Gezenbilir İzmir Grubu; Bornova Kavaklıdere Köyü - Nif Kulübe Kampı (11 - 12 Nisan 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,719
Ynt: Gezenbilir İzmir Grubu; Bornova Kavaklıdere Köyü - Nif Kulübe Kampı (11 - 12 Nisan 2009)

merhaba

kuşları dinlemeyi, ateş başında oturmayı, çadırda yatmayı özlemişim.

hele gece gürül gürül akan bir nehir !!! sesini dinlemek fazlaca keyifliydi, ertesi gün bu nehri merak edip vadi tabanına indiğimde ne göreyim
akan bir çay'mış (yankıdan dolayı nehir sanmışım)

arabayla gezmekten çokça hamladığım ortaya çıktı, kamp alanından yola çıkmak büyük eziyet oldu

ama çareler tükenmez vadiden çıkan bir yolu gördüm hemen aracın bulunduğu yere tırmanarak giriş yolunu aradım
bulamayınca tekrar geri dönüp vadiye tekrar indim gördüğüm yolun nereye çıktığını bulabilmek için yürümeye başladım
buldumda ana orman yolundan kamp alanına 2 km yürüdüm ki tamam yolumu kaybettim dediğim anda arabaları görmek sevindirici oldu

ve buradan girerek kamp alanının yanına kadar gelebildim, Murat'ın dediği gibi yola devrilmiş ağaç sayesinde yukarı kadar çıkmam engellenmiş oldu :mad:
ama eşyalarımı araca taşımam çok kolay oldu ;D

yürüyüşe katılmayacağım demiştim ama yolu aramaktan in çık derken fazlasıyla yürüdüm ;)

dönüşte ise yolu devamen izleyerek nereye çıkabileceğimi görmek istediğimden kamptan erken ayrıldım
epey bir yol gittikten sonra (bu arada cep telefonunum pili bitti) artık bir yerlere çıkmalıyım ürküntüsüyle asfalta çıktım
neresi burası derken tanıdık geldi çevre; yuh diyerek çıktığım yerin yine Kavaklıdere olduğunu anladım

aynı yoldan tekrar giderek kaynaklara çıkacağım bu sefer; inat değil mi :smiley:

katılımcı arkadaşlarıma herşey için çok teşekkür ederim, güzel bir hafta sonuydu ve hala kente uyum sağlamakla uğraşıyorum

selamlarımla,

Etiketler
Ynt: Gezenbilir İzmir Grubu; Bornova Kavaklıdere Köyü - Nif Kulübe Kampı (11 - 12 Nisan 2009)

murat bey(tezzmertek),ne güzel resimler çekilmiş ,bizimlede paylaştınız saolun....

Bir şey değil Ferdane ,

Ömer ve Nurten'de kamp fotolarımız vardı.
En kısa zaman da burada olacak onlarda.

Murat kamp güzel, fotoğraflar güzel, kamp yeri güzel, fotoroman tadında anlatım güzel daha ne olsun. Paylaşım için teşekkürler. Fotoğrafların devamını bekliyoruz...

Nurten (eunike)'in objektifinden ; TezzMertek pardon OburMertek.
;D ;D

CIMG1588.jpg

CIMG1589.jpg

CIMG1590.jpg

Kamp ateşi üzerinde ki ibrikte ısınan suyu alkol ocağımızda ki tencereye aktarıyoruz

CIMG1587.jpg

Daha sonra kaynayan suyu soğumaması içinde Termosa yerleştiriyoruz.
CIMG1586.jpg

Havanın güzelliği ve kamp yerinin temizliği sayesinde yalınayak dolaşmak serbestti.

Kamp yeri yakınlarında ki Kavaklıdere Kanyonuna ait dere yatağında çektiğimiz fotoğraflar.
Nurten'in makina ile çekilmiştir.

Kavaklıdere Kanyon Girişi;
Hatice ablam ve yeğenim Eren (Hülya ablamın oğlu)
CIMG1609.jpg

Kavaklıdere Kanyon Duvarlarından bir görüntü,
CIMG1615.jpg

Küçük yürüyüşçü grubumuz papatyalar içinde mola verirken.
CIMG1618.jpg

Yürümeye devam ediyoruz.
CIMG1619.jpg

Kavaklıdere Kanyonuna farklı bir açıdan tekrar bakarken
CIMG1620.jpg

Netteki sorun geciktirdi, şimdi görebildim.
Yüreğinize sağlık keyifli geçmesine sevindim
nejat ve ömer bir arada debelenecek bir camur bulmuşlardır diyordum.
bu çocukiar uslanmış her halde.
Murat o yörede (BURÇAK TARLASI) mevkii vardır bilirmisin.

grubun formatı yürüyüş ve kamp idi

arabayı sadece taşıma aracı olarak kullandık

selamlar,

Ömer sendeki foto'lara ne oldu, yokmu pişen ?

Nejatçım hani geçen haftada soft geçti kurtlar kıpırdanmıştır.

Baharın coşkusu i.inde yaptığınız bu kampın sizleri olduğu kadar bizleride nasıl mutlu ettiğini, nasıl keyiflendirdiğini anlatamam, o güzellikler içinde olduğunuz için çok şanslısınız çoooooookkkkk...

NİVACI' Alıntı:
Netteki sorun geciktirdi, şimdi görebildim.
Yüreğinize sağlık keyifli geçmesine sevindim
nejat ve ömer bir arada debelenecek bir camur bulmuşlardır diyordum.
bu çocukiar uslanmış her halde.
Murat o yörede (BURÇAK TARLASI) mevkii vardır bilirmisin.

İlginize teşekkürler.
Çevreyi parkur bazında iyi biliyor olsamda Burçak Tarlası ismini hiç duymadım. ;D
Neden güldüğümü İzmir'liler bilir. ;)

erco' Alıntı:
cok harika bir kamp olmuş kacırdıma yanıyorum

Kaldır kolları ohh ohh şıkıdım şıkıdım.

Nejat' Alıntı:
Ömer sendeki foto'lara ne oldu, yokmu pişen ?

Ömer fotoları bu akşam getirecek bana PC'ye yükleyeceğiz. PC sorunu yaşıyor gibi. :smiley:

ceranus' Alıntı:
Baharın coşkusu i.inde yaptığınız bu kampın sizleri olduğu kadar bizleride nasıl mutlu ettiğini, nasıl keyiflendirdiğini anlatamam, o güzellikler içinde olduğunuz için çok şanslısınız çoooooookkkkk...

Darısı başına Zerrinciğim.
16 Mayıs'ta Zeytinli'de buluşmak dileği ile.
:smiley:

İzmir'li olduğumdan şüphe etmeye başladım, çünkü neye güldüğünü anlayamadım.
Kavaklı dere, yürüyünce nato,beşkavak kuru dere yol ayrımı ,(songittiğimde demir kapı yapılmlştı)
o dere yani kurudere den ilerleyince doğuya ayrılan ilk yolun sonudur.
patikası kuru dereye girince 500 metre sonra soldan başlar, içinde kısa gövdeli beş uzun dalı olan bir çam ağacı vardır.
yöre halkı beş kardeş diye bilir.
Arif çocuksun tarife gerek varmı.

Özür ağabey,
Sizin de İzmir'de olduğunuzu unutmuşum bir an.
Beni tanıyanlar bilir neye güldüğümü demem lazımdı.

Demir kapı hala yerli yerinde. Kapıdan sonra solda kalan bir yürüyüş patikası vardı ama yamaçlardan gelen yeni orman yolu nedeni ile kısmen tahrip olmuş.
Burçak tarlası mevkiinden de mutlaka geçmişimdir lakin İşitme Engelli olunca bölgelerin yöresel adları konusunda bilgisiz kalıyor ve kendim ad koyuyorum. ;)

Bozdağ'da 3 kayalarım , Behzat'ta 2.Düzlüğüm vb.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,928
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
psikanak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR