Ynt: Gezenbilir İzmir ; Ödemiş Gölcük'te Kamp - Trekking Etkinliği (28-30 Ağustos 2010)
Merhaba Arkadaşlar ,
Bu kampımızı Gölcük Orman İçi Dinlenme Tesisleri yakınında ki uygun bir alanda yapmıştık.
Tesisin Su Çeşmelerini ve Lavabolarını kullanmıştık.
Kamp yerimizin yakında ki yol ile sınır olan kurumuş küçük dere yatağında minik bir kamp ocağı kurmuştum.
Önce toprağı kazarak küçük bir çukur oluşturmuş daha sonra da çevresine taşlar ile duvar yapmıştım.
Son olarak rüzgarın yönüne göre ocak duvarının çevresinde 1 metre çapında bir alanda ki tüm kurumuş otları ve çalı çırpıları çapa yardımı ile temizleyerek güvenlik şeridi yapmıştım.
Ömer yanımızda olsaydı tüm çalışma aşamalarını tek tek fotoğraflardı.

Hem çalışıp hem fotoğraflamak zor oluyor. ;D
Bu ilk fotoğrafta göreceğiniz gibi kamp ateşimiz kurumuş küçük bir dere yatağındadır.
Biraz arka planda görülen içi su dolu pet şişeler herhangi olumsuz bir duruma karşı hazırlanmıştır.
[attachment=1]
29 Ağustos da kamp ateşmiz için odun tedarikini tekrardan yapmış ve kütükleri kamp ocağının yanına yığmıştık.
Her zaman ki gibi güvenlik suyu da hazır ve nazırdı. İmkan olsa bir kova su bulundurmak gerek ama yanımızda kova yoktu.
[attachment=2]
29 Ağustos Akşamı kamp ateşimizden bir görüntü
[attachment=3]
Ve kampımızı topladıktan sonra ki kamp ocağımızın hali.
[attachment=4]
Daha yakın çekim.;D
[attachment=5]
Kamp toplandıktan sonra ateşi söndürmüş ocakta bulunan külleri yamaç aşağısında dere yatağında hazırlamış olduğumuz küçük çukurun içine doldurmuştuk. Üzerine de dere yatağından topladığımız kumları ve çalı çırpıları dökerek tamamen kamufle etmiştik.
Kamp ocağımızı çevreleyen taşları da yamaç aşağı ormanın içine yuvarladık.
Kamp ocağının içini ve çevresini de yine dere yatağından daha önce toplanan kumlar ile tamamen örtmüş burada daha önce ateş yakıldığına dair ortada hiçbir iz bırakmamaya özen göstermiştik.
Kamp yapacak ve yapan arkadaşlarımıza bir tecrübe olması sebebi ile yazdığım bu mesajın herkese faydalı olması dileğimle.
İzmir’den Selam ve Sevgiler.