Gezenbilir İzmir Grubu; Karagöl Off-Road ve Safari Gezi-2 Duyurusu (28 Şubat - 1 Mart 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vosdost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 90
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,517
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir İzmir Grubu; Karagöl Off-Road ve Safari Gezi-2 Duyurusu (28 Şubat - 1 Mart 2009)

Sevgili Dostlarım İzmir Doğa sporları ve Offroad klüpten sevgili Utku(LR 110) dostumuzun önemli ve güzel bir açıklamasını sizinle paylaşıyorum.

Off road da genel olarak hiçbir aracın geçemeyeceği öngörülmez, araç sürücüsü sürüş teknikleri konusunda bilgili ve aracı da bu yönde yapılandırılmış ise genel olarak her zorlu denemeyi bir şekilde aşar.Bir şekildenin içinde yardım almak da vardır, vinçlemek de vardır, vinçlenmek de. Ancak ekipmanı ve aracı off road a uygun olmayan bir kişi için bu keyif olmaktan çok tatsız bir deneyim olmaya başlar ve ya aracını off roada uygun hale getirir ya da aracını off road a uygun bir model ile değiştirir.örneğin Lada off road için oldukça uygun bir araçtır ancak ben sokaklarda alçaltılmış kocaman çelik jantlar takılmış Ladalar görüyorum. Land Rover arazi ile barışık araçlar imal eder, ancak bir Defender 90 ile Defender 130 un üretim amaçları gibi kabiliyetleri de farklıdır.110 ambulanslar ambulans olmak için imal edilmiştir, onlardan traktörle ulaşılabilen köylerden hasta taşıması beklenir o kadar.Kişisel görüşüm 110 ambulans ile off road yapmanın tehlikeli olduğudur, dengesizdir devrilmeye meyillidir, ağırlık merkezi yüksektedir. Bunun yanında bir 110 ambulans ile Gökova kıyılarını dolaşmak, dilediğin yerde gecelemek, kamp yapmak, son derece konforlu olacaktır, imrenerek izlerim.Sonuç olarak off road ortak keyfimizdir, ancak tüm motorsporları belli oranda tehlikelidir, bunu bilerek ve limitlerimizi zorlamadan gezdiğimiz sürece hiç bir sorun yaşamadan doğanın tadına varabiliriz. Ancak limitlerin azıcık ve dikkatsizlikle aşımı dahi olsa önemli kazalar, istenmeyen durumlar oluşturabilir.
Bu maili sadece bilgi paylaşımı amacı ile yolladım, o iyidir bu, tu kaka demeyeceğimi beni tanıyanlar bilir. Bu sebeple herkese bol keyifli bol çamurlu geziler diliyorum, bir fırsat yaratabilirsem ben de en kısa zamanda yanınızda olmak istiyorum.

Sevgili Utku'ya teşekkür ediyorum..

Etiketler
Ynt: Gezenbilir İzmir Grubu; Karagöl Off-Road ve Safari Gezi-2 Duyurusu (28 Şubat - 1 Mart 2009)

Utku kardeşimizin yazdıkları tamamiyle doğrudur,ben de buna katılıyorum ,Ahmet kardeşim hedef sen değilsin ama bunları bie düşün iyice ,aracını ne şekilde değerlendirebilirsin kullanabilirsin bir karar ver yol yakınken , off-road için kullanmak istersen üzerinde değişiklik yapmanı öneririm ,herşeye rağmen karar ve karavan sana ait ama birgün ters bir durumla karşılaşman da mümkün ,sevgilerimle.. :smiley:

İzmirde Off roada tam anlamıyla uygun kaçtane araç vardır? Ve bu araçlardan kaçtanesi bir araya gelebilir.? Burda baştan beri hard bir off road çabasında değilim. İzmirde gerçek off road olarak alabileceğimiz en son gezi izdofun ana sayfasındaki 2007 yılındaki etkinlik olarak alırsak 2007 den beri off road amaçlı gezi düzenlenmemiş veya düzenlendiyse biye kısıtlı sayıdaki araçla yapılmıştır. Eğer gerçek bir hard off road yapılacaksa gezilerimize gelen kaç araç sorunsuz devam edebilir. 20 araçtan belki 2 si belki 3 ü
Limitlerin zorlanması dikkat edilmesi gereken bir konudur. Şuana kadar limitleri aşan hiçbir olay yaşanmamıştır ve limitlerin zorlanacağı bir etaba limitleri zorlayarak girilmemiştir. Şuana kadar aracımla gezinin gidişatını olumsuz yönde etkilediğimi düşünmüşyorum. Geziye katılanlar arasında böyle bir görüş varsa sizlere diyeceğim tek şey iyi geziler.
Aracımdan çokta memnunum ne değiştirmek nede hard bir off roada hazırlamak gibi bir düşüncem yok.

Ahmet kardeşim ben kendimi biliyorum diyerek noktayı koyman güzel fakat hani bir an duyguların kabarıpta hard yapmazsın umarım , zaten söylediğin gibi gezi ağırlıklı takıldığınız için ben de aynı fikirdeyim ,yukarıda yazdıklarım sadece şayet niyetlenirsen diye idi o yönden Utku'nun yazdıklarını da dikkate almak lazım.Ayrıca özellikle yazmış Utku kimseyi hedef almadığını, genel olarak araçlar hakkında yazmış ,
Hemen alıngan tavır alman da gereksiz yani kardeşim , ayrıca ben uzaktan sana yazıyorum beraber gezdiğin gurupta bile değilim buradan sanki seninle beraber İzmirde takılıyor gibi yazıyorum sevgilerimle.... :smiley:

Sevgili arkadaşlar uzun zamandır bu kadar araç ve kişi bir araya gelmemiştik ve halada bunun devam ediyor olması güzel. Bu sebeple bu gezileri biz var ediyoruz ve bir çok arkadaşımızada gezenbilir aracılığı ile ulaştırıyoruz. Her birimizin aracı farklı statüde olalbilir fakat önemli olan bir araya gelme isteğidir. Bu hafta içi yapılan yorumlarda herkes iyileştirme çabasında gelişmelerde bulundu. Her yorum bir sonrakine daha da güçlü bir birleşimi getirir.
İzmir grubu olarak çeşitli araçlarda oluşan bir ekibiz ve bunu ne koşulda olursa olsun devam ettirmeliyiz. Kimsenin birbirinden farkı yok. Geçen Kragöl gezisinde geceden kalma araçlarımızı kurtarma operasyonuna daldığımız için sizlerle ufak ön bilgi konuşması yapmayı atladığım için üzgünüm. Bu hafta hem rota hemde katılanların tanışacağı ön bir görüşme yapacağız. Araçların durumunu gözden geçirip rotamıza başlayacağız. Bu sebeple bu karmaşalarıda ortadan kaldıracağız. Unutmayın bu sefer bol emekli ve dayanışmalı bir rotamız var geçen yazdığım not üzerine muhakak araçlarda kürek, kazma, eldiven, çizme ve halat bulundurunuz. (tanklarınız dolu olsun)Mangallar sabit tabiki:smiley:))
Sevgili Vosdost kamplı gelmeyecekler için pazar günü buluşma noktası ve saatini gene sen belirlersen iyi olur. Çünkü bu sefer tam olarak Karagöe çıkılmayacak orta yoldan gelenleri karşılayıp konuşma sonrası parkura girecez. Kamplı gelecek olanlar için akşam Kragölde buluşmayı ben başlatıyorum. Geri ayarlama Ahmet'te olacak...
Hepiniz sevgiyle kalın
Melih Eriş

Ahmet arkadaşım sen gezilerin tuzu biberisin.. Gezileri sensiz düşünebilirmiyiz.. Ugur

Teşekkürler

Bu hafta sonu yapacağımız parkurlardan görüntüler
Sevgiler
http://s547.photobucket.com/albums/hh448/meliheris/

Melih bey parkur epey zorlu gosukuyor biz ladacılar olarak bir degerlendirme göruşmesi yapmalıyız ve ona göre karar verecez

Planlanan yolun tamamı mı böyle yoksa sadece bu dere geçişi mi?

hah şöyle, azıcık zorlu olması süper oldu. keyif derecesi artacak desenize :smiley:

Ladasız gezi mangalsız off road olmazzzzz.

Güzergah şimdi birşeye benzemiş... iyi eğlenceler...

Olumlu geceçek bir değerlindirme olması dileğiyle

listeyi günceliyelim

1-Melih (def11o)
2-Okan(Def110)
3-Serkan(110)
3-Ozan(DiscoII)
4-Görkem (Def110)
5-Aykut (Def110)
6-Ömer(Def90)
7-Türker(Daihatsu)
8-İsmail(jeep)
9-Furkan(L200)
10 Ugur LR110 terslik olmazsa yanınızdayım
11- Sinbad (Turgay)
12- Erdal / Kerem (Disco-I)
13- Ahmet ( land 110 karavan )
14- Mehmet km (niva)

Hadi nivacı abilerim :smiley: liste sizsiz olmuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Geri