Ynt: Gezenbilir İran Demavend Tırmanışı (Ocak 2007)
mükemmel olmuş fotoğraflar
erdem kardeşim
daha asıl konuya gecmeden
bu denli eğlence ve macera varsa
iran ve tırmanis fotoğraflari kim bilir nasildir ))
hoşgeldiniz bir kez daha
28/01/08
07:21 Sabah Erkenden Kalktık Çantalarımıza Son Şeklini Verdik Ve Sıkı Bir Kahvaltı Yapıyoruz
07:50 Bir Gün Önce Ayarladığımız Minibüse Çantalarımızı Yerleştiriyoruz Tahrandan Reineye Yaklaşık İki Saatlik Bir yolculuğumuz Var. Şöförümüz Hüseyin le İngilizce, Türkçe, Farsça, Karışımı bir Dille Muhabbet Ediyoruz
11:10 Ve Bütün Heybetiyle Demavend Dağı Karşımızda, Bayanlar Saçlarını Açıyor, Erkekler Kapanıyor ;D
13:00 Sonunda İran Dağcılık Federasyonu Reine Dağ Evine Ulaşıyoruz Burada Bizi Rıza Karşılıyor, Hemen Dağın Eteklerine Kadar Bizleri Götürecek Araçları 3000 Tümene Kiralayıp Yola Koyuluyoruz
14:00 2400 m. Den Araçlardan İnip Tırmanışa Başladık Oldukca Güzel Bir Havada Yükseliyoruz, Umarım Tırmanış Boyunca Hava Böyle Olur
18:50 Beş Saat Süren Tırmanışımızın İlk Gününde 3200 m. Gusvendsara ya Ulaşıyoruz, Hava Gün boyunca Oldukça İyiydi. İki Odalı Barakanın Küçük Odasına Yerleşiyoruz
13:45 3650m. De dört İranlı Dağcıyla Karşılaştık Onlarda Demavende Çıkmayı Planlıyorlar
18:00 Sonunda III. Shelter a Ulaşıyoruz Gün Boyu Hava Güzeldi Ama Gün Sonuna Doğru Bozmaya Başladı Umarım Hava Ertesi Gün Güzel Olur, Yükseklik Kendini Göstermeye Başladı, Yemeklerimizi yiyip Erkenden Yatmayı Planlıyoruz, İranlı Dağcılar Aşağıdan Aldıkları Haber Doğrultusunda Ertesi Gün Saat 14:00 Gibi Bozacağını Haber Almışlar Ve Tırmanışlarını İptal Ettiler, Biz Şansımızı Denemek İstiyoruz ,
04:00: Erkenden Uyandık Kahvaltımızı Yaptık Termoslarımızı Doldurduk Ve Zirveye Doğru Hareket Başladı, Hava Rüzgarlı Vede Soğuk
Zirve gününe Ait Pek Fotoğraf Yok Bende Ama İlerleyen Günlerde Arkadaşların Çektiği Fotoğraflardan Ekleyeceğim,Hava Cok Soğuk Olduğundan Elimi Kaztüğü Eldivenlerden Çıkartmamayı Tercih Ettim
Bütün Ekip Olarak 4900 m. Ye Tırmandıktan Sonra Hava Şartlarının Bozmaya Başlamasıyla Yasemin, İsmet, ve Ben Dönme Kararı Aldım. İki gün Önce Sürdüğüm Güneş Kremi Sağ Gözüme Kaçmıştı Hemen Gözümü Soyla Yıkayıp Müdehale Etmiştim Ama gözüm Mikrop Kapmış Zirve Sabahı Neredeyse Gözümü Açamayacak Haldeydi.Gözümü Açınca Işık gözümü Sulandırıyor Ve Göz Yaşlarım anında Donuyordu bu Halde 4900m. Kadar Devam Etmiştim Nihayetinde Bir Karar Verip Dönmeye Başladım . 4950 m. de Kazımda Dönme Kararı Alırken İsmail Abi ve Kağan Devam Etmişti. 3. Şhelter e Dönen Ekip Zirve Ekibini Beklemeye Başladık. Bu Arada Hava Oldukça Bozmuştu ve Görüş Mesafesi 5 metreye Düşmüştü. Zirve Ekibiyle Kurulan Telsiz Bağlantısı Sonucu 5200 m. den -60 dereceyi Bulan Soğuk Hava Şartları Sebebiyle İsmail Ağbi ve Kağanda Geri Dönüş Kararı Almak Zorunda Kalmışlardı. Çok Zor Şartlarda Gerçekleştirilen 3. Sheltere Dönüş Sonrası