan arkadaşlara teşekkürler ;D ;D Birde bizi ekmeksiz bırakmayan ve sabah sabah tüm ekmeklerini alıp bakkalı şaşkınlığa uğratan Eren Ataç'a ayrıca teşekkürler ;D ;D ;D

Eren Ataç a tesekkurler Ekmek isini unutmusduk........

Dimi bir de ekmek mevzuu var Alp sağolsun sabah telefonda abi mutlaka ekmek için dururuz şimdiden alma dedi Eren sağolsun öne geçince herşeyi unuttu :D :D :D

Neyse bir Erenin açığını diğer Eren kapatmış orada teşekkür edememiştim çok teşekkür ederim kendisine yoksa aç kalacaktık ;D ;D ;D

Not: O kadar uğraşıp bu kadar resmi çekip sonra üşenmeyip upload eden Ferdane ye de sonsuz teşekkürler o gelsin biz ona dumansız hava sahası da buluruz merak etmesin ;)

tebrikler konuyu baştan sona okudum ilk başlarda herkez resim yok şu bu derken 1 kişinin çalışması sonucu her kareyi çoook iyi şekilde gördük ellerinize sağlık resim çeken çekemiyen emeği gecen herkezin tekerine tork versin güç versin gerçekten güzel bir buluşma olmuş

römörkla jetski , sandal ,motoryat, sürat ,teknesi ,motorsiklet götüren görmüştüm ama jeep romörkunda jeep götüren ilk defa gördüm çook hoştu buda saygılar

34Hakan' Alıntı:

ufukozkan' Alıntı:
Eren Ataç a tesekkurler Ekmek isini unutmusduk........

.com' Alıntı:
Dimi bir de ekmek mevzuu var Alp sağolsun sabah telefonda abi mutlaka ekmek için dururuz şimdiden alma dedi Eren sağolsun öne geçince herşeyi unuttu :D :D :D

Neyse bir Erenin açığını diğer Eren kapatmış orada teşekkür edememiştim çok teşekkür ederim kendisine yoksa aç kalacaktık ;D ;D ;D

Not: O kadar uğraşıp bu kadar resmi çekip sonra üşenmeyip upload eden Ferdane ye de sonsuz teşekkürler o gelsin biz ona dumansız hava sahası da buluruz merak etmesin ;)

;D ;D ;D Rıca ederim ya ne demek,ama keşke yanımda olupta marketçinin verdiği tepkiyi görebilseydiniz ;D
Aklıma geldikçe gülüyorum hala :D

Bu kadar çok ve güzel enstantaneleri büyük bir özveri ve sabırla çeken ve ardından dahada çok sabır göstererek paylaşıma yükleyen Ferdane Hanım'a gerçekten çok teşekkür ederiz.

İyi ki varsınız Fredane Hanım.

Selamlar,

Herkese Selam,

Bi kaç sayfa önce yazdığım gibi adslli hattımda bi sorun yaşıyordum, tam düzeldi derken bu seferde site şifrem koyverdi nedense.
Sağolsun bi şekilde yöneticimiz Sedat beye ulaştım ve hallodu dün gece.
Konuyla ilgili paylaşımda geciktim, pardon....

Hepimizin bildiği ve hissettiği gibi bazı aksaklıklar oldu gezimizde...

Zerrin hn. son ana kadar müsait gözükürken, Pazar sabahı tel konuşmamızda dizinin ve kaburgasının çok kötü olduğunu ifade etti bana.
(Bu gün daha iyi. Yavaş yavaşta olsa iyileşiyor olması sevindirici. Aman nazar değmesin. Kırk bir kere maşallah... :smiley: )

Ceranus; etkinlikler, geziler, konvoy düzeni konusunda çok tertipli, disiplinli ve en önemlisi tecrübeli... Hepimiz iyi biliyor bunu.

Eğer toplanma alanında Yavuz abi yoksa ve yolda katılabilecekse, konvoyun başında ve sonunda olması gereken araçların kim olması gerektiği felan v.s. v.s. gibi konularda Zerrin hn. beni uyardı, bilgilendirdi.

(Şahıslar tabiki önemli değil, bu yüzden bazı isim vermiyorum. Ben sadece açıklama yapmak istiyorum. Sakın yanlış anlaşılmasın.
Amacım kesinlikle bağcıyı dövmek değil, yaşanan tecrübeyi yazı ile kalıcı kılıp (söz değil, yazı kalır ;) ) öğrenilen tecrübe sayesinde toplanacak bağın üzümlerini sevdiklerimle paylaşmak :smiley: )

Tam Yavuz abi' nin ileriden bize katılacağını öğrendiğim anda sitemizde iyi tanındığını bildiğim, benim çok tanımadığım, ama yaşı dolayısı ile saygıda kusur etmek istemeyeceğim bi abimiz "tüm iyi niyetiyle" konvoyun ilk kararını aldı.
Zerrin hn' ın bana olması gerekeni söylediğinin aksine alınan bu "iyi niyetli ilk karar" yanlıştı.
Ve...
bu karar neticesinde ilgili kişide oluşan psikoloji tüm günün belirli zamanlarında alınması gereken karaları etkiledi.
Yani programsız, organizasyondan yoksun görüntüsü veren günde, o "iyi niyetle alınmış ilk karar anı" kırılma noktasıdır.

Sonradan Yavuz abi' nin çabalarıda pek sonuç veremedi.
Hatta,
kulaktan dolma duyduğum kadarıyla,
Yavuz abi bile erkenden kalkılan mangal zamanı yüzünden, yaktığı mangalın üstüne daha et atamadan piknik alanından kalkmak zorunda kalmış.

Akşam saatlerine Wastiee Kerem' in arkasındaydım, dere içinde yol alıyorduk. Keremin Niva' sı hararet yaptı. Durmak zorunda kaldık.
Arkamızdan gelip bizi geçen bi kaç oldu. Dere içinde yaklaşık 1 1.5 saat 3 kişi yalnız kaldık. Her türlü tüm yardım çağrılarımız cevapsız kaldı. Daha sonra gezimize ilk kez katılan bi üyemiz ve sevgili Mustafa Tezel bizi duyup yardımıza geldi. Onlarla birlikte gelen Mercedes G' li usta abimiz bize yardımcı oldu ve problemi idareten giderdik, yolumuza ancak devam ettik ve köy içine ulaştık. Tel ile Ufuk abiyi aradık ve dağınık şekilde hareket eden konvoyun birine eklendik... Evimize sağ salim döndük...
Yavuz abi' nin ve Ufuk abi' nin bu zamana kadar birini yolda bıraktığını ne duydum ne usuma getirdim, çok şaşırmıştım...
Daha sonra öğrendim ki, arızalı Niva ile dere içinde kaldığımızda -Kerem' den arıza olduğunu öğrenip, bizi geçip giden tecrübe sahibi kişi- Yavuz abi' ye arkasında kimsenin olup olmadığını bilmediğini söylemiş...

Yavuz abi,
Sizleri herkes tanıyor, biliyor ve güveniyor. Bunu duyan herkes önce şaşırmış. Bana sorulduğunda da sizinle ilgili doğruları herkese anlatıyorum.
Seni biliyor ve çok çok çok güveniyoruz...
İdareten sorununu çözdüğümüz Lada' nın sigorta kutusundan çıkan bi kablo erimiş. Araçta neredeyse yangın çıkacakmış. Kerem bunu Pazaretesi farketmiş. Sorun çözüldü. Hem malına hem canına çok geçmiş olsun Kerem.....

Etkinliğin duyurusunda ilgili manifesto yöneticimiz tarafından yayınlanmış ( http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=42924.msg460898#msg460898 )
çok çok önemli ve Ankara' daki katılım kararlarında direk terreddüt yaratan alkol konusu ısrarla vurgulanmıştı.
Bu uygulama çok çok doğrudur, çok çok yerindedir. Duyuru sırasında üstüne bsa basa bunu yayınlayan aklı tebrik ederim... ;)
Bu uyarının ısrarla yapılmasına rağmen sonucunda alınan verim tartışılır ama,
ama...
en azından gözüne gözüne sokulan kurallara uymayanlar açığa çıkmıştır...
Dolayısı ile içinde bulunduğu sosyal gruba ve kurallarına (manifesto yani) karşı sorumsuzluk ve saygısızlıkta ısrar eden bu kişi ve kişiler (açığa çıkma sonucunda) artık bi şekilde grup dışında tutulmalıdır, istenilmemektedirler. Her bağlamda duyarlı üyelerimizin sosyal duruşu bu olmalıdır kanısındayım.
Manifestonun ( http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=10587.0 )
ilgili maddesi:
.....................
18- Alkollü araç kullanılamayacağı gibi etkinlikler sırasında da araç kullananların alkol alması kesinlikle yasaktır.....................
.....................

Etkinliklerin duyurusunu kontrol eden yöneticilerden rica edeceğim...
Yukarıda manifestoyu konu içinde gerekli vurgularla alıntı yaptığınız gibi, lütfen konvoy kuralları ile ilgili yazıyıda ap açık alıntı yapınız. Link vermişsiniz, Doğrudur
ve
Link vermek çağdaş üyeler için tabiki yeterlidir.
Ama başımıza gelen olaydan anlaşıldığı gibi,
ya bazı üyeler bu linke tıklayamayacak kadar cahil,
ya da biliyorlar, sorumsuzluk, saygısızlık ve kural tanımamazlıkta ısrar ediyorlar...

Konvoy kuralları :
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8908.0
....................
6- Konvoydaki her araç arkasındaki araçtan sorumludur. Arkasındaki araçta bir sorun olduğu durumlarda telsizle lideri uyarır ve durup bekler. Kavşaklarda, özellikle araçlar arasındaki mesafenin uzadığı durumlarda her araç, arkadaki aracın dönülen yönü gördüğüne emin olmalı, gerekiyorsa bekleyip arkadaki araç geldiğinde hareket etmelidir.

"Her araç bilmelidir ki; kendisinde bir sorun olduğunda, önündeki araç bunu görecek ve sorunu gidermek için gerekenleri yapacak!"
.....................

Olanlara, o anda, tecrübesizliğim ile,
Herhangi bi sıfatım olmadan müdahale etmem ise ukalalık gibi gözükmekden öteye gitmeyecekti.
Sadece münferit, bireysel çabalarım olabildi.
Bu çabalarımda,
arkadaşlarımın ve abilerimin "biz seni biliyoruz, sıkma bukadar canını..." diye beni teselli eden cümlelerin kurulmasından başka işe yaramadı maalesef.

Sonuçta;
Yavuz abinin ancak yoldan katılabileceği, Zerrin' in maalesef katılamayacağı organizasyon ile ilgili tek sorumluluğum vardı;
O da;
"sabah toplanım alanında alınacak ilk kararın Zerrin' in dediği şekilde uygulamaya geçmesini sağlamak"....
Tam bu anda,
benden yaşça büyük abimin "tamamiyle iyi niyetli yanlış karar müdahalesine" -yaşına saygımdan- engel olmadım, olamadım.
B e c e r e m e d i m y a n i y a n l ı ş k a r a r ı ç e v i r m e y i .

Bu durumlardan dolayı, etkinlik zamanında -kısa aralar hariç- hiç keyif alamadım.
Ne kullandığım makineden, ne teker döndürdüğüm topraktan taştan sudan ;D, nede yediğimden (yiyemedim ;)) içtiğimden (içemedim ;)) bi şey anlamadım ;D
(akşam özenle terbiyelediğim tavuklarda bilumum dağlı mahlukata kısmet oldu :p :smiley:
İnanın;
Geçtiğimiz günlerde kendimi bu yaşananlardan dolayı çok yıprattım.
Ben buna duyarlılık, hassasiyet diyorum.
Konuştuğum abilerim, arkadaşlarım ise benim bu duyarlılığımdan dolayı kendimi yıpratmama "gerzeklik ;D" diyor ;D
"Sıkma canını, değmez ona buna şuna" diyorlar. Ne yapayım, arsız huy buy. alahtan arsız huylarımın bi zararı sadece kendime ;D ;) ;D ;)

Yaşanan keyifsizliklerden -yukarıda anlattığım konularda üzerime düşen kısımları için- lütfen kusura bakmayın.

Neyse, uzun uzun yazdım gene. Belki okudunuz sabırla, belki salladınız gitti.... :smiley:

Sorunların olgunlukla üstünü örtüp, gergin ortamlara müsade etmediğiniz için tüm katılanlara, bu platformdan 1.amacı keyif almak olan bi üye olarak teşekkür ederim...
Thanks (İngilizler ve Amerikanlar için) ;D
Danke (Almanlar için) ;D
どうも有難う -Arigatoo- (Caponlar için) ;D
감사합니다. -Gamsahabnida- (Koreler için) ;D
благодарность -blagodarnost- (Ruslar için) ;D
;D متشکرم ، تشکر می کنم ;D (Farsi üyeler için) ;D

En güzel zamanlarda yeniden görüşmek dileğiyle...

Saygılar...
Alfonse...

figo' Alıntı:
Bundan sonraki etkinlikler Zerrin hanım iyleşiyor olacak :smiley: ;) :D 8) siz canınızı sıkmayın ;D

İyileşiyor iyileşiyor, merak etme...
Maşallah de...
Bi de,
cimrilik etme de dükkandan bir iki tane nazar boncuğu kap Zerrin' e... ;) ;D

...caNNım!... kardeşim... ;D

Bişi olmaz... ;D
Az kaldı, sabır sabır.... ;)

Cj hazır, yani iyi... ;D
Sen ise umarım iyileşmişsindir... Yarın öbür gün uğrarım yanına... Selamlar...

Ben -şahsım adına- özür kelimesini çok fazla buluyorum bu konuda... Çok naziksiniz...
"Üzüldüm" kelimesini kafiydi...
Keşke tanışabilseydik.... Bi daha ki sefere inşallah....

Saygılar....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler