Gezenbilir İzmir; Kemalpaşa Y.Kızılca Mahmut Dağı Kamp ve Zirve Yürüyüşü (21-22 Eylül 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,524
Ynt: Gezenbilir İzmir; Kemalpaşa Y.Kızılca Mahmut Dağı Kamp ve Zirve Yürüyüşü (21-22 Eylül 2009)

Yukarı Kızılca beldesi . Fotoğrafın sol üst köşesine doğru kalan minik beyazlıklar Villa Sitesi dir.
Ve çoğu boş durumda satılık ilanları ile kaplıdır.
ekerBayram-Kamp093.jpg

Orman Yangın Gözetleme Kulübesi.
ekerBayram-Kamp094.jpg

Kulübe tam zirve değildir. Zirve biraz daha ilerde kalan tepenin üstündedir.
ekerBayram-Kamp095.jpg

TezzMertek Zirve'de.
Rüzgarın şiddeti ile Gezenbilir Tişörtünü tutmama bile gerek kalmıyor.
ekerBayram-Kamp096.jpg

Sırt çantası ile yaptığımız basit bir tripod ile Sibel hanımla Zirve Hatırası alıyoruz.
ekerBayram-Kamp098.jpg

Etiketler
Ynt: Gezenbilir İzmir; Kemalpaşa Y.Kızılca Mahmut Dağı Kamp ve Zirve Yürüyüşü (21-22 Eylül 2009)

Zirveden dönüşe geçiyoruz. Arka planda Sivri Tepeler.
ekerBayram-Kamp099.jpg

Orman Yangın Gözetleme kulübesine giderek bekçiler ile bayramlaşıyor ve çay muhabbetine giriyoruz.
Kamp yerinden 08:45'de ayrılmış ve 09:45'de zirveye ulaştığımız için çantada bulunan nevaleleri çıkarmaya gerek kalmıyor.
ekerBayram-Kamp100.jpg

Bir saat sonra kampa doğru dönüşe geçiyoruz.
ekerBayram-Kamp101.jpg

Zirveye çıkan parkurlardan biri. Bu sırt hattını takip ederek zirveye ulaşabilirsiniz.
Sadece tecrübeli yürüyüşçülere öneririm. Kısa olsa da tehlikeli etaplar içermekte.
ekerBayram-Kamp102.jpg

Dağ yolunda varyant yaparak inişe devam ediyoruz.
ekerBayram-Kamp103.jpg

Patika başlangıcına gelerek ormana yan geçiş ile giriyoruz. Biz bekleyen mantarlara doğru. ;D
ekerBayram-Kamp104.jpg

Kısa sürede araç yoluna ulaştık.
ekerBayram-Kamp105.jpg

Benim 2. Mahmut Düzlüğü adını verdiğim bölgenin yanında ki başka bir tepe. Çıkmak lazım oraya da.
ekerBayram-Kamp106.jpg

Kampımızı toplama hazırlığında ortalığı fena dağıttık.
ekerBayram-Kamp107.jpg

Öğlen yemeğimiz zaman ilerledikçe fakirleşiyor. :'(
ekerBayram-Kamp108.jpg

Yemek foto enstantenesi peşinde koçan TezzMertek,
ekerBayram-Kamp109.jpg

Hareket saatini 14:00 - 14:30 olarak kararlaştırdığımız için kamp keyfi yapıyoruz.
ekerBayram-Kamp110.jpg

Tüm malzmeler toparlandı ve dönüşe geçiyoruz. Daha doğrusu 980 metre irtifadan 245 metre irtifaya ineceğiz.
Çıkışı 2 saat 45 dakika da yapmıştık bakalım iniş kaç saat sürecek.?
ekerBayram-Kamp111.jpg

Kamp ocağımızı nasıl bıraktığımızı görmeniz açısından. Çevrede bulduğumuz bir kaç konserve kutusunu ateşte iyice yaktıktan sonra uygun sulu bir ortamda toprağa gömdük.
Doğayı kirletiyorsunuz diyenlere basit teneke konserve kutusu 10-12 ay içinde tamamen çürüyerek toprağa karışacak ve toprağı mineral bakımından zenginleştirecektir.
ekerBayram-Kamp112.jpg

Devrilmiş Çam ağaçları.
Hatırladığım kadarı ile 2005 Ocak ayında İzmir şehir merkezine bile kar yağmıştı.
Dağlık alanlara yağan kar miktarı ise çok daha fazlaydı.
Ağaçların dalları üzerinde biriken karlar ağaçların devrilmesine sebeb olmuş.
2005 nisan ayında aynı bölgeye kamp atmak için 2 kişi gelmiş ve devrilen ağaçlar nedeni ile kampa ulaşmakta hayli zorlanmıştık.
ekerBayram-Kamp113.jpg

Daha yakından bakalım dedim.
ekerBayram-Kamp114.jpg

İnişi devam ediyoruz.
ekerBayram-Kamp115.jpg

Arka da bıraktığımız kamp yerine ulaşan son patika çıkışı ya da inişi ;)
ekerBayram-Kamp116.jpg

Hımm. Vardır bir adı. Fırsat olsunda buna da tırmanalım. ;)
ekerBayram-Kamp117.jpg

İnişte fotoğraf çekmeyi azaltmış olsak da bir taş ile iki kuş vurayım dedim.
Sibel Hanım ve TezzMertek'in gölgesi ;D
ekerBayram-Kamp118.jpg

Aman aman ben burada da kaybolmak istiyorum banane banane.
Üühühühüühüü
ekerBayram-Kamp119.jpg

Yürüyelim arkadaşlar. Pardon Sibel Hanım. :smiley:
ekerBayram-Kamp120.jpg

Allah allah. Dağdaki çöp atığına bakınız.
Bıktım çöp fotoğrafı çekmekten. Fotoğraf çekmek yerine çöp atanları falakaya çekeceksin.
Dar ağacına çekelim diyeceğim de susuyorum. ::smiley:
ekerBayram-Kamp121.jpg

Parkur üzerinde ki son yerleşim.
Eski adı ile Haydar Oluk Orman içi Restoran.
ekerBayram-Kamp122.jpg

Etkinliğimizde bu fotoğrafdan sonra fotoğraf çekmeme gerek kalmadı.
Çünkü 15:45de beldeye ulaşmış.
Çantalarımızı araca yerleştirdikten sonra 15:50'de Limonlu Sodalarımızı ve ardından sıcak çaylarımızı yudumluyorduk.

Başka bir kamp etkinliğimizin hikayesinde ve fotoğraflarına görüşmek - buluşmak dileği ile.

İzmir'den Selam ve Sevgilerle,

Öz Murat.

Etkinlik Rakamları ;

Kamp Yürüyüş Başlama Saati = 12:00 Varış = 14:45
Harcanan Süre : 2 Saat 45 Dakika.
Alınan Mesafe= 3,9 Km. (GPS Kayıtları)
Rakımlar = 245 metreden 980 metreye.

Kamptan Zirveye Hareket = 08:45 Zirveye Varış =09:45
Harcanan Süre= 1 Saat
Alınan Mesafe= 2 Km. (GPS Kayıtları)
Rakımlar= 980 metreden 1389 metreye (GPS da uydu yakalama sıklığını net kontrol etmedim.Egnos'a bakmak gerek)

Google Earth üzerinde etkinliğimizin görüntüsü
[attachment=1]

GE'de Kamp Ve Zirve.jpg

fotoğraflar çok güzel.. güzel bir kamp olmuş :smiley:

Teşekkürler Yusuf.

Murat sana takılmak hayatı yaşamak lazım ammaaa sen İzmir ben Ankara yine bir festivalde buluşmak lazım yaaaa güzel bir gezi olmuş.

Teşekkürler Murat,hem gezdiğin yerler hakkında bilgi veriyorsun hem de bizi teneke kutularda olduğu gibi bilgilendiriyorsun...

"Ramazan bitti, bayram geldi.
Cantayi kapan Murat, daga kampa gitti.
Cesmede suyum cabuk dolsun,
Bayraminiz kutlu olsun."

Tanıdık geldi değil mi Muratçığım? :smiley:

Bu mudur davet dostum? Biz buna nispet diyoz arakadaşlarla aramızda :smiley: keske mail atsaydin pazar gunu de atsaydin olurdu, inan ki bostum ve musaittim (zor inanmasi ama ilk kez mazeretim yoktu cunku tatildi).

Neyse, Cok guzel bir etkinlik olmus, tebrik ederim.

TezzMertek' Alıntı:
Allah allah. Dağdaki çöp atığına bakınız.
Bıktım çöp fotoğrafı çekmekten. Fotoğraf çekmek yerine çöp atanları falakaya çekeceksin.
Dar ağacına çekelim diyeceğim de susuyorum. ::smiley:
ekerBayram-Kamp121.jpg
Bir Murat Öz klasiği.... :D
Aslında konuyu bölmek istemezdim ama söylemeden de geçemeyeceğim...Senin burada çektiğin çöp resimleri benim kazdağında gördüklerimin yanında çok az kalıyor...Allahım o ne pislikti öyle...Üstelik birde milli park alanı, orada bulunan çöpleri trekkingcilerin bırakması olası değil...Kamyonlarla gelip dökmüşler...Ne ararsan vardı...
Adaşım kusura bakma senin etkinliğinin konu bütünlüğünü bölmek istemezdim ama aklıma gelince dayanamadım...

ferdane gül' Alıntı:
Teşekkürler Murat,hem gezdiğin yerler hakkında bilgi veriyorsun hem de bizi teneke kutularda olduğu gibi bilgilendiriyorsun...

Rica ederim.
Bilgiler paylaşmak içindir.

gabara' Alıntı:
Bu mudur davet dostum? Biz buna nispet diyoz arakadaşlarla aramızda :smiley: keske mail atsaydin pazar gunu de atsaydin olurdu, inan ki bostum ve musaittim (zor inanmasi ama ilk kez mazeretim yoktu cunku tatildi).

Neyse, Cok guzel bir etkinlik olmus, tebrik ederim.

Kusura bakma forumu takip ettiğini düşünüyordum.
Ahmet'ler (vosdost) bayramda nereye gidelim diye başlık açmışlardı.
Bakınız ;

TezzMertek' Alıntı:
Biz bayramın 2. günü Yukarı Kızılca Mahmut Dağına gidiyoruz.
Orman içinde güzel bir kamp yeri var ama 4x4'ler ulaşamıyor.

2x2 Tabanway ile ulaşabiliyoruz.
Bekleriz Efendim.

Bendeniz ist. dan murat beyin gezilerini takip eden ve kendisini hiç görmemiş bir arkadaşınız olarak bu benim fikrim kimse yanlış anlamasın demek istediğim şu murat beyin ruh halinden ve yazılarından çıkardığım sonuç şöyle : çok fazla lüzumsuz mazeretleri sevmeyen , yollarda üfleyip püflemeyen , son derece sabırlı , ve geziyi sonuna kadar götüren yarım işleri asla sevmeyen , arkasına baktığında koca kafilenden tek kişi bile kalsa yola devam eden , hadi dendiğinde tam techizatlı bir hazır asker gibi olan , kişileri daha çok sever arkadaşlarının hep böyle olsun ister gibi geliyor bana benim anladığım murat öz böyle sanıyorum ve kendisinden onda olmayan bulunmayan bir sözümü hemen silmesini rica ediyorum aynı bölgede olsaydık zannediyorum ayak uydurmakta fazla zorlanmazdım (yaş farkı hariç) :D :D yaş 49 ama gönül yaşım 25 :D.
s.n murat öz sizin adınıza cvp vermek istedim özr mesajımı silmekte özgürsünüz
gezileriniz çok aktif geçiyor emeklerinize sağlık hadi ben evde iş güç yok gezenbilirkolik gibiyim siz bunları nasıl ne zaman yapıyor vede pc başında uğraşabiliyorsunuz .

Ne kusuru, ne bölmesi adaşım
Burada konuşmayacağız da nerede konuşacağız başka.

Milli Park diye birde giriş ücreti yok rehber ücreti vs vs almayı biliyorlar ama temiz tutmaya gelince bize ne diyorlar.

Hele Pınarbaşı (Hasan Boğuldu) Piknik alanına Gaz Maskeniz olmadan girmemeniz lazım.
Mangalını kapan koşuyor oraya. Bir daha girmek mi.??
Töbe sadece soğuk havalarda ziyaret etmeli.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR