Ynt: Gezenbilir Arama Kurtarma Eğitimi - İstanbul (25-26 Eylül ve 02-03 Ekim 2010)
CİNCİN' Alıntı:
Bunlar eğitimle ilgili kafamdaki sorular.
O kadar çok şey yazılıyor ki belki bu soruların cevapları verilmiştir kaçırmış olabilirim, kusura bakmayın. Eğitime gelirken yanımızda getirmemiz gereken birşey var mı? Defter kitap kalem.... Outdoor eğitim de olacaksa yağmurluk vs.
Arkadaş güzel bir konuya değinmiş...Zaman da yaklaşmışken sayın yetkililer bu sorulara da ayrıntılı cevap yazarlarsa mağdur duruma düşmeyiz sanırım...Bildiğim kadarıyla eğitimin yapılacağı yer hem şehrin göbeği (yeşilköy), hem de bir o kadar yerleşim den uzak...Hem eğitimin tam gün olacak olması, hem de hafta sonu olması itibariyle; Yemek, İçmek (su), Çay, Kahve..V.B. Konuları nasıl halletmemiz gerektiği de açıklanırsa sanırım daha iyi olur...
Ynt: Gezenbilir Arama Kurtarma Eğitimi - İstanbul (25-26 Eylül ve 02-03 Ekim 2010)
ben sadece fikir olarak birkaç şey yazayım birol daha geliştirip düzeltmek ve daha mkul ölçülere getirmeyi kişilerin kendisine bırakalım bence öncelikle su ve cau kahve meselesine geleyim herkes birgün boyunca içebileçeği suyu kahveyi yada ne içmek isterse ( buna akol dahil değil sadece alkolsüz içeçekler ) yanlarına alsın yemek konusuna gelincede aparatif savdöviç gibi birşey hazırlamaları iyi olur en azından doğal afet gibi durumlardada bunlar yenileceği için yabancılık cekilmemiş olur caylar demlik poşet olabilir kahveler tek içimlik gibi çözümler olmalıki sorun olmasın sıcak su konusunda hakan fikir verebilir ancak kısaca herkes yanına kendi ihtiyacı kadar şunları almalı
1-su tüm güm yetecek kadar
2-duruma göre sıcak su işi hallolursa nescafe sallaöa cay gibi içeçekler
3-aparatif yiyecekler öğlen için
4-yağmurluk her ihtimale karşı
5-not almak için not defteri kalem
6-birde ortam düşünülerek giyinilmesi yani salaş rahat kıyafetler üstüm kirlenmesin ben eğilemem tırnağım kırılır sacım bozulur gibi konu yaşanmasın gibi
benim ilk aklıma gelen bunlar birol ve hakan tabiki düzeltip ilave etmek istediği şeyler olabilir
Eğitimle ilgili bir kaç ayrıntı ve hatırlatma;
Eğitimler ilk 3 (üç) gün sınıf ortamında yapılacaktır.Son gün ise bahçede, arama ve kurtarmada kullanılan teknik ekipmanların tanıtımı, gösterilmesi, kullanımı şeklinde tamamlanacaktır.Bu bir başlangıç ve temel eğitim düzeyidir.Daha ileri seviye ve uygulama-tatbikata yönelik eğitimler ise talep halinde daha sonra düzenlenecektir.Yani hava koşullarıyla ilgili çok fazla bir sıkıntımız olmayacaktır.
Valla ben bu tip bir faaliyeti bize sağlayan herkese ( Başta Hakan Bey olmak üzere ) sonsuz teşekkürlerimi sunarım..Çok uzun zamandır aklımda olan fakat gerek zamansızlıktan gerek imkansızlıktan el atamadığım bir eksiklğimdi..İlk seviyeden yüzümün akıyla çıkıp en ileri seviyeye kadar kovalayacağım bu işi...Her yanımız fay her yanımız orman ..Eğitimimiz ne seviyede olursa olsun ne zaman ne olacağı belli olmaz hazırlıklı olmak şart..
burda yapılmak ve antalılmak istenen temel eğitim kimsenin avcılığı izciliği yada buna benzer bişe belirtmesine gerek yoksa bence temel eğitimi almış olsa bile insan bilgilerini tekrar için bile gelebilir ayrıca gelmek istemeyen sadece ismini silmesi yeterlidir başka künyeye gerek yoktur )
Heyyooo kardeşim de bize katılıyor ;D ;D ;D Fatih -Topkapı tarafından geleceğiz ve aracımızda hala iki kişilik yer olacak..Yolumuzun üstünde ikamet eden varsa irtibata geçebilir..