Gezenbilir; Çankırı - Ilgaz Dağı Kış Tırmanışı Rapor 08-09 Ocak 2011

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 113
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,565
Ynt: Gezenbilir; Çankırı - Ilgaz Dağı Kış Tırmanışı Rapor 08-09 Ocak 2011

Bir kaç karede benden.Kamp yüküyle 1 saatlik yürüyüşün ardından kamp alanı için en uygun bölgeyi tespit edip bir an önce hava kararmadan çadırlarımızı kurmaya başladık.

Etiketler

Birazdan o ormana doğru yürüyüşe başlayacağız ama içimden de düşünmüyor değilim
ben burda beklesem de onlar gidip gelseler diye (ayak parmaklarımın hiçbirini hissedemiyordum ama hareket edince beş dakikada çözüldüler)

Güneş doğuyor, çam iğnelerindeki sarkıtlardan damlalar düşmeye başlıyor, karın üzerinden kristaller bize göz kırpıyor ve ormana giriyoruz.

Belki asırlarca bu ağaçları yükselten güneş yükseldikçe biz de yükseliyoruz, içimde güzel birşeyler yükseliyor.......

Tüm ekip bir an önce çadırları kurup sıcak bir şeyler içebilmek için harıl harıl çalışmaya başladı.

Her metre de etrafımda daha güzel manzaralar gördükçe daha yukarı çıkmalıyım diye düşünüyorum

Ve işte küçük hacet o da nasıl bir küçükse tırman tırman bitiremedim
Gördüğünüz üzere bazı arkadaşlar batonsuz dahi çıkabiliyorlar ama ......

Bu da manzaradan bir parça ...... Artık yarın devam ederim fotoğrafları yüklemeye. Herkese selamlar.

Akşam yemegimiz için bir şeyler hazırlamaya başladıkki propane kartuşunuz soğuktan dolayı yansammı yanmasammı diye düşünmeye başladı :Kaz tüyü montumun içerisinde 5 dk ısıtmaya çalıştım hiç faydası yok.Emre arkadaşımın aklına tüpü sıçak suya oturtmak geldi.Çok şükür işe yaradı.Makarna,çorba sıcak çay bizi biraz kendimize getirdi.Tabiki ocağın içeride yanması tehlikeliydi ve her ihtimale karşı iç kapısı ve bagaj bölümü kapısının açık olması Emrenin'de dediği gibi ayaklarımızı donduracak derecede üşüttü.

Aslına bakarsanız oldukça sıcak bir geceydi.Tulumun içerisine girdikten sonra gayet güzel bir gece geçirdim.Fakat çadırımızın içi içler acısıydı.

Emre çok güzel fotoğraflar çekmişsin.

Saatim sabah 05:30'da zirve için kalkmam gerektiğini hatırlatırken.Kamp'ta ne ses var ne soluk.Nasıl olsa birileri seslenir düşüncesiyle biraz daha keyf yapmak istedim.Sonrasında gelen seslerle kalkıp biraz daha kar eritme faslından sonra yavaş yavaş hazırlıklar başladı.Çadırdan dışarı çıktığımda hiç şaşırmadım gece hissettiğimiz soğuktan sonra karşılaşacağımız manzarayı az çok tahmin edebiliyordum.

Doğanın muhteşem manzaraları eşliğinde yükselmeye devam ediyoruz.

İşte zirve yüzünü gösterdi.24 Ekim'de başka bir rotadan zirve yaptığım K.Hacet'e bu rotadan ilk kez çıkıyorum.

Ve bütün yorgunluğun bitti yer.Tırmanışı yarıda bırakan dostlarımız ve tüm Gezenbilir adına zirvede açtığımız bayrağımız.

Gezenbilir filaması nerde diye soracak olursanız küçük bir aksilik sonucu yanımıza alamadık.Hiç şüpheniz olmasınki bundan sonraki zirvelerimizde hep yanımızda olacak.